Thumbnail
Μια σύντομη ματιά στην παρουσία και τη δράση τους

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός και η εκπρόσωπός του Μέρκελ δε στοχεύουν μόνο στο να στοιχίσουν τη χώρα μας στο γενικότερο στρατηγικό τους στόχο της «γερμανικής ευρωπαϊκής ένωσης» αλλά αφού μετέτρεψαν την Ελλάδα μαζί με τους ντόπιους λακέδες τους σε μια χρεωκοπημένη χώρα, μεθοδεύουν τώρα τον παραπέρα έλεγχό της.

Μια σύντομη ματιά στην παρουσία και τη δράση των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα δείχνει τον τερά­στιο όγκο αυτών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, την ασυδοσία με την οποία δρούσαν και δρουν οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα.
Δεκατρία γερμανικά οικονομικά μεγαθήρια ληστεύουν και λεηλατούν την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα οι Deuts­che Bank, Deutsche Te­lecom, Kraus Mafai, Mann, Bosch, BMW, OPEL, Mer­cendes - BENZ, Miele, Thyssen Group, Bayer AG, HDW, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που κερδοσκοπούν και φοροδιαφεύγουν ασύστολα με κέρδος τεράστια ποσά σε βάρος της χώρας μας. Συνολικά πά­νω από 180 γερμανικές εταιρείες μικρότερης εμβέλειας αλλά όχι ευκαταφρόνητες «επιχειρούν» στη χώρα μας πάντα με προνόμια και ειδικό καθεστώς μεταχείρισης από τις ελληνικές κυβερνήσεις.
Είναι πασίγνωστο, και γι΄αυτό περιττό να αναφερθούμε αναλυτικά στα έργα και τις ημέρες της διαβόητης πρωταθλήτριας Sie­mens στη φοροδιαφυγή, στις μίζες και τον τετραπλα­σιασμό του πραγματικού κόστους που εισέπραττε για το έργο που προσέφερε.
Είναι επίσης γνωστό πως η Thyssen Group άρπαξε 4,5 δις δολάρια για ένα μπα­ταρισμένο υποβρύχιο χω­ρίς το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει σαν αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.
Με τις μεθόδους της υπερτιμολόγησης η Bayer AG για δεκαετίες ολόκληρες προμήθευε την αγορά με φάρμακα και άλλα νοσοκομειακά υλικά με τετραπλάσιες και πενταπλά­σιες από τις πραγματικές τιμές.  
Τριάντα δις υπολογίζεται  ότι πλήρωσε πα­ραπάνω το ελληνικό δη­μόσιο από το 1975 μέχρι σήμερα.
Στην ίδια πάντα τακτική και η γερμανική Mann με προκλητικά σκάνδαλα για ταινιοδρόμους και γερανούς στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ εισέπραξε δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο.
Ποιος δεν θυμάται το προκλητικό σκάνδαλο με τα τηλεφωνικά κέντρα που αγόρασε ο ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό του από γερμανικές εταιρείες και τελικά αποδέχτηκε ότι ήταν τηλεφωνικά κέντρα περασμένης τεχνολογίας που ήταν παραπεταμένα στις γερμανικές αποθήκες; Και τα διαβόητα Leopard που πούλησε η Kraus Mafai και εισέπραξε δισεκατομμύρια με «υψηλό καπέλο» πάντα σύμφωνα με τη γερμανική τακτική;
Σήμερα οι Γερμανοί επικυρίαρχοι απαιτούν να τηρηθεί η συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με τη συμμετοχή με μικρό ποσοστό της ελληνικής εταιρείας Κοπελούζου.
Η ενδιαφερόμενη γερμανική εταιρεία Fran­port που το βασικό μετοχικό της κεφάλαιο ανήκει στο γερμανικό κράτος απαιτεί να έχει τα 2/3 τουλάχιστον του μετοχικού κεφαλαίου και ο επικεφαλής της δηλώνει ότι η εξαγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα ακυρώσει τη σύμβαση και δεν θα προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, χωρίς αστερίσκο, τώρα επιστρατεύει τον όρο «στρατηγικές συμπρά­ξεις», ενώ διαβεβαιώνουν τα στελέχη του τον λαό ότι θα συνεχίσει το δημόσιο να έχει τον στρατηγικό έλεγχο των υπό αποκρατικοποίηση φορέων.
Όμως δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να καταλάβουμε την εξέλιξη αυτών των «στρατηγικών συμπράξεων»:
Όταν ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις «στρατηγικές συμπράξεις» με τον ΟΤΕ, αρχικά παραχώρησαν το 25% στη γερμανική Deutsche Telecom.  Ήδη, το 2012 η μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ ήταν ως εξής:
 40% Deuts­che Telecom, 10% Ελληνικό Δη­­μό­σιο, 10,7% λοιποί ε­πεν­δυτές, 11,2% Έλληνες Θεσ­μικοί ε­πενδυτές και 28% Διεθνείς Θεσμικοί ε­πεν­δυτές.
Που σημαίνει κεφάλαια προσκείμενα στην Deu­tsche Telecom.  
Tώρα ο καθένας που γνω­ρίζει στοιχειωδώς το θέ­­μα θεωρεί τον ΟΤΕ – Deutsche Telecom γερμανική εταιρεία.
Τέτοια και άλλα σχήματα μπορούν να προωθούν και έτσι να βρεθούν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρό­μια κάτω από τον έλεγχο και την εκμετάλλευση του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Πέρα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι παρά τη γνωστή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τη γενικότερη οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια όχι μόνο δεν κινούνται στο δρόμο της αποχώρησης α­πό την Ελλάδα, αλλά παραμένουν στη χώρα μας στηρίζοντας τις εδώ επενδύσεις τους.
Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, η Media Mark, τα ασ­φαλιστικά μεγαθήρια Al­lianz και Ergo και η γνωστή αλυσίδα Lidl παραμένουν και επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στη χώρα μας.
Είναι γνωστό ότι μέσω των Δήμων και των Περιφερειών οι Γερμανοί μεθοδεύουν στα χρόνια του μνημονίου να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων – λυμάτων - βιολογικό καθαρισμό.
 Ταυτόχρονα, κρατικοί γερ­­­μανικοί παράγοντες με Γερμανούς επιχειρηματίες σχε­διάζουν μεγάλες «παρεμ­βάσεις» στον τομέα της ενέργειας.
Γενικότερα, δεκάδες γερμανικές επιχειρήσεις διαβουλεύονται και ετοιμάζονται να επενδύσουν στη χώρα μας.  
Εξάλλου, τα μέ­τρα του προγράμματος της Θεσσαλο­νίκης  ακόμα και αν ε­φαρμοστούν στο ακέ­ραιο – πράγμα που ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τα στελέχη του δεν το πιστεύουν – δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Συνολικά οι πολιτικοί εκ­­πρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και ιδιαίτερα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, έ­χουν εγκλωβίσει τη χώρα μας στα ασφυκτικά πλαίσια των ευρωπαϊκών συμβά­σεων, έχουν ρίξει τη χώρα μας στα μνημόνια και τα δάνεια και την έχουν κάνει μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή μπανανία.
Οι διακηρύξεις για εθνική αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και άλλα παρόμοια εγκλωβισμένα μέσα σε εκ­λογικούς αγώνες και κοι­νοβουλευτικά παιχνίδια σπέρ­νουν σύγχυση και αυταπάτες στο λαό μας, αποπροσανατολίζουν τον α­γώ­­­να του και καθυστερούν τη μαζική αγωνιστική προο­πτική τού αντιιμπεριαλιστικού ταξικού αγώνα του.

Πηγή: ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 200 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα