Thumbnail
Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση περιμένουμε σήμερα Τρίτη

Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ενώ σε αρκετές περιοχές αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι .

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και αργότερα θα επεκταθεί στα κεντρικά και τα ανατολικά με βροχές, σποραδικές καταρχήν οι οποίες αργότερα θα δυναμώσουν και θα συνοδευτούν από ισχυρές καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τοπικά η ραγδαιότητα της βροχής θα είναι μεγάλη κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στην Κέρκυρα και μετά στην Ηπείρο, στην Ηγουμενίτσα, στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στα δυτικά, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Πάτρα, στον Πύργο και αργότερα στην Καλαμάτα. Από την κακοκαιρία θα επηρρεαστούν επίσης τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, δηλαδή τα Γρεβενά και μετά η Φλώρινα, η Κοζανη, η Βέροια, η Νάουσσα και η Έδεσσα. Τα φαινόμενα θα προχωρούν όλο και ανατολικότερα και θα επηρρεάσουν την κεντρική χώρα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και βεβαίως και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, κυρίως στα νοτιότερα πελάγη θα είναι οι μεγαλύτερες εντάσεις των ανέμων. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 18 εως 28 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά από 19 εως 31εναν και στα νησιά από 22 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει αρχικά συννεφιά η οποία από το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει. Θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα ανοιχτά του νομού θα φτάσουν και τα 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21εναν εως 31εναν βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: newsit.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