Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

7ο ΕΠΑΛ Θεσ/νίκης: Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων των Erasmus+


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μάιος, 2018 - 18:49 | Στην Κατηγορία:

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα δύο προγράμματα και έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις, στις επισκέψεις μελέτης και στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Την Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων  Erasmus+  που διοργάνωσε το 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του πολιτιστικού κέντρου Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2017-2018 το 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης σχεδίασε και υλοποίησε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ΕRASMUS+ με συντονίστρια την Διευθύντρια του σχολείου κα Σοφία Τριανταφύλλου:

- Επαγγελματικής Εκπαίδευσης KA1 με τίτλο «Τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα- GIS ως τεχνολογία αιχμής στη λήψη των αποφάσεων για τους επαγγελματίες των τομέων Δομικών έργων, Γεωπονίας και Οικονομίας» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2017‐1‐EL01‐KA102‐035748, το οποίο έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και περιλάμβανε δύο ροές: Α) μαθητών από τις 15/3/2018 έως τις 30/3/2018 και Β) εκπαιδευτικών από 18/3/18 έως τις 26/3/18. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

- Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ2 με τίτλο «Drama & Theater in Europe:an innovative path to Education» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2017-1-ES01-KA219-037994-3, διάρκειας δύο ετών στο οποίο συμμετέχουν 6 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Πολωνία και Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Δ' Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, μαθητές και καθηγητές του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπρόσωποι του φορέα επιμόρφωσης στη Βαρκελώνη MOVEU (http://www.moveu.es/), κος Αθανάσιος  Γιαμάς και κα Νατάσα Χαλκιαδάκη. 

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα δύο προγράμματα και έγινε εκτενής αναφορά στις δράσεις, στις επισκέψεις μελέτης, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που περιελάμβαναν θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Παράλληλα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στα προγράμματα, πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος  των δράσεων, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των χωρών που επισκέφτηκαν  και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), για τη βοήθεια και τη συνεργασία που μας πρόσφερε. 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα