Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ακυρώνονται οι πίνακες υποψηφίων Διευθυντών Κρήτης του 2010


Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Δεκέμβριος, 2015 - 09:47 | Στην Κατηγορία:

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα που αναρτήθηκε για τις νέες κρίσεις διευθυντών, διαδικασία επιλογής που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2016.

Στα πλαίσια αυτά τοποθετείται στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, αντί του μέχρι σήμερα υπηρετούντος, ο Μανούσος Μαραγκάκη, μετά από την εισήγηση του αρμόδιου Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, που συνεδρίασε στις 22-12-2015.

Η απόφαση διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας για  δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η αναδρομική τοποθέτηση στη  θέση του Δ/ντη ΔΔΕ Ρεθύμνου από το 2010 προέκυψε μετά από την  αίτηση  ακύρωσης των αξιολογικών πινάκων του 2010 που υπέβαλε ο  καθηγητής και υποψήφιος Διευθυντής   Μανούσος Μαραγκάκης    στο ακυρωτικό τμήμα του  Διοικητικού  Εφετείο Αθηνών.

Το Διοικητικό Δικαστήριο  δικαίωσε  και ζήτησε την εξαφάνιση των παράνομων πινάκων αξιολόγησης  με την απόφαση  Α 566/26-02-2014, για ακύρωση των αξιολογικών πινάκων του 2010.

Ο νέος αξιολογικός πίνακας με τη συνήθη γραφειοκρατική βραδύτητα αναρτήθηκε στο – ΦΕΚ 1735, τ. Γ΄, 23-12-2014 ( ΑΔΑ: ΒΛΟΖ9-ΞΛΟ) και από τότε ξανά  στην αναμονή της συνεδρίασης του αρμόδιου διοικητικού οργάνου για  αναδρομική τοποθέτηση  από το 2010  μέχρι λήξης της θητείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τον πίνακα με τους 16 Διευθυντές υποψηφίους  ο κ. Μαραγκάκης  έλαβε τελικώς τη δεύτερη θέση στον αξιολογικό πίνακα διευθυντών δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης για την περιφέρεια Κρήτης.

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει αναλογικά και το νέο αξιολογικό πίνακα που αναρτήθηκε για τις νέες κρίσεις διευθυντών, διαδικασία επιλογής  που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2016.

Μετά από όλα τα ένδικα μέσα καταλογίστηκαν συνολικά:

Α) 3 αξιολογικές μονάδες από το δεύτερο πτυχίο, ισότιμο των ΤΕΙ

Β) 3 αξιολογικές μονάδες από θητεία σε θέση διευθυντή στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το ανώτατο ακυρωτικό διαστήριο έκρινε  ότι μη νομίμως και ειδικότερα κατά παράβαση του άρθρου 14 παρ. 3 του Ν. 3848/2010 δεν προσμετρήθηκαν  στον κ. Μαραγκάκη από το Συμβούλιο Επιλογής  τρείς ( 3) αξιολογικές μονάδες από την προϋπηρεσία μου στην άσκηση καθηκόντων «σε θέσεις διοίκησης φορέα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου Τομέα.

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα