Thumbnail
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

83η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Από 22 ως 24 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η 83η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε την πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τα μέτρα παρεμπόδισης της αξιολόγησης και τα στελέχη της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, η πρόταση του ΠΑΜΕ, που υπερψηφίστηκε, είναι η παρακάτω:

¨    Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη. Έξω οι αξιολογητές  από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

¨    Στη βάση αυτή και σε αυτή τη φάση, θεωρούμε ότι δεν έχουν θέση, δηλαδή δεν μπορεί να είναι μέλη στους Συλλόγους οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Α/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και οι Σχολικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι είναι τα «πρώτα βιολιά» και ήδη «έχουν πιάσει δουλειά».

¨    Στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού του Συλλόγου και επίσης εκ των πραγμάτων ως αξιολογητές δε μπορεί να έχουν θέση στα σωματεία.

Στην πρόταση του ΠΑΜΕ έγινε και η εξής προσθήκη: Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Κανείς αξιολογητής στην τάξη.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό η εισήγηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) καταψηφίστηκε όπως έγινε και με πολλά από τα υπόλοιπα θέματα του συνεδρίου.

Το γεγονός ότι το συνέδριο υιοθέτησε την πρόταση του ΠΑΜΕ αποτελεί θετική εξέλιξη.

Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι η θέση αυτή (που το ΠΑΜΕ έχει διατυπώσει εδώ και 3 χρόνια) είναι σωστή. Άλλωστε, συναντά την συντριπτική αποδοχή των συναδέλφων.

Είναι θέση που ωρίμασε μέσα στον αγώνα ενάντια στην προώθηση της αξιολόγησης κι έχουν ήδη υιοθετήσει δεκάδες Σύλλογοι και ΕΛΜΕ. 

Σημειώνουμε ότι, όταν το ΠΑΜΕ διατύπωσε για πρώτη φορά αυτή τη θέση, όλες οι άλλες δυνάμεις, που διαθέτουν δεκάδες στελέχη εκπαίδευσης στα ψηφοδέλτιά τους (σχολικούς συμβούλους και διευθυντές σχολείων) είχαν αντιδράσει, την είχαν καταψηφίσει.

Η απόφαση αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί, να αποτελέσει εργαλείο για την οργάνωση της πάλης. Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να συνεδριάσουν άμεσα και να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή, προτείνοντας προς τις Γενικές Συνελεύσεις του Σεπτέμβρη τη διαγραφή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, των Διευθυντών Α/θμιας Εκπαίδευσης των νομών και των Σχολικών Σύμβουλων από το Σύλλογο.

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι, αν και αυτή η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ είχε στην Ημερήσια Διάταξη για συζήτηση αρκετά από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον Κλάδο των εκπαιδευτικών, τα περισσότερα δε συζητήθηκαν. Ψηφίστηκαν οριακά ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός. Πάρθηκε απόφαση ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων.

Αθήνα, 28 Ιούνη 2014


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Γ. ΣΕΦΕΡΗ»

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠ΄ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 83ΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

Την Τρίτη 24/6/2014, έληξε η 83η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. που έγινε το διάστημα 22-24/6 στην Αθήνα. Οι αποφάσεις της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα δημοσιευθούν.

Πάντως, μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε., είναι η απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας «Γ. Σεφέρης» (και μερικών άλλων Συλλόγων), περί διαγραφής στελεχών της εκπαίδευσης απ΄ τα σωματεία μας, που κατατατέθηκε σαν πρόταση στη Γ.Σ.  της Δ.Ο.Ε. και πρότεινε : 

- Να διαγραφούν από τους Συλλόγους οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές τους και όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι.

- Στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού του Συλλόγου και επίσης εκ των πραγμάτων ως αξιολογητές δε μπορεί να έχουν θέση στα σωματείο μας.

- Απαιτούμε να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι της αξιολόγησης.

Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε με 250 ψήφους υπέρ, 135 κατά και 35 λευκά.

Η επίσημη απόφαση αναμένεται να δημοσιευτεί από τη Δ.Ο.Ε.

Η εφαρμογή της στα πρωτοβάθμια σωματεία, μπορεί και πρέπει να αρχίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Οι εργασίες της σημερινής Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στις 24.6.2014, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο NOVOTEL της Αθήνας, αντί να διακοπούν στις 14.00 συνεχίστηκαν μέσα σε μεγάλη ένταση, για αρκετή ώρα αργότερα.

