Thumbnail
Ως εκ τούτου αποφασίζει να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους. 
Μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινά με εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές. Το Υπουργείο
 
Παιδείας με πρόσφατη εγκύκλιό του (Μεταρρυθμιστικές Δράσεις ΥΠΑΙΘ-ΑΕΙ –113287/14/8.2013/ΙΒ), απαιτεί στη βάση ασαφών και έωλων κριτηρίων την άμεση διαθεσιμότητα έως την απόλυση άνω των 1500 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη:
 
α) την αυτοδιοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τους εσωτερικούς κανόνες λειτουργίας τους β) την συνεχή και μακροχρόνια απομείωση του προσωπικού των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που καθιστά δυσχερέστατη όχι μόνο μια υψηλού επιπέδου λειτουργία, αλλά την ίδια την λειτουργία γ) η εγκύκλιος αυτή ακυρώνει την πολυετή και ουσιαστική προσφορά των διοικητικών υπαλλήλων στο εκάστοτε ίδρυμα, γίνεται τυφλά και παραβλέπει το γεγονός ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι ένας αναπόσπαστος κρίκος στην ομαλή και υψηλών προδιαγραφών λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων δ) το κυριότερο, καταδικάζει σε διαθεσιμότητα και άμεση απόλυση ένα σύνολο εργαζομένων σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης και ανύπαρκτων επαγγελματικών και βιοποριστικών διεξόδων, συνθήκες που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των ανθρώπων.
 
Επιπλέον, η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προηγούμενων αποφάσεων, εξωθεσμικών παρεμβάσεων και μέτρων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, όπως η οικονομική ασφυξία – απόρροια της κλιμακούμενης υποχρηματοδότησης, η καθυστέρηση νέων διορισμών, η ανυπαρξία νέων προκηρύξεων σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, η ουσιαστική κατάργηση των συμβασιούχων διδασκόντων (ΠΔ407/80), η μείωση των φοιτητικών παροχών και πολλά άλλα που έχουν καταστήσει ολότελα δυσχερή έως αδύνατη την λειτουργία των Πανεπιστημίων με άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο εκτός από τη δραματική μείωση των αποδοχών του έρχεται αντιμέτωπο με την αποστέρηση του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας παιδείας. Είναι προφανές ότι τα μέτρα του Υπουργείου δεν είναι δημοσιονομικής φύσεως αλλά πολιτικής και βάλλουν ευθέως την Παιδεία και την κοινωνία.
 
Η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΚΤ με επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης και του κοινωνικού της ρόλου εκφράζει ομόφωνα τη βούλησή της να υπερασπιστεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα όλων στην εργασία και να αντισταθεί στην συνεχή οικονομική εξαθλίωση, καθώς επίσης και στην εξόφθαλμη και επαναλαμβανόμενη αυθαιρεσία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
 
Ως εκ τούτου αποφασίζει να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματά τους. Πιο συγκεκριμένα αποφασίζει ομοφώνως να αναστείλει τη λειτουργία του ιδρύματος από 9-11 Σεπτεμβρίου και από 16-17 Σεπτεμβρίου. Στο μεσοδιάστημα όλα τα συλλογικά όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας θα παραμείνουν ενεργά προκειμένου να συνεκτιμούν την καθημερινή εξέλιξη των γεγονότων και να επαναπροσδιορίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας παραλλήλως την κοινή δράση με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.
 
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»