Thumbnail
Μισθολογική ανέλιξη

Με δεδομένη τη στόχευση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για αναγνώριση των ακαδημαϊκών προσόντων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η ηγεσία του εργάζεται σε συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία για την απαλοιφή όλων των εξαιρέσεων που δημιουργούν διαφορετικές προϋποθέσεις αντιμετώπισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τα ίδια προσόντα, ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Τάσου Κουράκη, στην ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές με θέμα:

 «Μη μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ στην ειδική αγωγή».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν την ερώτηση ανέφεραν τα εξής:

Με βάση επιβεβαιωμένες πληροφορίες στον ευαίσθητο τομέα της ειδικής αγωγής έχει ανακύψει σοβαρότατο ζήτημα μισθολογικής υφής σε εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων, που οδηγεί σε εργαζομένους δύο ταχυτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονταν στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ μέχρι την λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αναγνωριζόταν μισθολογικά η κατοχή μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της φετινής σχολής χρονιάς όμως με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Λοβέρδου, Μητσοτάκη και Χαρδούβελη το συγκεκριμένο ποσό, που προβλέπεται εξάλλου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους δικαιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχει πρόβλεψη για την καταβολή του σχετικού ποσού από κωδικό του προγράμματος ΕΣΠΑ, δια του οποίου έχουν γίνει οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και κατά συνέπεια, δεν υπάρχει επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Με βάση τα προεκτεθέντα ερωτάται ο κ. Υπουργός, αν προτίθεται να  άρει αυτή την αδικία απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος και αν προτίθεται να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την άμεση καταβολή του ποσού, που προκύπτει από την μισθολογική αναγνώριση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτικα πανεπιστημια
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια
«Είναι πολλά τα λεφτά»: Θα ελέγχονται κάθε χρόνο τα έσοδα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που απαγορεύεται να διανεμηθούν, αλλά όχι η μεταφορά και...
Πανεπιστημιακοί: «Πολιτική εξαπάτηση» τα περί μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων -Ενδιαφέρονται ολιγοπώλια