Thumbnail
Δόσεις, δόσεις, δόσεις

Ξεκινάει ο μαραθώνιος των δόσεων για την εκκαθάριση του ενιαίου φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) , το φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά, το τέλος επιτηδεύματος και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης (για όσους έχουν στην κατοχή τους ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, πισίνες ή αεροσκάφη) . Τη «σκυτάλη» των δόσεων θα πάρουν  το Δεκέμβρη και τα τέλη κυκλοφορίας για όσους φυσικά δεν θα προτιμήσουν να παραδώσουν τις πινακίδες τους.  

Μια πραγματική αιμορραγία χωρίς τέλος για εκατομμύρια φορολογουμένους,  θα απομυζήσει και τελευταίο ευρώ που έχει απομείνει στα νοικοκυριά. Όλα αυτά για να εξοικονομηθούν από την κυβέρνηση περίπου 7,928 δισεκατομμυρίων  από μια κοινωνία όπου το 34,6% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Και στο τέλος;  Νέα μέτρα και νέα μνημόνια και μια άνεργη ανάπτυξη που θα διαρκέσει τουλάχιστον 20 χρόνια.

Φόρος εισοδήματος

Τα βάσανα αρχίζουν από την Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος για 2,493 εκατομμύρια φορολογούμενους και αν δεν πληρωθεί αρχίζουν να τρέχουν τόκοι και απειλές κατασχέσεων.

Η πρώτη δόση των εκκαθαριστικών φόρου εισοδήματος απαιτεί κοντά στο 1,25 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό είναι 1.503 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Taxis, περισσότεροι από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων πληροφορούνται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα είναι διαθέσιμα από την 1η Αυγούστου σταδιακά.

Από Παρασκευή, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, με τους κωδικούς πρόσβασης στο taxis, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα (www.gsis.gr) ώστε να μπορέσουν να βρουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ με την οποία και θα πάνε να πληρώσουν στην τράπεζα την πρώτη από τις πέντε δόσεις του φόρου μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις και όχι σε πέντε δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
ζομπι2
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης εξηγεί πώς ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ εισάγει (και) στην Ελλάδα τη λεγόμενη «κουλτούρα της...
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
metatheseisk.jpg
Αμοιβαίες μεταθέσεις 2024: Ποιοι έχουν δικαίωμα αμοιβαίας μετάθεσης - Προϋποθέσεις και Προθεσμία
Ενας οδηγός για τις αμοιβαίες μεταθέσεις από τον αιρετό στο ΠΥΣΠΕ Πέλλας Ηλία Διαμαντόπουλο
Αμοιβαίες μεταθέσεις 2024: Ποιοι έχουν δικαίωμα αμοιβαίας μετάθεσης - Προϋποθέσεις και Προθεσμία