Thumbnail
Μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

8/5/2014

Τα μουσικά σχολεία στο απόσπασμα

 Με αφορμή τις μεγάλες κινητοποιήσεις των Μουσικών και του Καλλιτεχνικού Σχολείου της Αττικής, ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και Συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής: 

΄΄Και τα μουσικά και τα καλλιτεχνικά σχολεία αποδομούνται καθημερινά από την κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική. Οι μεγάλες  ελλείψεις σε καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων, τα προβλήματα της σίτισης και των μετακινήσεων των μαθητών από και προς τα σχολεία, τα οδηγούν σε υπολειτουργία και πολλά από αυτά στο λουκέτο.

Στα 42 μουσικά σχολεία που λειτουργούν στη χώρα χάνονται κάθε βδομάδα περίπου 9.000 διδακτικές ώρες, εκ  των οποίων οι μισές στα μουσικά και καλλιτεχνικά μαθήματα.

Την ίδια στιγμή μουσικοί με σημαντική εκπαιδευτική προϋπηρεσία (κλάδος ΤΕ 16) σε δημόσια σχολεία της Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, με διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος καθώς και με Παιδαγωγική Επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) μένουν αδιόριστοι. Παρά το ότι υπάρχει ο Νόμος 3687/2008 του Υπουργείου Παιδείας που μεταξύ άλλων  περιλαμβάνει ρύθμιση που εξασφαλίζει τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών που είχαν συμπληρώσει 30 μήνες προϋπηρεσίας μέχρι τις 30/6/2008 σε δημόσια σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, στις 11/7/2013, χωρίς να λάβει κάποια επί της ουσίας απάντηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τη θέση του ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς  θα λειτουργήσει όλα τα σχολεία της χώρας, με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες. Για το ΣΥΡΙΖΑ η  καλλιτεχνική  και η μουσική εκπαίδευση αποτελούν αναγκαιότητα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.  Επαναλαμβάνουμε ότι θα εφαρμόσουμε τους νόμους με βάση τους οποίους πρέπει να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και επίσης ότι προκειμένου να λειτουργήσουν  ομαλά όλα τα σχολεία θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών.΄΄ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας