Thumbnail
Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΛΟΓΟΣ

  Ο Σύλλογος διδασκόντων  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου με βάση το πρακτικό συνεδρίασης του συλλόγου  πράξη 33/21-2-14, έκρινε ότι:  « δεν επιθυμεί για λόγους συνείδησης να μετέχει οικειοθελώς σε ομάδες αυτοα-ξιολόγησης.»

 Μετά την παραίτηση της διευθύντριας  του σχολείου, κας Καλουδιώτη Μαρίας που έκρινε ότι δεν μπορεί να εκτελέσει εντολές που επιβάλλονται άνωθεν με αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο τρόπο, ο σύλλογoς  συνεδρίασε έκτακτα την Παρασκευή 11/4/2014 και αποφάσισε να στηρίξει την απόφασή της, όπως και όλων των διευθυντών Α/θμιας, Β/θμιας και σχολικών συμβούλων  που εμπλέκονται στη διαδικασία της εκπαίδευσης και κινούνται σε ανάλογο κλίμα.

   H παραίτηση της διευθύντριας  είναι μια πράξη ελευθερίας και αξιοπρέπειας που καταδηλώνει την απροσχημάτιστη πλέον επίθεση σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα του σημερινού πολιτικού καθεστώτος στο όνομα δήθεν του εξορθολογισμού και της εξυγίανσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Από την άλλη ανατρέχοντας κανείς στην επιστολή παραίτησης της διευθύντριας του σχολείου αντιλαμβάνεται ότι η προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να υλοποιήσουν οράματα και προχωρημένες ιδέες, ξεκινώντας ουσιαστικά από το μηδέν, περνάει μέσα από το γολγοθά της συνεχούς απαξίωσης και περιχαράκωσης σε αντιδημοκρατικά πλαίσια, αυστηρά οριοθετημένα.

 Είναι πλέον δεδομένο  ότι η  υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης  έχει σα στόχο να μεταλλάξει την όλη εκπαιδευτική διεργασία σε ένα τερατώδες μόρφωμα υποταγμένο στην αγορά και σε εντεταλμένες υπηρεσίες που εκπονούνται από τους επιτελάρχες του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) σε αγαστή συμπόρευση με το Υπουργείο Παιδείας με εντολές της Ε.Ε., Τρόϊκας, Δ.Ν.Τ. (8.600.000 ευρώ, το σχετικό κονδύλι ΕΣΠΑ που πρέπει να απορροφηθεί για εφαρμογή διαδικασίας αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης ), με άμεσο στόχο και με συνοπτικές διαδικασίες να οδηγηθεί στην απόλυση το 15% του κλάδου μας.

 Δεδομένο επίσης είναι ότι οι κοινωνίες μας δεν πρέπει να συμβιβάζονται με τέτοιου είδους ακρωτηριασμούς και να τους προσπερνάνε αβασάνιστα, γιατί οδηγούμαστε έτσι σε ανυπαρξία άρθρωσης ελεύθερου λόγου πράγμα που αναιρεί τον κύριο παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού  που είναι η διαμόρφωση ελεύθερης κρίσης.

  Σαν ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες και με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, είναι αναγκαίο να αντιδρούμε και με το λόγο μας  - το κατεξοχήν παιδαγωγικό μας όπλο - και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας φροντίζοντας  αντιστοιχία λόγου και πράξης όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Αντιμέτωποι με τη σημερινή πραγματικότητα, δε  μπορούμε να αποδεχόμαστε την παραίτηση των συναδέλφων μας, πρέπει σε κάθε περίπτωση να απαιτούμε την απόσυρση της παράνομης και αντιλαϊκής εγκυκλίου καθώς και την ταυτόχρονη επαναφορά των παραιτηθέντων διευθυντών και σχολικών συμβούλων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης.

Αλεξάκη-Χρονάκη Βασιλική, καθηγήτρια στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Μαρίνος Νεκτάριος, καθηγητής στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές