Thumbnail
ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

Τρία χρόνια ΑΔ.Ε.Κ.Ε.

2012 - 2015

Πριν από τρία χρόνια, στις 8 Οκτωβρίου 2012, μια ομάδα αδέσμευτων  εκπαιδευτικών του Νομού Σερρών, πιστεύοντας στην ανάγκη ανάπτυξης ενός μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού, απαλλαγμένου από οποιαδήποτε κομματική χειραγώγηση, ιδρύσαμε την

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Όραμά μας ήταν - και εξακολουθεί να είναι - η συγκρότηση μιας μεγάλης ομάδας ενεργών μελών, τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους για να προτείνουν, να απαιτούν, να κάνουν λάθη, να τα διορθώνουν και να αποφασίζουν για οτιδήποτε απασχολεί την κίνηση, με ανοικτή γενική συνέλευση των μελών ή με ανταλλαγή απόψεων και ψηφοφορία, μέσω e-mail.

Όραμά μας ήταν - και εξακολουθεί να είναι – το να συμβάλουμε στην επιστροφή των συναδέλφων στις συνελεύσεις, να επιβάλουμε κάλπες στα σχολεία, να ανανεώσουμε το ΠΥΣΔΕ και την ΕΛΜΕ, να δώσουμε νέες ιδέες για την λειτουργία του συνδικάτου.

Αρκετά πράγματα πετύχαμε. Αρκετά ακόμη ελπίζουμε να τα πετύχουμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε γι’ αυτό.

Με την στήριξή σας, πετύχαμε:

  • Να εκλέξουμε 1 εκλέκτορα για το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στις εκλογές του Μαΐου 2013
  • Να καταλάβουμε 1 έδρα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Σερρών στις εκλογές του Νοεμβρίου 2013
  • Να εκλέξουμε 1 αιρετό εκπρόσωπο στο ΠΥΣΔΕ Σερρών  στις εκλογές του Οκτωβρίου 2014, με το “Ενιαίο Ψηφοδέλτιο”, αποτελούμενο από 3 συνεργαζόμενες παρατάξεις και με ποσοστό πάνω από 50%.
  • Να συγκεντρώσουμε σημαντικά ποσοστά στις εκλογές για το ΚΥΣΔΕ με το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις - Όλοι Μαζί» (ποσοστό 23,67%) και για το ΑΠΥΣΔΕ με το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις» (ποσοστό 21,1%)
  • Να εκλέξουμε 3 εκλέκτορες για το 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ στις εκλογές του Μαΐου 2015 (ποσοστό 26,6%).

Όλα αυτά μας δίνουν την δύναμη να συνεχίσουμε και να μην αυτοδιαλυθούμε, όπως υποσχόμασταν ότι θα κάναμε, στην ιδρυτική μας διακήρυξη, αν δεν  είχε αγκαλιαστεί η κίνησή μας από σας.

Αυτά τα τρία χρόνια, συνδικαλιστικά, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καταιγίδα από επώδυνα μνημονιακά μέτρα. Με την κυβερνητική αλλαγή και την πίεση που ασκήσαμε αυτά τα χρόνια, επιλύθηκαν μερικά από τα βασικά μας προβλήματα.

Ανεστάλη η δήθεν αξιολόγησή μας και επανήλθε το ανθρώπινο κλίμα στα σχολεία. Ανασυστάθηκαν οι καταργημένες ειδικότητες και οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που είχαν βρεθεί σε διαθεσιμότητα, αποκαταστάθηκαν εργασιακά. Καταργήθηκε η τράπεζα θεμάτων. Πάγωσαν οι πειθαρχικές διώξεις που βασιζόταν σε αντιδραστικές διατάξεις του «νέου» πειθαρχικού δικαίου.

Αυτά όλα όμως, με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου κινδυνεύουν εκ νέου να ανατραπούν οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε και να  μαζικοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας το συνδικάτο μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ τον Ιούλιο, οι 3 εκλέκτορές μας συμμετείχαν μαζί  με άλλες ανεξάρτητες παρατάξεις από άλλους νομούς, στο ψηφοδέλτιο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ» που πήρε 13 ψήφους (3,47%) δίχως να καταλάβει έδρα στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, κατέλαβε όμως 1 έδρα στο ΚΕΜΕΤΕ και εξέλεξε τρεις αντιπροσώπους για το επόμενο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Για να έχουμε καλύτερη πορεία στο μέλλον, πανελλαδικά, θα πρέπει να επιδιώξουμε να δημιουργηθούν ανεξάρτητες μη κομματικές παρατάξεις σε όλους τους νομούς της Ελλάδας.

Στο 17ο Συνέδριο, δυστυχώς όλες οι άλλες παρατάξεις έμειναν αμετακίνητες, η κάθε μία στις δικές της προτάσεις και έτσι δεν μπόρεσε να γίνει καμία σύνθεση προτάσεων. Έτσι καταλήξαμε να διατηρήσουμε τα αιτήματα που είχαμε ως κλάδος, αφαιρώντας από αυτά τα ζητήματα που λύθηκαν, με την προσθήκη της επιστροφής στο προηγούμενο διδακτικό ωράριο.

Επιπλέον:

  • ψηφίσαμε να διατηρηθεί η ετήσια οικονομική συνδρομή ως έχει (ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του απερχόμενου ΔΣ της ΟΛΜΕ να αυξηθεί κατά 5 ευρώ)
  • ψηφίσαμε την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών
  • ψηφίσαμε την οριστική διαγραφή από την ΟΛΜΕ της ΕΛΜΕ Προτύπων.
  • Παρά την πολύωρη συζήτηση, δεν έγινε δυνατόν να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου καθώς διχάστηκε η παράταξη των ΣΥΝΕΚ.
  • Καταψηφίσαμε την πρόταση του ΠΑΜΕ για αποπομπή όλων των εκλεκτόρων της ΕΛΜΕ Σερρών λόγω της υπόνοιας για διπλοψηφίες (δηλαδή ατόμων που ψήφισαν στις εκλογές για το συνέδριο ΟΛΜΕ, ενώ είχαν ψηφίσει προηγουμένως και για την ΟΛΤΕΕ, κάτι που απαγορεύει από το καταστατικό).
  • Τέλος, η πρόταση των Παρεμβάσεων για απόρριψη κάθε αξιολογητικής διαδικασίας, δεν υπερψηφίστηκε από τους συνέδρους.

Ευχαριστούμε  για την Εμπιστοσύνη σας

Συνεχίζουμε  με Υπευθυνότητα και Συνέπεια.

 

Σέρρες 3 Οκτωβρίου 2015

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης