Κάνε δωρεάν την εγγράφη σου!

Διεκδίκησε υποτροφίες σε πάνω από 350 μεταπτυχιακά προγράμματα

Πάρε συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου

Κάνε δωρεάν ψυχομετρικά τεστ

Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας: Απεργία-Αποχή! Απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων διευθυντών


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 09:35 | Στην Κατηγορία:

MAZIKA, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ! Απεργία-Αποχή! Απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης των υποψήφιων διευθυντών και συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε πράξη αξιολόγησης στο Δημόσιο!

Οδηγίες σχετικά με την απεργία-αποχή:

      Στην έναρξη της διαδικασίας δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και απέχουμε από την ειδική συνεδρίαση αξιολόγησης του υποψήφιου Διευθυντή.

      Δεν παραλαμβάνουμε και δεν παραδίδουμε κανένα ερωτηματολόγιο και φύλλο «αποτίμησης». Δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση το ειδικό έντυπο-πρακτικό.  

      Σε περίπτωση πραγματοποίησης της διαδικασίας, οι συνάδελφοι που απέχουν καλό είναι να παραμείνουν στο χώρο του σχολείου.

      Η επίδοση κενών-ασυμπλήρωτων φύλλων αξιολόγησης δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση έκφραση διαμαρτυρίας. Αντίθετα θεωρείται έκφραση αποδοχής και επικύρωσης της διαδικασίας.

      Η αποχή υπαλλήλων από συγκεκριμένο έργο «είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμία περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν» (ν. 1264/82). Έχει επαναληφθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ την περίοδο Αρβανιτόπουλου, χωρίς καμιά περικοπή αποδοχών (πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού είμαστε στο σχολείο μας, δεν αποχωρούμε).

Εκφράζουμε με τον πιο αποφασιστικό και μαζικό τρόπο την αντίθεσή μας στις αντιδραστικές επιδιώξεις του Υπουργείου Παιδείας. Δε θα γίνουμε συνένοχοι, μέσω της διαδικασίας επιλογής των διευθυντών, στην προσπάθεια να ανοίξει ο δρόμος στο σχολείο της αγοράς, με την «αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας» και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, ψηλά το κεφάλι! Δε θα συνθλίψουν την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και τον αγώνα του δασκάλου για ένα σχολείο σύμφωνα με τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, δημοκρατικό κι ελεύθερο. Σε μια Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις εκφάνσεις της. Σε μια αγωνιζόμενη κοινωνία! Αταλάντευτη συμμετοχή στους αγώνες αμφισβήτησης των ευρωμονόδρομων και των ντιρεκτίβων του ΟΟΣΑ. HΑπεργία- Αποχή είναι ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική στάση. Μπορεί να συμβάλλει  στο να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος. Γιατί στην πράξη σπάει την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Δεν σημαίνει παραίτηση ή υπεκφυγή, δεν πριμοδοτεί την ήττα με διάφορες δικαιολογίες.

Μαζική και συλλογική αντίσταση με τα σωματεία μας  στις πολιτικές κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΟΟΣΑ! Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης! Η πολιτική αυτή δεν θα περάσει με τη δική μας συναίνεση! Θα ανατραπεί με μαζικούς, ταξικούς, πανεκπαιδευτικούς αγώνες!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ   ______     ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, έπειτα από την πρόσκληση των μόνιμων εκπαιδευτικών του ____________ με θέμα τη διατύπωση γνώμης για την επιλογή του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, δηλώνουμε, ότι δε συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή Διευθυντών [που εισάγεται με το πρόσχημα της γνώμης «των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών», ενώ αποτελεί το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της αξιολόγησης – χειραγώγησης (Ν.3848/2010, Π.Δ. 152/2013)], υλοποιώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. [7.6.2017] «Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων». Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνουμε ότι απέχουμε από τη σύνταξη πρακτικών αξιολόγησης των υποψηφίων διευθυντών και από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων (φύλλα ποιότητας). Ως εκ τούτου δεν συμπληρώθηκαν και δεν κατατέθηκαν φύλλα αποτίμησης.

                Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του  ____________________

Υ. Σ.  Η «αποχή υπαλλήλων» από συγκεκριμένα καθήκοντα, αποτελεί μορφή απεργίας και προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 1264/82, όπως αυτές έχουν ερμηνευθεί από αρμόδια δικαστήρια (Διοικητικό Εφετείο Αθηνών 486/1995 και ΜΠΑ 2395/2014). Η ΑΔΕΔΥ στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει «Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. παρέχει απόλυτη κάλυψη σε όλους. Η απεργία-αποχή αφορά ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ τους/τις εργαζόμενους-ες στο Δημόσιο, είτε είναι μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., είτε όχι. Η μορφή της απεργίας-αποχής είναι απολύτως νόμιμη και δεν υπάρχει καμιά περίπτωση πειθαρχικής συνέπειας για τους εργαζόμενους που συμμετέχουν.» Επιπροσθέτως, το όργανο, στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν αποτελεί συλλογικό όργανο, κατά την έννοια του νόμου, δεν φέρει νόμιμη συγκρότηση, όπως αυτή προβλέπεται στον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, δεν υφίστανται για το λόγο αυτό κανόνες απαρτίας και πλειοψηφίας και εν τέλει δεν μπορεί να λειτουργήσει νομίμως. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

33 ΕΛΜΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από τις συνεδριάσεις για τους διευθυντές. 1.    Α΄ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα κλπ), 2.    Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής,3.    Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου, 4.    Νότιας Αθήνας, 5.    Β΄ Αθήνας, 6.    Ε΄ Αθήνας, 7.    Πειραιά, 8.    Α΄ Θεσ/νίκης, 9.    Β΄ Θεσ/νίκης,10. Γ΄ Θεσ/νίκης,11. Ε΄ Θεσ/νίκης, 12.  Ημαθίας, 13. Καστοριάς,14. Β΄ Εβρου, 15.Α΄ Πέλλας,16. Α΄ Αχαϊας,17. Β΄ Αχαϊας, 18. Ηλείας, 19. Χανίων, 20. Β΄ Δωδεκανήσου, 21.Πάρου – Αντίπαρου, 22. Α΄ Κυκλάδων, 23. Λέσβου, 24. Ικαρίας – Φούρνων, 25. Λήμνου – Αϊ Στράτη, 26. Σάμου, 27. Ιωαννίνων, 28. Κέρκυρας, 29. Κεφαλονιάς – Ιθάκης, 30. Ζακύνθου31.Εύβοιας, 32. Φωκίδας, 33. Φθιώτιδας 
 
Εξώδικη γνωστοποίηση της ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Παιδείας για την απεργία- αποχή
NEES Συγχωνεύσεις-καταργήσεις Εργαστηριακών Κέντρων
Συγχωνεύτηκαν 14 Εργαστηριακά Κέντρα σε 7 ενώ καταργούνται (= γίνονται σχολικά  εργαστήρια άλλα 4).
https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C%CE%9404653%CE%A0%CE%A3-4%CE%9F0?inline=true

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτ. Αθήνας: Πάμε θέατρο: «Νυχτερίδα» στις 4/3

Πάμε θέατρο, Κυριακή 4 Μαρτίου, 9μμ «Νυχτερίδα» (Ακυβέρνητες Πολιτείες ΙΙΙ) του Στρατή Τσίρκα Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα