Thumbnail
Η 23χρονη διεμφυλική Σ.Κ. μίλησε στην «Εφ.Συν.» γ

«Οσα έζησα μου προξένησαν ένα συναίσθημα που δεν είχα ξανααισθανθεί, ότι κάποια στιγμή θα χάσω τη ζωή μου λόγω της διεμφυλικότητάς μου. Οταν όμως έγραψα για το περιστατικό στο φέισμπουκ, το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και ένιωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μάχονται στο πλευρό μας. Παίρνω μηνύματα στήριξης από παντού, από το χωριό μου στην Εύβοια, από τον κόσμο στο κομμωτήριο όπου εργάζομαι. Αυτό μου δίνει τη δύναμη να μην το αφήσω έτσι. Αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, αν αυτοί οι άνθρωποι συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που επιχείρησαν να καλύψουν τους δράστες, θα συνεχιστούν οι τρανσφοβικές επιθέσεις».

Η 23χρονη διεμφυλική Σ.Κ. μίλησε στην «Εφ.Συν.» για όσα έζησε το βράδυ της Πρωτομαγιάς, που πήγε να γιορτάσει τα γενέθλιά της σε μπαρ της Εύβοιας μαζί με δύο φίλους της. Δέχτηκαν επίθεση με χαστούκια, κλοτσιές και μαχαίρι από τον ιδιοκτήτη του μπαρ και πέντε άτομα του κύκλου του, μια και, όπως τους ειπώθηκε, «το αφεντικό δεν γουστάρει πούστηδες και τραβέλια στο μαγαζί». Ο ένας από τους δράστες είχε στον σβέρκο τατουάζ μια σβάστικα.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρτάκης Εύβοιας, αντί να προστατέψουν τα θύματα, να διερευνήσουν την καταγγελία και να συλλάβουν τους δράστες, έκαναν ακριβώς το αντίθετο: δεν τους οδήγησαν στο τμήμα, δεν κίνησαν τη διαδικασία του αυτόφωρου και η συμπεριφορά τους υπήρξε απροκάλυπτα τρανσφοβική.

«Εδώ κάνουμε εμείς κουμάντο»

«Ο αξιωματικός υπηρεσίας μού ζήτησε ταυτότητα για ν’ αρχίσει η κατάθεση. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής των εγγράφων μου και έχω ακόμα την παλιά ταυτότητα. Γύρισε και μου είπε: “Τραβεστί είσαι ρε;”. Προσπάθησα να του εξηγήσω με ηρεμία ότι είμαι διεμφυλική/τρανς. Με ειρωνεύτηκε και του είπα ότι θα τον καταγγείλω στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, όπου είμαι μέλος. “Στ’ αρχίδια μου το σωματείο, εδώ κάνουμε εμείς κουμάντο”, μου απάντησε», λέει.

Οι αστυνομικοί αγνόησαν το αίτημά της να προσαχθούν και οι έξι δράστες, όχι μόνον ο ιδιοκτήτης του μπαρ, οδηγώντας τη Σ.Κ. σε απόγνωση. «Ζαλιζόμουν από τα χτυπήματα, ζεσταινόμουν, ζητούσα νερό και δεν μου έφερναν. Σηκώθηκα και ζήτησα ν’ ανοίξουν ένα παράθυρο να μπορώ να αναπνεύσω. Μου είπαν «κάτσε κάτω ρε βρομόπουστα». Αισθάνθηκα να μου κόβεται το οξυγόνο και λιποθύμησα», μας λέει. Λιποθύμησε και δεύτερη φορά εκείνο το βράδυ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ και με κρίση άσθματος, αφού πρώτα άκουσε τον αστυνομικό να λέει «σηκώστε από κει την πατσαβούρα».

Και στην έγγραφη καταγγελία της μιλά για επιχείρηση συγκάλυψης: «Ο ιδιοκτήτης βγήκε στο μπαλκόνι μαζί με τον αστυνομικό και όταν μπήκε είχε σκισμένη την μπλούζα του, λέγοντας πως «τον δείραμε και του σκίσαμε την μπλούζα», θέλοντας εμφανώς να μας ενοχοποιήσει για μια πράξη που ποτέ δεν κάναμε, και θα ήταν αδύνατο να κάνουμε ακόμη και από θέση άμυνας, καθώς ήμασταν μόνο δύο, αντιμέτωποι με άλλους πέντε συν τον ιδιοκτήτη έξι, και προφανώς σε θέση αδυναμίας», αναφέρει.

Η Σ.Κ. έχει μώλωπες στο σώμα. Ο φίλος της, που μπήκε μπροστά και έφαγε τη μαχαιριά, φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο δεξί χέρι κάτω από τον αγκώνα και σημάδια στο άλλο χέρι και πίσω στην πλάτη, όπως διαπίστωσε το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το σωματείο, που έχει αναλάβει τη νομική υποστήριξη της Σ.Κ,. η καταγγελία τυποποιεί κακουργηματικές πράξεις και σωρεία ποινικών αδικημάτων σε βάρος των δραστών, ενώ σχεδιάζεται να υποβληθεί μήνυση και εναντίον των αστυνομικών για συμμετοχή και συνέργεια σε εγκληματική ρατσιστική πράξη και βασανισμό και για παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές