Thumbnail
alfavita.gr

Πανεργατικό συλλαλητήριο σήμερα στην πλ.Κλαυθμώνος στις 10:30 μετά από την 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.Στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες, οι δάσκαλοι και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού.

Οι καθηγητές συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους, το ίδιο και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

H alfavita.gr καλύπτει όλες τις εξελίξεις από το πανεργατικό συλλαλητήριο που τον παλμό δίνουν οι εκπαιδευτικοί.

 
12:34 Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
 
 
12:14 
Κοντά στο Σύνταγμα
 
 
12:00
Ηπορεία ξεκίνησε
 
 
11:36 Α,Β,Γ ΕΛΜΕ
 
 
11:35 Γ ΕΛΜΕ Αθήνας
 
 
 
11:31
 
Το ΠΑΜΕ έφυγε για Σύνταγμα αλλά φτάνουν άλλες προσυγκέντρωσεις 
 
11:20
Πανο εργαζομενοι στο εμπ συα προπυλαια 
 
11:18
Το ΠΑΜΕ ανεβαίνει Σταδίου
 
11:11
Πανο απο καθηγητες εξω απο Προπυλαια 
 
 
11:10
 
Πανό αλληλεγγύης σταδίου
 
 
 
 
Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ  
 
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του, αποφάσισε τη συνέχιση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις καταστροφικές, όπως επισημαίνει, πολιτικές κυβέρνησης και τρόικας, «που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον δημόσιο τομέα, καταστρέφουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος και πλήττουν τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι υφίστανται εδώ και τέσσερα χρόνια τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων και σήμερα καταδικάζονται κατά χιλιάδες σε διαθεσιμότητα και απόλυση».   Το Γ.Σ. αποφάσισε την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την ερχόμενη εβδομάδα, εβδομάδα κατά την οποία θα βρίσκεται στη χώρα μας η τρόικα.   Ειδικότερα, αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη και την Τέταρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2013. 
 
Διευκρινίζεται ότι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιείται Γενική Απεργία σε συνεννόηση και συνεργασία με τη ΓΣΕΕ.   Την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 (ημέρα κατά την οποία η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) θα πραγματοποιηθεί Πανεργατικό Συλλαλητήριο (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ.   Τη δεύτερη ημέρα και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ.   Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματική και αποτελεσματική οργάνωση των αγώνων όλων των εργαζομένων, επισημαίνει ότι:  
 
 1. Θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για συμπόρευση με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και τους Κοινωνικούς Φορείς, με τους οποίους βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να πάρουν παλλαϊκό χαρακτήρα οι αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλο το επόμενο διάστημα. 
 
  2. Καλεί τις Ομοσπονδίες - Μέλη και τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Δημόσιο να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο εργασίας, προκειμένου να σχεδιαστεί με τη συμμετοχή όλων, η παραπέρα πορεία και η μορφή των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. 
 
  3. Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις, να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.   Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία εξουσιοδοτήθηκε σήμερα από το Γ.Σ. να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα καθώς και να οργανώσει Γενική Απεργία τον Οκτώβριο.   
 
  *** Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΕΝΓΕ: 
 
ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα. Νέα απεργία Δευτέρα - Τρίτη.
 
ΟΛΜΕ    22/09/2013
 
 
                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 – ΤΡΙΤΗ 24/9 – ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9
 
 Μετά από την απόφαση της ΓΣ  των προέδρων των ΕΛΜΕ και την απόφαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, ο απεργιακός μας αγώνας συνεχίζεται για το τριήμερο 23-25/9.
 
 -         Δευτέρα 23/9 οργανώνουμε διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας 12.30 μ.μ.
 
-         Τρίτη 24/9, ημέρα γενικής απεργίας, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ στα Προπύλαια.
 
-         Τετάρτη 25/9 Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1 μμ στα Προπύλαια.
 
Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (η ΓΣ των προέδρων θα διακόψει τις εργασίες της το μεσημέρι για τη συμμετοχή των μελών της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο). 
 
 
 
---------------------------------------------21/9/2013
 
Η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας η οποία συνήλθε την Παρασκευή για να αποφασίσει την πορεία της απεργίας των Καθηγητών αποφάσισε τα παρακάτω: "Συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα διαρκείας με απεργία Δευτέρα -Τρίτη, νέες Συνελεύσεις την Τρίτη και Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ την Τετάρτη.
 
 
 
Η πλειονότητα των ΕΛΜΕ είχε ψηφίσει 5νθήμερη απεργία ωστόσο αυτή δεν πέρασε οριακά στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ καθώς είχε την πλειοψηφία των ΕΛΜΕ (56 στις 85, δηλαδή 65,9%) αλλά όχι τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται. 
 
Σήμερα Σαββάτο, αποφασίζουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πορεία των κινητοποιήσεών τους μετά τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία στις 18 - 19 Σεπτέμβρη. 
 
ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε τον αγώνα. Νέα απεργία Δευτέρα - Τρίτη.
 
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ
 
Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
 
Ερμού & Κορνάρου 2
 
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
 
FAX: 210 33 11 338                          
 
e-mail: [email protected]                        Αθήνα, 21/09/2013
                                                  
ΠΡΟΣ:
 
                                                                                                Τα ΜΜΕ
 
                                                                                Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
 
Η ΓΣ  των προέδρων των ΕΛΜΕ που συγκλήθηκε στις 20-9-13 στην Αθήνα, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23/9 και την Τρίτη 24/9.
 
Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
 
Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων.
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: alfavita.gr

Πηγή ενημέρωσης για την πορεία και φωτογραφιών : @dromografos

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekab_7.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας
Από την σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο...
Σοβαρό τροχαίο στη Σταδίου: Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο -Ένας σοβαρά τραυματίας