Thumbnail
Την Κυριακή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΙΘ

 
Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε:
 
Για την δυνατότητα που έχουν οι μαθητές να αποκτούν την ύλη των βιβλίων σε ψηφιακή μορφή: «Όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς μπορούν να έχουν τα σχολικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή μέσω του ψηφιακού σχολείου!
Ολόκληρα τα σχολικά βιβλία μπορούν να είναι στην ταμπλέτα κάθε πολίτη και να έχει πρόσβαση σε αυτά με πολύ απλό τρόπο. Ο κ. Δερμεντζόπουλος έχει υπογράψει ορισμένες εγκυκλίους και καλεί, σε σχολεία με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα(ΕΑΕΠ), να αναλάβουν την 6η Δημοτικού, εκπαιδευτικοί με προσόντα, άτυπα ή με πιστοποίηση παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων πληροφορικής, ώστε να κάνουν ένα ποσοστό των μαθηματικών ψηφιακά μέσα στην τάξη.
Ενθαρρύνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση των σχολικών βιβλίων του Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου που μας ζητήθηκε να εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ότι πράγματι είναι αυτά τα βιβλία και φυσικά το κάναμε. Όπως και διαδραστικά προγράμματα που μας ζητήθηκε να παρουσιαστούν για πρώτη φορά, δωρεάν, σε Πειραματικά Σχολεία και δώσαμε την άδεια. Πάρα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσω της τεχνολογίας, ψηφιακά, ειδικά για τις παραμεθόριες νησιωτικές περιοχές. Όλα αυτά είναι συνέχεια πρωτοβουλιών που βρήκαμε εμείς».
 
Για την τραγική εικόνα σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα λόγω έλλειψης καθαριότητας : «Το θέμα αυτό έχει να κάνει με την καθαριότητα. Είναι τραγική κατάσταση. Έχω ενημερωθεί, δεν είναι δικό μας θέμα, αλλά επειδή το Υπουργείο εποπτεύει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είχα την υποχρέωση να ρωτήσω. Ρώτησα και μάλιστα κάτω, κάτω μέχρι και τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Υπάρχει πρόβλημα σε ότι αφορά την καθαριότητα, τουλάχιστον για το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για την διοίκηση, για τον τρόπο με τον οποίο έκανε τους διαγωνισμούς. Δεν αναφέρομαι σε θέματα διαφθοράς, αλλά σε θέματα κακής λειτουργίας. Ζήτησα από τον κ. Φορτσάκη συνάντηση για τα θέματα αυτά και νομίζω ότι ο νέος Πρύτανης θα τα λύσει. Πρέπει το θέμα αυτό να λυθεί αμέσως με όλους τους τρόπους. Εγώ είμαι διαθέσιμος και τροπολογία στην Βουλή να καταθέσω για να επιταχύνω την διαδικασία. Θα μιλήσω και με τους νέους Πρυτάνεις στο Αριστοτέλειο και στο Πολυτεχνείο, αν θέλουν την βοήθειά μου. Όταν δεν έχουμε κύκλο σπουδών και δεν έχεις καθαριότητα τα Πανεπιστήμιά μας στο εξωτερικό αξιολογούνται με χαμηλές επιδόσεις».
 
Για την ομιλία του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Α. Τσίπρα στην ΔΕΘ:
 
«Η ομιλία του κ. Τσίπρα χθες μου θύμισε τον Σεπτέμβριο του 2008 και του 2009 όταν η Νέα Δημοκρατία κατέρρεε και το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, εμείς ερχόμασταν και οι εξαγγελίες μας βασίζονταν σε δισεκατομμύρια που θα βρίσκαμε. Αυτό δεν σταμάτησε να επαναλαμβάνεται και μέσα στη κρίση από πολλά κόμματα που εμφανίζουν τις περιοριστικές πολιτικές ως πολιτική μας επιθυμία. Εμφανίζουν λόγω χάρη την περαιτέρω περικοπή στην χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων ως πολιτική μας επιθυμία. Ούτε επιλογή του κ. Τσίπρα είναι να δίνει 13,5 για να επανεκκινήσει την οικονομία. Με αυτού του είδους γαλαντομίες η οικονομία κατέρρευσε το 2009. Η παροχική πολιτική και οι πολιτική των αθρόων διορισμών με τα stageαντί να λειτουργήσουν την οικονομία παρήγαγαν ελλείμματα και στην συνέχεια την καταστροφή. Αν ήταν απλά τα πράγματα θα τα κάναμε και εμείς. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε να γίνει από τη Ν. Δημοκρατία το 2008-2009, να αντιμετωπιστεί δηλαδή η κρίση με παροχική πολιτική και η χώρα καταστράφηκε. Χθες ο κ. Τσίπρας είχε ένα υπεύθυνο ύφος και αυτό μου άρεσε. Αλλά τα περιεχόμενο του λόγου του είναι επιστροφή στο παρελθόν, του λεφτά υπάρχουν, το οποίο εγώ ως Υπουργός είχα καταγγείλει με τον πιο ρητό τρόπο λέγοντας ότι δεν υπάρχει φράγκο».
 
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας: «Δεν μου επιτρέπεται να κάνω συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να έχω συνεννοηθεί με τον κ. Βενιζέλο. Αν αναφέρουμε από τώρα ονόματα φέρνουμε πιο κοντά την διαδικασία και προσβάλλουμε τον κ. Παπούλια. Δεν πρέπει να τον προσβάλλουμε, ο κ. Παπούλιας θα εξαντλήσει τη θητεία του. Αν κάποιος θεωρεί ότι ο κ. Παπούλιας είναι κακός Πρόεδρος και γι’ αυτό πρέπει να γίνει πιο γρήγορα η διαδικασία, να το πει. Απορώ γιατί δεν έχει συζητηθεί το που θα βρεθούν οι 121 βουλευτές για να αποτραπεί η εκλογή του νέου Προέδρου. Δεν βλέπω που μπορούν να βρεθούν οι 121 βουλευτές -αν το κλίμα με τη διαπραγμάτευση για την εφαρμογή του προγράμματος εξομαλυνθεί- οι οποίοι να πουν όχι σε μία καλή πρόταση για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτή την ακυρωτική μειοψηφία εγώ δεν μπορώ να τη βρω. Δεν υπάρχουν οι 121 βουλευτές που θα αποτρέψουν την επιλογή μίας καλής υποψηφιότητας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»
«Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων στο Αγρίνιο», τονίζει η ΔΑΚΕ Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. 
ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας: «Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση σχολικών τμημάτων Αγρινίου»