Thumbnail
Απίστευτο

Το κουβάρι μίας απίστευτης υπόθεσης που διαδραματίστηκε στη Βέροια πέρυσι το καλοκαίρι ξετυλίχθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ύστερα από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία. Τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων ο πεθερός του θύματος, καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Νίκου Φωτόπουλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, το κακουργιοδικείο επέβαλε ισόβια δεσμά και 12ετή κάθειρξη σ' έναν 49χρονο ομογενή από το Καζακστάν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ισόβια και κάθειρξη 10 ετών στον 37χρονο ανιψιό του για συνέργεια, ενώ με την ίδια ποινική καταδικάστηκε ο 55χρονος πεθερός - ομογενής από τη Γεωργία, που κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία. Το δικαστήριο τιμώρησε επίσης, με 12ετή κάθειρξη την 54χρονη πεθερά, ενώ ένας άλλος κατηγορούμενος για συμμετοχή κρίθηκε αθώος.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρυσι από την Ασφάλεια Βέροιας. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» έναντι 2,5 χιλιάδων ευρώ με θύμα έναν 43χρονο από την Αλβανία που συνήψε σχέση με την κόρη του ζευγαριού των ομογενών.

Στο σχέδιο που κατέστρωσαν τα... σατανικά πεθερικά, ενεπλάκησαν συνολικά τέσσερα άτομα. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την αστυνομία στις 2 Αυγούστου 2014, όταν συγγενικό πρόσωπο του 43χρονου δήλωσε την εξαφάνισή του. Όπως προέκυψε, τον περασμένο Μάρτιο, ο πεθερός και η πεθερά του, αποφάσισαν τη δολοφονία του. Ως εκτελεστή προσέλαβαν έναντι αμοιβής έναν 49χρονο, ύστερα από υπόδειξη φιλικού τους προσώπου. Εκείνος εντόπισε τον άτυχο Αλβανό, σε συνεργασία με τον 37χρονο ανηψιό του και... τον εξαφάνισαν.

Ο δράστης στην απολογία του ομολόγησε ότι σκότωσε το θύμα επειδή βρισκόταν σε άμυνα. «Τον συνάντησα έξω απ΄το καφενείο. Όταν πλησίασα, αγρίεψε και άρχισε να με χτυπάει. Παλέψαμε μέσα στο αυτοκίνητο μου και τον έπιασα απ' τον λαιμό. Όταν είδα ότι δεν κουνιόταν, τον παράτησα σ' ένα χωράφι. Την άλλη μέρα τον έθαψα μόνος μου», ισχυρίσθηκε αρνούμενος ότι προπληρώθηκε για την ανθρωποκτονία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»