Με 225 υπέρ 134 κατά και 23 λεύκα, πέρασε μετά η πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΜΕ για κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της Αξιολόγησης καθώς και η πρόταση για διαγραφή των στελεχών της εκπαίδευσης. (Περιφερειακών Διευθυντών, Σχολικών Συμβούλων και όσων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων δεχτούν να γίνουν αξιολογητές).

Την πρόταση υπερψήφισαν οι Παρεμβάσεις – ΣΥΡΙΖΑ και την καταψήφισαν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ!

Περί τις 21.00 ολοκληρώθηκαν  οι εργασίες της 83ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ, μέσα σε πολλές εντάσεις. Δυστυχώς για άλλη μια φορά χωρίς απόφαση στο πρόγραμμα δράσης αν και οι προτάσεις σχεδόν όλων ήταν ίδιες: 48ωρη ή 3ήμερη απεργία με την έναρξη του σχολικού έτους.
Θετικό σημείο η εμφανής αλλαγή συσχετισμών, με απώλεια της πλειοψηφίας ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ
 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αποτελούν κυβερνητικά, κρατικά στελέχη, με αποστολή την προώθηση της βάρβαρης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Επιλέγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση με σκοπό να προωθήσουν την πολιτική της, την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου στην εκπαίδευση. Είναι τα στελέχη που προωθούν την αξιολόγηση, τις συμπτύξεις τμημάτων, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, τα νέα αναλυτικά προγράμματα, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα στελέχη που επιβάλλουν πειθαρχικές ποινές, που οδηγούν σε αργία και διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς.

Ο ρόλος τους είναι απαραίτητος για την προώθηση ενός σχολείου που θα λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια. Το σχολείο αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το σχολείο των λαϊκών αναγκών, που οραματίζεται και παλεύει ο λαός μας. Καθημερινά αποτελούν το κομμάτι εκείνο που προσπαθεί με ”νύχια και με δόντια’’ να περάσει την εφαρμογή της Αξιολόγησης στη ζωή, κάτι δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου έχει απορρίψει. 

Είναι εξ’ αντικειμένου απέναντι στα συμφέροντα των εκπαιδευτικών, απέναντι στα αιτήματα και στους στόχους του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των εκπαιδευτικών. Είναι απέναντι στους αγώνες του λαού μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για μια παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς.

Μέχρι τώρα, τα στελέχη αυτά ήταν μέλη των σωματείων. Το γεγονός αυτό, έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς και την αποστολή ενός σωματείου. Υπονομεύει κατάφωρα τον αγωνιστικό προσανατολισμό του, αλλοιώνει το χαρακτήρα του. Δεν μπορεί στο ίδιο σωματείο να είναι μέλος και ο εργαζόμενος και ο εκπρόσωπος του εργοδότη. Και εργοδότης του εκπαιδευτικού είναι το αστικό κράτος, το οποίο εκπροσωπούν τα στελέχη εκπαίδευσης που εκείνο διορίζει. Άλλωστε πολλά από τα παραπάνω στελέχη, έχουν περάσει στην ίδρυση σωματείων (π.χ. Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων).

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το καταστατικό και του δικού μας Συλλόγου και επειδή ακριβώς τα στελέχη αυτά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του σωματείου και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, καλούμε  και το συνέδριο της ΔΟΕ να αποφασίσει ότι δεν δέχεται ο Περιφερειακός Διευθυντής, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές τους και οι Σχολικοί Σύμβουλοι να είναι μέλη των σωματείων και πρέπει να διαγραφούν.

Τέλος η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να πάρει θέση και για τους διευθυντές της σχολικής μονάδας. Στο βαθμό που κάποιοι διευθυντές γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού του Συλλόγου και επίσης εκ των πραγμάτων ως αξιολογητές δε μπορεί να έχουν θέση στα σωματεία. Εξ άλλου αντίστοιχη απόφαση πήρε και το 16ο (τελευταίο) συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η Γ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

·      Να διαγραφούν από το Σύλλογο οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι αναπληρωτές τους και όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι.

·      Στο βαθμό που οι διευθυντές των σχολείων γίνουν αξιολογητές και συνδεθεί ο ρόλος τους με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, εκ των πραγμάτων αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του καταστατικού του Συλλόγου και επίσης εκ των πραγμάτων ως αξιολογητές δε μπορεί να έχουν θέση στα σωματείο μας.

Ηράκλειο 5/6/14

Το προεδρείο της Γ.Σ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταξη
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο
Ο μαθητής κατέβαινε την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο και, ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της κλίμακας σε ύψος...
Σοκ σε σχολείο: Mαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο