Thumbnail
Πλήρες φακέλωμα ζητά η ΓΑΔΑ στα σχολεία

Αναβίωση πρακτικών της Χούντας ζει η εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς στο Κερατσίνι κλήθηκαν μαθητές (από το 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου) στο τμήμα, ύστερα από κατάθεση της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με την οποία συμμετείχαν σε κατάληψη τον Οκτώβριο.

Όπως πρωτοδημοσιεύσαμε χτες αναλυτικά, σύμφωνα με μαρτυρίες των μαθητών, οι αστυνομικοί τους ανέφεραν πως δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς κατηγορούνται για κακουργήματα και έχουν "λερωμένο" ποινικό μητρώο.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων αναφέρει:

Οι μαθητές που κατέθεσαν, δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

Α]Σχετικά με την κατάληψη: α)Ποιοι από τους συμμαθητές τους, την υποκίνησαν β)aν υπήρχαν καθηγητές που την υποκίνησαν γ)Αν υποκινείτο από κόμματα!!! δ)ποιοι συμμαθητές τους είχαν το λουκέτο ε)πού βρίσκονταν οι καθηγητές στη διάρκεια της κατάληψης κλπ.

Β]Σε σχέση με προσωπικά δεδομένα των μαθητών: με ποιους μένουν και αν οι γονείς τους είναι χωρισμένοι, επάγγελμα γονιών ακόμα και αριθμό τηλεφώνων συμμαθητών τους για να καταθέσουν.

Πέραν αυτού τους δήλωσαν ότι μάλλον θα είναι κατηγορούμενοι και θα ειδοποιηθούν για τη δικάσιμο. Επίσης, κάποιοι μαθητές κατέθεσαν απουσία του κηδεμόνα τους, ενώ σε άλλη περίπτωση τον κηδεμόνα τον προέτρεψαν να φύγει. Είναι όμως γνωστό ότι οι ανήλικοι καταθέτουν μόνο παρουσία του κηδεμόνα τους.

ΟΛΜΕ: "Το πνεύμα Δένδια επεκτείνεται παντού"

Όπως αναφέρει στο κόκκινο και στον Κώστα Βαξεβάνη, ο Βασίλης Τζαφάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ "Το πνεύμα Δένδια επεκτείνεται παντού".

Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα, το πνεύμα Δένδια επεκτείνεται παντού για να δημιουργήσει ένα πλέγμα γύρω απο τους θεσμούς" δηλώνει ο Βασίλης Τζαφάς απο την ΟΛΜΕ σχολιάζοντας τις πρόσφατες "ανακρίσεις" της αστυνομίας σε μαθητές στο Κερατσίνι.

"Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να μην δίνουν στοιχεία στην αστυνομίας" δήλωσε ο Β. Τζαφάς μιλώντας για την ύπαρξη εγγράφων της αστυνομίας που προτρέπουν τους αστυνομικούς να πραγματοποιούν ελέγχους σε σχολεία.

To tribune.gr δημοσιεύει την ανακοίνωση του 15μελές  του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου

dekapentameles1

dekapentameles2

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
ΣΥΝΕΚ: Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν νοιάζεται, παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις των υπουργών και του πρωθυπουργού, για τους μαθητές και τις...
Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ: Εξέταστρα 100€ για απόκτηση πτυχίου και κατάργηση της δωρεάν προετοιμασίας των μαθητών...
πλοίο, λιμάνι, αυτοκίνητα, τουρισμός, νησιά
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα
Η έκπτωση παρέχεται με τον μοναδικό κωδικό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι από τον χρόνο πρόσληψής τους, εφόσον δεν έχουν ήδη εξαντλήσει τις δέκα (10)...
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα