Thumbnail
Κατατέθηκε εκπρόθεσμα και θα απανακατατεθεί

Τροπολογία που αφορά θέματα εκπαιδευτικών και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, Βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας».Η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα και ως εκ τούτου θα επανακατατεθεί την Δευτερα από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι αφορά:

Μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση

Συγκεκριμένα μια από τις ρυθμίσεις αφορά την προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 16 του πδ50/1996 ως ακολούθως: «Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και όταν ο εκπαιδευτικός έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης». Όπως αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην αιτιολογική έκθεση για
τη ρύθμιση αυτή, τις μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση κατ΄ αναλογική εφαρμογή του νόμου δικαιούνται να λαμβάνουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι σε ισχύ, εφόσον αυτός με τον οποίο συμβιώνουν υπηρετεί ή εργάζεται στην περιοχή αυτή. Ομοίως οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι εν ισχύ, λαμβάνουν τις μονάδες μετάθεσης για οικογενειακούς λόγους.

Αποσπάσεις

Ρύθμιση αντικαθιστά την παρ.1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 που  ως ακολούθως:

Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος
(ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδες και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου επεκτείνεται και για τους τακτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και ν.π.δ.δ που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος ( ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, η δυνατότητα απόσπασης κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του δημόσιου τομέα στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.

Χρόνος κτήσης πτυχίου και αναπληρωτές

Με ρύθμιση επανακαθορίζονται θέματα σχετικά με τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 9 ν.3848/2010 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως: « Ο χρόνος κτήσης του πτυχίου δεν λαμβάνεται υπόψη μεταξύ υποψηφίων που απέκτησαν το πτυχίο μετά από συμμετοχή τους στην ίδια εξεταστική περίοδο. Αν η κτήση του πτυχίου πραγματοποιήθηκε στην ίδια εξεταστική περίοδο ( εξεταστική περίοδο χειμερινού ή εαρινού εξαμήνου ή Σεπτεμβρίου) για τη σειρά κατάταξης των υποψηφίων αυτών λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου, μετά η βαθμολογία τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και τέλος ο χρόνος κτήσης του πτυχίου.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα