Thumbnail
Το επιβεβαιώνουν και οι Ιρακινές αρχές

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για τη χρήση χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πόλη Κομπάνι, εναντίoν των κούρδων μαχητών. Αν και η ηρωική αντίσταση του ένοπλου λαϊκού αγώνα των Κούρδων κατόρθωσε να απωθήσει την επίθεση του ISIS, οι ανθρώπινες απώλειες ήταν πολλές.

Έντεκα Ιρακινοί αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση με χημικά όπλα που δέχτηκαν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο υπουργός Άμυνας και οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το αέριο που χρησιμοποιήθηκε είναι χλώριο. Αυτό σηματοδοτεί  και το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό χρήσης του συγκεκριμένου χημικού.

Η πρώτη επίθεση με χημικά από του μαχητές του ISIS συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Duluiyah, σύμφωνα με την Washington Post.

«Ήταν μία ύποπτη έκρηξη. Είδαμε κίτρινο καπνό στον ουρανό», δήλωσε ένας από τους επιζώντες, ο υπολοχαγός Κχαιράλα αλ-Τζαμπούρι.

Τα υπόλοιπα θύματα έκαναν λόγο για «ομίχλη» σε μικρή απόσταση από το έδαφος, στοιχείο που παραπέμπει σε χρήση χλωρίου, το οποίο όπως επισημαίνεται είναι βαρύτερο από τον αέρα.

Στο μεταξύ, οι γιατροί που περιέθαλψαν τους τραυματίες επιβεβαίωσαν πως οι πληγές τους και τα συμπτώματα που παρουσίαζαν αποδίδονται στη χρήση αυτού του χημικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα