Thumbnail
Τα παιδιά της Α Λυκείου φωνάζουν, το υπουργείο Παιδείας ακούει;

Καλησπέρα σας.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνα - Αλεξάνδρα και είμαι μαθήτρια της πρώτης λυκείου.

Μετά την πρόσφατη ανάρτησή σας με το γράμμα της μαθήτριας της Α' λυκείου, κι άλλοι μαθητές τόλμησαν να εκφράσουν έντονα την δυσαρέσκεια τους προς το υπουργείο. Το συνημμένο αρχείο που ακολουθεί είναι αληθινό γράμμα που γράφτηκε από μαθήτρια και στάλθηκε στο υπουργείο μέσω της ευκαιρίας ηλεκτρονικής επαφής με αυτό. Σας παρακαλώ αναρτήστε το κείμενο στη σελίδα σας για να διαδοθεί η οργή των μαθητών και να υποκινήσει κι άλλα παιδιά να ενεργήσουν.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.


Καλησπέρα σας.

Είμαι μαθήτρια της Α' Λυκείου σε ιδιωτικό σχολείο της Αττικής.

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν ήξερα ότι αυτό το κείμενο θα φτάσει στα χέρια κάποιου από τους υπεύθυνους για την παρούσα κατάσταση.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αύριο 29/5 , ξεκινώντας η εξεταστική περίοδος εξετάζομαι στα δύο μαθήματα της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας. Καθώς η ύλη που εσείς θεωρήσατε απαραίτητη είναι πραγματικά τεράστια, όπως ήταν φυσικό λοιπόν, οι 6 ημέρες που είχα στην διάθεση μου δυστυχώς δεν ήταν αρκετές. Αυτό βέβαια θα ισχύσει και για τα υπόλοιπα μαθήματα καθώς οι σελίδες, τα κεφάλαια, οι παράγραφοι είναι παρανοϊκά πολλά.

Αν πιστεύετε ότι με το να μας αναγκάσετε να διαβάσουμε όλα αυτά τα πράγματα που όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, μετά τις εξετάσεις θα θυμόμαστε το 5%, θα μας προσφέρετε γνώση, τότε αφήστε με να σας ενημερώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Παρόλα αυτά θυσιάζω τώρα τον χρόνο μου για να σας γράψω αυτό το γράμμα, οπότε σας παρακαλώ κάντε ένα κόπο να ασχοληθείτε για λίγο. Θέλω να ξεκινήσω με το γεγονός ότι φέτος θα καταστρέψετε μία ολόκληρη γενιά, καθώς τα περιστατικά μαθητών που θα χρειαστεί να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο ή και ακόμα μαθητών που θα αποτύχουν να περάσουν την τάξη, δεν θα είναι λίγα. Δημιουργώντας ένα καινούριο σύστημα βαθμολόγησης και εξέτασης των μαθητών, θέτετε σε κίνδυνο το απολυτήριο της Α' λυκείου σε πολλά παιδιά. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ η ίδια είμαι μαθήτρια του 17 -που δεν θεωρείται καθόλου χαμηλός βαθμός- αλλά παρόλα αυτά ανησυχώ ιδιαιτέρως για την τροπή που θα πάρουν οι φετινές εξετάσεις.

Αν νομίζετε πως με τις ''καινοτομίες'' σας, δημιουργείτε ένα καινούριο εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και δικαιοσύνη στους μαθητές τότε πρέπει με όλο το σεβασμό, να κοροϊδεύετε τους ίδιους σας τους εαυτούς. Εγώ και οι συμμαθητές μου δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από όλα αυτά γιατί προφανώς κανείς σας δεν είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει αυτά που του αξίζουν όταν κάνουν κάτι τόσο άδικο. Σε μία ανοργάνωτη κοινωνία, σε μία χώρα που κακά τα ψέματα, σιγά-σιγά βουλιάζει, εσείς (με υπερβολική βιασύνη) τρέξατε να χαντακώσετε το μόνο πράγμα που έμεινε σαν ελπίδα αυτής της χώρας.

Εμάς, τους νέους.

Μας μεγαλώνετε μέσα από τα έργα σας με τόση οργή που μετά αναρωτιέστε γιατί η πανέμορφη αυτή χώρα δεν πηγαίνει πουθενά. Μας κάνετε να μισούμε το τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ονειρευτήκαμε ότι θα μπορέσουμε να ζήσουμε χαρούμενα την υπόλοιπη ζωή μας.

Τα καλύτερά μας χρόνια, τα φοιτητικά, μας τα παίρνετε μέσα από τα χέρια. Για αυτό το λόγο εγώ προσωπικά μόλις τελειώσω την Α' θα ακολουθήσω άλλο πρόγραμμα δευτεροβάθμιων σπουδών, που θα με οδηγήσει στην τριτοβάθμια στο εξωτερικό. Συγγνώμη αν σπατάλησα τον πολύτιμο χρόνο σας αλλά θυμάμαι όταν μια φορά, σε ένα μάθημα, έλαβα πραγματική παιδεία, μου είπαν να είμαι ξύπνιος άνθρωπος, ζωντανός. Να μην σωπαίνω όταν βλέπω ότι αδικούμαι εγώ ή οι γύρω μου. Αυτό έκανα λοιπόν σήμερα, προσπάθησα μέσω ενός ηλεκτρονικού γράμματος να φωνάξω, να φωνάξω με την φωνή της γενιάς μου. Μιας γενιάς που τα στόματα δεν θα καταφέρετε να ''βουλώσετε'' ποτέ.

Κάτι τελευταίο, μην νομίζετε ότι επειδή ήμαστε 15 και 16 χρονών και δεν μπορούμε να έρθουμε έξω από το υπουργείο ''μας'' να διαδηλώσουμε, θα σωπάσουμε.

Αν όχι τώρα, αν όχι σήμερα, το κακό που μας κάνετε θα σας γυρίσει πίσω. Και σας το λέω με σιγουριά, ότι αφού μας διαλύετε την καλύτερη ηλικία, θα σας γυρίσει εκεί που μας έχετε περισσότερο ανάγκη. Θα μας χρειαστείτε, όμως όπως εσείς μας γυρίσατε την πλάτη τώρα που εμείς σας χρειαζόμαστε, έτσι θα σας τη γυρίσουμε και εμείς. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας.  

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα