Thumbnail
των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά (αρ.38 -  Ιούνης 2015)

TA ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (ΔΙΔΕ) κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασφαλίσει την υστεροφημία της. Υποκριτικά ευχαριστεί τους συνδικαλιστές (χωρίς αναφορά στην ΕΛΜΕ)  «για τις παρεμβάσεις τους, τις υποδείξεις τους, τους ευδόκιμους διαλόγους…». Στη συνέχεια  προχωράει σε μια πρωτοφανή διαστρέβλωση της αλήθειας και ισχυρίζεται ότι το 76,2% των αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ ήταν ομόφωνες!

Βέβαια ούτε οι ευχαριστίες της στους συνδικαλιστές ούτε και τα στοιχεία που παρουσιάζει για το ΠΥΣΔΕ έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Πραγματικά δε ξέρουμε τι πρακτικά επικαλείται η ΔΙΔΕ Πειραιά, αλλά εμείς τέτοια πρακτικά δεν υπογράψαμε. Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν φοβόμαστε τις ομόφωνες αποφάσεις, αρκεί αυτές να σέβονται τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις αυτονόητες, π.χ. η τοποθέτηση εκπαιδευτικών με βάση τη φθίνουσα σειρά, και άλλες που οφείλονται στην πίεσή μας.

Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν μέσα από τα 37 ενημερωτικά μας ότι σε κάθε συνεδρίαση καταθέτουμε δήλωση με τις  προτάσεις μας οι οποίες τις περισσότερες φορές καταψηφίζονται από την πλειοψηφία και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας.

Επειδή ό χρόνος που επέλεξε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, μια μέρα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, να παραποιήσει τα γεγονότα δεν μας επιτρέπουν αναλυτική παρουσίαση, θα περιοριστούμε να παρουσιάσουμε ενδεικτικά τις αποφάσεις των τελευταίων 4 συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΔΕ 9/6/15:

  1. Μόνο εμείς καταγράψαμε τη διαφωνία μας για την αναβολή της προγραμματισμένης, μετά από πρότασή μας, συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ με θέμα την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που επέστρεψαν από διαθεσιμότητα (είναι σε δήλωσή μας. Αλήθεια αυτό θα καταγραφεί στα πρακτικά;).
  2. Καταψηφίσαμε τον πίνακα Γ’ που στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τα κενά και τα πλεονάσματα.
  3. Προτείναμε την άμεση επαναλειτουργία του 6ου ΕΠΑΛ από τους εκπαιδευτικούς που επιστρέφουν από διαθεσιμότητα, αν και η Διευθύντρια είχε άλλη άποψη και κωλυσιεργούσε.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 23/6/15

  1. Δεν εγκρίναμε τον πίνακα κενών υπεραριθμιών (που ψηφίστηκε  με ψήφους 4 υπέρ -1 κατά) για 3 λόγους τους οποίους καταγράφουμε σε δήλωσή μας.
  2. Απορρίφθηκε η πρότασή μας να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς του 6ου ΕΠΑΛ να ρυθμίσουν υπεραριθμία (3 κατά , 1 δική μας ψήφος υπέρ, ενώ  ο αιρετός  της ΔΑΚΕ πρότεινε να γίνει ερώτημα στο Υπουργείο!).
  3. Απορρίφθηκε η πρότασή μας ( με ψήφους 4-1) να δοθεί οργανικό κενό από τις -11 ώρες και όχι από -12 , όπως αποφάσισε η πλειοψηφία.
  4. Απορρίφθηκε η πρότασή μας να δοθεί χρόνος αιτήσεων έως 29/6 για αιτήσεις ρύθμισης υπεραριθμίας. Η πλειοψηφία (με ψήφους 4-1) έδωσε μόνο 2 μέρες παραβιάζοντας το Π.Δ. 50 και 100.
  5. Ομόφωνα και εκ των υστέρων εγκρίθηκε η διάθεση εκπαιδευτικών για εξετάσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 24/6/15

  1.  Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτάσεις των συλλόγων των Ε.Κ. για τους τομείς. Σε μια περίπτωση η Διευθύντρια πρότεινε τη μείωση των προτεινόμενων τομέων, αλλά με την επιμονή μας εγκρίθηκαν σύμφωνα με την πρόταση.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 29/6/15

  1. Ομόφωνα τοποθετήθηκαν δύο εκπαιδευτικοί που επέστρεψαν από διαθεσιμότητα και μετατάχθηκαν σε άλλο κλάδο.
  2. Απορρίφθηκε (!) πρότασή μας να δοθεί η δυνατότητα των εκπαιδευτικών που επέστρεψαν από διαθεσιμότητα  να υποβάλουν αίτηση βελτίωσης.
  3. Απορρίφθηκε πρότασή μας να μετατραπούν οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης σε αιτήσεις βελτίωσης και να δοθεί το δικαίωμα αυτό σε όλους τους εκπαιδευτικούς του 6ου ΕΠΑΛ .
  4. Από τις 8 αιτήσεις για άσκηση ιδιωτικού συμφωνήσαμε στις 4 (άρα… 4 ομόφωνες αποφάσεις;).
  5. Διαφωνήσαμε έντονα με την παράνομη απόφαση του ΠΥΣΔΕ να τοποθετήσει κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικό που κατέχει ήδη οργανική θέση (!), επειδή πριν 2 χρόνια το Υπουργείο αναγνώρισε το λάθος του και προέβη σε αναδιορισμό.
  6. Με πρότασή μας τροποποιήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα το χρονοδιάγραμμα ενστάσεων, δηλώσεων για τοποθέτηση σε σχολείο.

Δηλαδή από τις παραπάνω 15 αποφάσεις σε 4 συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ οι 4 ήταν ομόφωνες  (26,6%)-  2 αυτονόητες και άλλες 2 μετά από επιμονή μας, ενώ στις 11 μειοψηφήσαμε (73,3%).

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σημειώνουμε δε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που, μετά από έλεγχο μας, αποφευχθήκαν λάθη που είτε ευνοούσαν, είτε αδικούσαν συναδέλφους.

Σάββας Σάββα – Κώστας Άννινος   

(τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά,

εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα