Thumbnail
Σύντευξη εφ'όλης της ύλης

Διαβάστε παρακάτω τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη εφόλης της ύλης που έδωσε σχετικά με την πρκήρυξη διαγωνισμού ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το θέμα της προκήρυξης διαγωνισμού ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, που βρίσκεται;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ακούστε, αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν το ανέφερα γιατί δεν έχουμε καταλήξει.

                        Αλλά ακούστε τι έχει συμβεί: Είχαμε πει ότι με το ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων και με τις πολύ δύσκολες μορφές χρηματοδότησης, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που είναι μια δική μας εφεύρεση αυτή και ΕΣΠΑ, μια πρακτική που υπήρχε.

Η αύξηση των συνταξιοδοτήσεων, παράδοξες μορφές χρηματοδότησης και πάντως με προβλήματα, φτάνουν τα πράγματα σε επικίνδυνα σημεία. Φέτος τα καταφέραμε, του χρόνου δε θα τα καταφέρουμε. Άρα πρέπει να φύγουμε από το λόγο ένα προς δέκα.

Η σκέψη έγινε σε δική μου συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη και με δική του, επειδή δε θέλω να κάνω τον έξυπνο στις πλάτες κάποιου άλλου, με τη δική του θετική στάση το ανακοίνωσα, πρώτο στάδιο να το πεις στους πολίτες ότι αυτό του χρόνου δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

Να ανοίξουν τα σχολεία μας, έχουμε 127 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς, πήραμε 16 χιλιάδες αναπληρωτές, αν σου φύγουν από τις 127 χιλιάδες 7 του χρόνου τι θα κάνεις; Να κάνεις κι άλλες συγχωνεύσεις σχολείων, δε γίνονται, μετήλθες όλων των μέσων.

Να κάνεις μια καλύτερη ρύθμιση σε σχέση με τη διάθεση του προσωπικού μέσα στις διευθύνσεις; Ναι, έχεις κάποια μικρά περιθώρια, αλλά αυτά είναι μερεμέτια, δε λύνουν το πρόβλημα. Συντάξαμε μελέτη ενδελεχή, ο κ. Κυριαζής τη συνέταξε μόνος του με τη βοήθεια των Υπηρεσιών του Υπουργείου, αλλά πήρε την ευθύνη. Είναι μία καταπληκτική μελέτη, αναγνωρίζεται αυτό από όποιον την παίρνει τη μελετά και συζητά βάσει αυτής.

Ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό, ενημερώσαμε τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, ενημερώσαμε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία εγχειρίσαμε και τη μελέτη και είμαστε στην πορεία της λήψης απόφασης.

Είχα συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επ΄ αυτού, ο οποίος έχει την ευθύνη για όλο το θέμα του κράτους, γιατί και γιατρούς χρειάζεται το σύστημα λιγότερο, νοσηλευτές χρειάζεται το σύστημα, Δικαστές χρειάζεται το σύστημα, δεν είμαστε μόνο εμείς.

Λοιπόν δεν μπορείς να κάνεις κλεφτοπόλεμο σε συναδέλφους, άρα πρέπει να συνεννοείσαι. Είχαμε λοιπόν μία συνεννόηση, μετά τη μελέτη και μετά όλες αυτές τις κινήσεις με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έχουμε κοινό μέτωπο υποστήριξης του αιτήματος.

Λέμε όμως ότι επειδή εμείς θα προσλάβουμε μέσω ΑΣΕΠ και οι υποψήφιοι πρέπει να προετοιμαστούν, δεν είναι δυνατόν να τους ανακοινώσουμε δέκα μέρες πριν τις εξετάσεις ότι θα γίνουν οι εξετάσεις κι επειδή αυτό το προσωπικό το χρειαζόμαστε για τα σχολεία που θα λειτουργήσουν την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αυτά πρέπει να γίνουν το Φεβρουάριο, άρα η απόφαση πρέπει να ληφθεί τώρα, να ξέρουμε που πάμε.

Και στον σχετικό διάλογο που κάνουμε εμείς από το site του Υπουργείου, το διάλογο που κάνω εγώ με φορείς, με μεμονωμένους ανθρώπους που με ρωτούν, είτε από το τηλέφωνο, είτε από το facebook, είτε από οπουδήποτε, μου λένε "εμείς που περιμένουμε διορισμένοι από το 2008" η απάντηση είναι ότι εμείς δε θα αδικήσουμε.

Αυτοί ας πούμε που έχουν πετύχει σε διαγωνισμό και κάθονται πέντε χρόνια και περιμένουν, βέβαια οι ειδικότητές τους δεν είναι οι κλασικές και θα απορροφηθούν πρώτοι και στη συνέχεια θα απορροφηθούν αυτοί από το διαγωνισμό που θα αφορά κατά βάση τις μεγάλες ανάγκες μας σε φιλολόγους σε μαθηματικούς σε φυσικούς σε δασκάλους σε νηπιαγωγούς.

Φιλοδοξούμε να το πετύχουμε αυτό, είμαστε πολύ πιο κοντά από όσο όταν ξεκινάγαμε, αυτή θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Δεν είμαστε υπέρ αισιόδοξοι, αλλά το παλεύουμε και βλέποντας και το περιβάλλον όπου αναπτύσσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα κλίμα θετικό που στο τέλος κάτι θα δώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας