Thumbnail
Η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αναβάλλεται για την επόμενη εβδομαδα

Η ενημέρωση από το γραφείο του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά είναι ασαφής για ποιους λόγους υπάρχει αναβολή της κατάθεσης ενώ διάφορα ΜΜΕ κάνουν  λόγο για αιφνίδια ίωση ενός νομικού συμβούλου, η οποία δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε στην τηλεόραση του Mega ότι εντός της ημέρας το νομοσχέδιο θα «έφευγε» από το αρμόδιο υπουργείο.

Τελικά το νομοσχέδιο δεν «έφυγε» από το υπουργείο και παραμένει εκεί, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ή μπορεί και πιο αργά. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη τοποθέτηση για το πότε θα κατατεθεί.

Το βέβαιο είναι ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ακόμα έτοιμο. Αν ήταν θα είχε ξεκινήσει ήδη η διαδικασία που θα το έφερνε για δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στη Βουλή.

To in.gr αναφέρει πως:  η έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου δημιουργεί πανικό σε ομάδες εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ, όπως για παράδειγμα δημοσιογράφους οι οποίοι εργάζονται εκεί, αλλά δεν προέρχονται από την παλιά ΕΡΤ"

Άλλες πλευρές σημειώνουν, κάτι που μπορεί να έχει βάση" πως η αναβολή της κατάθεσης του νομοσχεδίου οφείλεται στις πιέσεις των δανειστών για την κριβή κοστολόγηση της επανασύστασης της ΕΡΤ

Τον δικό της ρόλο έχει και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ στην οποία η κυβέρνηση έχει εντοπίσει μαύρες τρύπες στα οικονομικά της, όπου το πως θα καλυφθούν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Όπως αναφέρει το tvxs.gr κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κανέναν πρόσθετο κόστος στον κρατικό προϋπλογισμό από την επανασύσταση του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα – ωστόσο, καθώς η αποτίμηση πρέπει να περιλαμβάνει και το σημερινό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, το πρόβλημα εντοπίζεται στις «μαύρες τρύπες» που έχουν διαπιστωθεί στα αποθεματικά της ΝΕΡΙΤ καθώς και σε κόστη που σχετίζονται με τρέχουσες μικτές παραγωγές. Κυβερνητικές πηγές προειδοποιούν ότι τα ζητήματα αυτά θα διερευνηθούν πλήρως όταν επαναλειτουργήσει κανονικά η ΕΡΤ, ωστόσο επί του παρόντος επείγει να κλείσει η αποτίμηση-κοστολόγηση και για τους τρεις φορείς, την υπό εκκαθάριση παλαιά ΕΡΤ, το ενδιάμεσο σχήμα της ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ. Οι ίδιες πηγές, δε, σημειώνουν με νόημα ότι «πέφτουν σε τοίχο» στην προσπάθεια άντλησης οικονομικών στοιχείων από «ιθύνοντες» και «αρμοδίους» της ΝΕΡΙΤ που μόνον διάθεση συνεργασία δεν επιδεικνύουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας