Thumbnail
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στη Β' και Γ' τάξη των 151 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δ. Θεσσαλονίκης, από τα 1.036 τμήματα, σε 163, το 15,7% των μαθητών είναι ενταγμένοι σε τμήματα των 28-30 μαθητών, «περισσότεροι από το όριο των 27 μαθητών που καθόρισε το υπουργείο». 

Πλήκα Μαρούλα

Θεσσαλονίκη: Υπεράριθμες τάξεις, κενά στο διδακτικό προσωπικό, άπειρες χαμένες διδακτικές ώρες συνθέτουν το τοπίο στα σχολεία της Θεσσαλονίκης μετά την εφαρμογή της κινητικότητας - διαθεσιμότητας στην Παιδεία, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών που κατήγγειλαν τη δημιουργία «τεχνητών πλεονασμάτων» εκπαιδευτικών, μια πολιτική που στοιβάζει μαθητές σε υπεράριθμα τμήματα.

 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στη Β' και Γ' τάξη των 151 σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δ. Θεσσαλονίκης, από τα 1.036 τμήματα, σε 163, το 15,7% των μαθητών είναι ενταγμένοι σε τμήματα των 28-30 μαθητών, «περισσότεροι από το όριο των 27 μαθητών που καθόρισε το υπουργείο». Οι εκπρόσωποι των δασκάλων αντίστοιχα μίλησαν για τα πολλά κενά που υπάρχουν σε ολοήμερα σχολεία, σε ειδικότητες όπως φυσική αγωγή, πληροφορική, ξένες γλώσσες, ενώ η κατάσταση είναι δραματική στα 40 ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ του νομού Θεσσαλονίκης. Όπως τονίσθηκε στη συνέντευξη Τύπου με καταργημένες ειδικότητες από τη Γ' τάξη -όπου προβλέπεται να διδάσκονται για φέτος οι ειδικότητες- προκύπτει στατιστικά ότι κατά μέσο όρο «χάνονται κάθε εβδομάδα 53 διδακτικές ώρες σε κάθε σχολείο, δηλαδή συνολικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν χαθεί συνολικά περί τις 19.000 διδακτικές ώρες". Οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ, που η κυβέρνηση τους έστειλε στη διαθεσιμότητα κατήγγειλαν ότι «τίποτε δεν έχει γίνει ώς τώρα για να επανενεργοποιηθούν σε δομές της εκπαίδευσης», παρά τα «υπαρκτά κενά και ανάγκες» και ζήτησαν να επιστρέψουν στο διδακτικό τους έργο.
 
Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, οι εκπαιδευτικοί προχωράνε σε ακόμη ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και καλούν γονείς και μαθητές και γενικότερα όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» και να απαιτήσουν δωρεάν δημόσια Παιδεία. To συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους.
 
Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)