Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ…ΝΕΟ  «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» (!) ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ,

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ   ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ:

·        ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ   ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ .

·         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ

Ø     ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΚΛΕΙΝΑΝ  ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ  ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ.  ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΤΑΝ  ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ… ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ…ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ «ΔΙΑΛΟΓΟ» ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Ø     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  -   ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε-ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ   ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ (!) ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ...ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ   ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ  ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ  ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ..ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Συνάδελφοι, η   δήθεν «αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αμαυρώνει -με τη μνημονιακή καταιγίδα και συνολικά με το αντιλαϊκό έργο της- κάθε ιδεολογική παρακαταθήκη κοινωνικής αντίστασης και συλλογικής ηθικής που κατοχύρωσε με αιματηρούς αγώνες το εργατο-λαϊκό κίνημα, αλλά επιπλέον έχει στρατηγική στόχευση την εκμηδένιση κάθε μορφής  λαϊκής αντίστασης, επιδιώκοντας να μετατρέψει τα σωματεία σε  κυβερνητικούς βραχίονες επιβολής των αντιλαϊκών μέτρων, στα πλαίσια της συνέχειας του κράτους, όπως η ίδια διακηρύσσει, και της επίτευξης «της σταθερότητας του πολιτικού περιβάλλοντος», δηλ της Υποταγής  του λαού.

Στη βάση αυτή, η νέα «αριστερή» (!) κυβερνητική παράταξη της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ-ΔΙΚΤΥΟΥ  όχι μόνο αντιγράφει τις  αντιδεοντολογικές  πρακτικές των προηγούμενων κυβερνητικών παρατάξεων, αλλά  επιπλέον ..εγκαινιάζει «νέους δρόμους»  ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ των συλλογικών κατακτήσεων, επιδιώκοντας να κλείσει οριστικά την πόρτα των κινητοποιήσεων στο σωματείο, αποδεχόμενη το ΔΙΑΛΟΓΟ της ΑΠΑΤΗΣ και όλο το φάσμα της αντιδραστικής εκπαιδευτικής πολιτικής(«Νέο Λύκειο και ΕΠΑΛ», «Καλή αξιολόγηση» κλπ)

Στο πλαίσιο αυτό, εν όψει της ΑΦΙΞΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ(Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη),ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ   ως παράταξη-μαζί με τις άλλες αριστερές παρατάξεις- ΠΡΟΤΑΣΗ   ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις προβαλλόμενες από τον Υπουργό θέσεις  για το σχολείο της  αγοράς,  για την ακόμη πιο ταξική δόμηση της εκπαίδευσης, για το «Νέο Λύκειο» των ολίγων και για την  επιβολή των νόμων της ιδιωτικό-οικονομικής λειτουργίας στα ΕΠΑΛ,    για τις συγχωνεύσεις τομέων  , ειδικοτήτων,  τμημάτων ,    για την Αξιολόγηση»-Απόλυση ,  για την Κατάργηση των Διορισμών Μονίμων και τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων,  όπως επιτάσσει η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ Α και οι αντιλαϊκές συνθήκες της ΕΕ

Απέναντι σε αυτήν την πρόταση  ο «αριστερός» κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΔΙΚΤΥΟ)  ΟΡΘΩΣΕ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ…ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ και ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ , μαζί με   τις πρώην κυβερνητικές παρατάξεις: Π.Ε.Κ ή Π.Α.Σ.Κ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ή Δ.Α.Κ.Ε/

Έτσι επιτέλεσε η κυβερνητική παράταξη το ρόλο του φρουρού της αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς όμως να αποσπάσει  απόφαση συμμετοχής στο διάλογο της Υποταγής, αφού ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΣΕ.

Έτσι, έξω από το συνεδριακό κέντρο, όπου οι κυβερνητικοί φορείς πρόβαλλαν με…δήθεν «αριστερό» μανδύα τα νέα θεσμικά μέτρα διάλυσης ακόμη και  των θεμελιωδών κατακτήσεων στην εκπαίδευση βρέθηκαν μόνον οι αριστερές παρατάξεις και συλλογικότητες, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε και εκπρόσωπος της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ … ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, ενώ ήδη είχε ενημερωθεί όλη η πόλη για τη συγκέντρωση των κατασταλτικών δυνάμεων και τον αποκλεισμό των διαδηλωτών συναδέλφων έξω από το χώρο του συνεδρίου. Και ,  ενώ ο «αριστερός» πρόεδρος της Ε.ΛΜ.Ε τήρησε αυτήν την αντισυναδελφική  και αντισυνδικαλιστική στάση-  μάλιστα σε στιγμές επίτασης της καταστολής- την ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΑΘΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ -που για εννιά συναπτά χρόνια είναι γιαπί (και με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ),  ΓΙΑ ΝΑ… ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ  ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ (!) ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ(!) ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ …ΚΑΛΗ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ,  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ(!).ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε  Η ΟΠΟΙΑ  ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ  και η οποία δεν ήταν   στο χώρο του σχολείου την 1η ώρα, γιατί δεν είχε μάθημα.. Πρόκειται για κατάπτυστη , αντισυνδικαλιστική, αντισυλλογική και αντιδημοκρατική  δράση του προέδρου του σωματείου που ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ τον ΚΙΝΔΥΝΟ της ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ της Ε.Λ.Μ.Ε σε ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΦΙΜΩΣΗΣ κάθε φωνής αντίστασης.

·        ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ..ΝΕΟ «ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ..ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3