Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

    ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
     ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ.
    ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΠΟΥ  ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΥΠΕΠΘ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ (ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ–ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ-ΓΟΝΕΙΣ Α.ΜΕ.Α κλπ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
    ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΛΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ομνύει στην «ομαλή λειτουργία» των σχολείων τη φετινή χρονιά, έχει όντως την πρωτιά- στα επτά χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας -στη μείωση των κονδυλίων για διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών και την πρόσληψη αναπληρωτών συναδέλφων.
Συγκεκριμένα, ενώ υποσχέθηκε μαζικούς διορισμούς μονίμων (20.000), με οβιδιακή μεταμόρφωση, τους μετέτρεψε σε προσλήψεις αναπληρωτών, οι οποίες δεν υπερβαίνουν τις χίλιες τη φετινή χρονιά, την ίδια στιγμή που συρρικνώνει τις διδακτικές ώρες, με την κατάργηση πολλών ωρών στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε αρκετές ειδικότητες (ΠΕ02, ΠΕ04, ΠΕ19 κλπ)
Παράλληλα, στην προσπάθειά της να εμφανιστεί «κοινωνικά ευαίαθητη!», δεν έχει κανένα ενδοιασμό να σφαγιάσει αρκετούς συναδέλφους αναπληρωτές στο βωμό μιας δήθεν κοινωνικής πολιτικής, καλλιεργώντας συνθήκες «εμφυλίου» στον πιο χτυπημένο χώρο της εκπαίδευσης που είναι ο χώρος της ελαστικής απασχόλησης.
Έτσι -συγκαλύπτοντας την πλήρη έλλειψη πρόνοιας για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ειδικών κατηγοριών (τριτέκνων, πολυτέκνων, γονέων Α.Μ.Ε.Α κλπ)- επιδιώκει να εμφανιστεί κοινωνικά ευαίσθητη, προτάσσοντας τις ειδικές αυτές κατηγορίες στη λίστα της πρόσληψης των αναπληρωτών συναδέλφων, ο οποίοι έχουν πολύχρονη και πολύπαθη προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία όλης της επικράτειας, σε συνθήκες ευέλικτης απασχολισιμότητας και με ευτελιστικά χαμηλά αμοιβές.
Η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, αθετώντας όλες τις υποσχέσεις της και στοχεύοντας στον αποπροσανατολισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας και των λαϊκών στρωμάτων, υιοθετεί τεχνάσματα παραπλάνησης, τοποθετώντας πρώτους στη λίστα των προσλήψεων των αναπληρωτών τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και γονείς Α.Μ.Ε.Α, δημιουργώντας, στην ουσία, συνθήκες ‘εμφύλιας διαμάχης’ μεταξύ των αδικημένων στο σύνολό τους συναδέλφων, ο οποίοι δικαίως διεκδικούν το δικαίωμά τους στην πρόσληψη και στο μόνιμο διορισμό.
Ετσι, το ΥΠΕΠΘ, συσκοτίζει την πραγματικότητα και εμφανίζεται «κοινωνικά ευαίσθητο», την ίδια στιγμή που ούτε τις ειδικές κατηγορίες ικανοποιεί, ούτε τις άλλες προσλαμβάνει. Γιατί στήριξη των ειδικών κατηγοριών σημαίνει παροχή των απαιτούμενων επιδομάτων  και δημιουργία ειδικού καθεστώτος πρόσληψης και διορισμού τους στο δημόσιο, έτσι ώστε η πρόσληψή τους να μη συνεπάγεται την αφαίρεση του δικαιώματος άλλων συναδέλφων που προσφέρουν το εκπαιδευτικό τους έργο ως αναπληρωτές για πολλά χρόνια, περιφερόμενοι σχεδόν σε όλη τη χώρα ως ελαστικώςς απασχολούμενοι.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της «αριστεράς», όχι μόνο αριστερή και κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική δεν εφαρμόζει για τις ειδικές κατηγορίες, έτσι όπως την επιτάσσει η δυσκολία της ζωής τους, αλλά επιπλέον, εφαρμόζοντας ανάλγητη πολιτική για τις άλλες κατηγορίες και εξωθώντας τους στον καιάδα της ανεργίας, επιδιώκει να ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ, παρέχοντας ψίχουλα στη μια και απαξιώνοντας εργασιακά την άλλη. Την ίδια στιγμή .εφαρμόζει επιλεκτικό καθεστώς για κάποιες κατηγορίες (απολυμένοι από την ιδιωτική εκπαίδευση, σύζυγοι Πανεπιστημιακών κλπ),έτσι ώστε η αδιαφάνεια και η έλλειψη σταθερών και δημοκρατικών κριτηρίων να αποτελεί πάγιο γνώρισμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στο όνομα μάλιστα «της αριστεράς»

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (10 Οκτώβρη) ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΤΕΣ.

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4