Thumbnail
Φωτορεπορτάζ από τη δεύτερη ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Φωτορεπορτάζ από τη δεύτερη ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και από την κατάληψη του γραφείου του Κ.Μητσοτάκη

Παρασκευή 21/3 πανελλαδική συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 2μ.μ. όπου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών 

Η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1 το μεσημέρι. Κατ’ όνομα ήταν συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, αφού ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων ήταν εκπαιδευτικοί και οι διαθέσιμοι του δημοσίου.

Ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τα 1.500-2.000 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε προς τη βουλή στις 2μμ και κατέληξε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Στις 2:45 η συγκέντρωση έκανε αναστροφή με κατεύθυνση προς το Ζάππειο και 700 διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το γραφείο του Κ.Μητσοτάκη το οποίο είχαν καταλάβει περίπου 70 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα με αίτημα να μην απολυθεί κανείς και να έχουν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό.

Η πορεία ακολούθησε την διαδρομή Στήλες Ολυμπίου Διός, Καλλιμάρμαρο, ΕΙΕ  για να καταλήξει στην οδό Ευφρονίου στο πολιτικό γραφείο του Κ.Μητσοτάκη. Την πορεία «συνόδευε» σε όλη τη διαδρομή ισχυρή αστυνομική δύναμη. Κυβέρνηση-Τρόικα Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ για μια  ακόμη φορά άσκησαν βία,ξυλοκόπησαν, έβρισαν και ψέκασαν με τα ΜΑΤ τους εκπαιδευτικούς τρεις φορές μπροστά στο γραφείο του Κ.Μητσοτάκη και τους απώθησαν στα γύρω στενά.

Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη γωνία Σ.Μερκούρη και Ευφρονίου φωνάζοντας συνθήματα με την μικροφωνική. Στις 10:45 ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης συνόδευσε εισαγγελέα στο υπό κατάληψη γραφείο, ο οποίος ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να αποχωρήσουν διαφορετικά η εκκένωση θα γινόταν βίαια. Στις  11:10 οι εκπαιδευτικοί εγκατέλειψαν το κτήριο και συγκροτημένα πορεύτηκαν με τους συγκεντρωμένους.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητής ρεύμα Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή
Για το σοβαρό ατύχημα μίλησε ο μαθητής στην Πάτρα
Ηλεκτροπληξία σε σχολείο: «Είχε μαυρίσει το χέρι μου, είχε μουδιάσει μέχρι τον ώμο» - Η μαρτυρία του μαθητή