Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Σώστε το αυτοδιαχειριζόμενο κάμπιγκ της Βούλας


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 6 Αύγουστος, 2013 - 15:27 | Στην Κατηγορία:

Xρειάζεται να ενισχυθεί η ομάδα των εθελοντών που απαρτίζουν την πρωτοβουλία και να γίνονται δράσεις και δρώμενα στο χώρο του κάμπινγκ.  

Σώστε το αυτοδιαχειριζόμενο κάμπιγκ της Βούλας

Του Σταμάτη Στεφανάκου
 
Ήμουν εκεί το προηγούμενο σαββατοκύριακο, μια παραλία γεμάτη κόσμο, οικογένειες, μικρά παιδία, ζευγάρια, ανθρώπους που θέλανε να δροσιστούν. Κόσμος  που δεν έχει να πληρώσει ή απλά δεν θέλει να πληρώσει,  τα πέντε ευρώ που απαιτεί για μια βουτιά , σε παρακείμενη ιδιωτική πλαζ…
 
 Ιδιωτική…  Τα σημαίνει  «ιδιωτική» ; έχει κάποιος το δικαίωμα να περιορίζει την πρόσβαση στην  θάλασσα, στο αέρα, στο δάσος;  Πως αποδεχόμαστε την  ύπαρξη πχ σεκιουριτάδων που θα κόψουν την πρόσβαση σε ένα ενήλικα ή σε ένα παιδί να παίξει στην θάλασσα ή στον γιαλό, αν δεν έχει το «μαγικό χαρτάκι» των πέντε ευρώ; Το δεχόμαστε αυτό ως άνθρωποι και ως κοινωνία;
 
 
Αλλά ας γυρίσουμε πίσω στο κάμπινγκ…
 
Τι γίνεται με το κάμπινγκ σήμερα;
 
Στις  10 Ιουλίου 2012, με απόφαση του δημοτικού  συμβούλιου ,δηλώθηκε ότι  οι παραλίες ανήκουν στους δήμους  και τις κοινότητες.  Μια ομάδα πολιτών, πήρε την πρωτοβουλία και κράτησε από τότε την παραλία ανοικτή στο κοινό, διοργάνωσε μαζί με άλλες συλλογικότητες  δράσεις, την καθάρισε και την  κρατά καθαρή για να μπορούμε να κολυμπάμε σε αυτή, και την προστατεύει όσο καλύτερα μπορεί.
 
Παρά την απόφαση αυτή , ο ΕΟΤ αρχικά, η Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε, η ΕΤΑΔ και λίαν προσφάτως η Αττικό Μέτωπο Α.Ε. , έχουν χτυπήσει την πόρτα του κάμπινγκ με στόχο να παραδώσουν στα χέρια ιδιωτικών επενδυτικών συμφερόντων.
Η ΕΤΑΔ μάλιστα έχει στείλει μέσω υπαλλήλου της ξεκάθαρα το μήνυμα στην πρωτοβουλία των πολιτών, «ότι δεν μπορεί μια ομάδα , μια κοινότητα να ανακόψει τον επερχόμενο ιδιώτη επενδύτη» . Με δύο λόγια ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να επιχειρηθεί να εκδιωχθεί η πρωτοβουλία και να παραδοθεί η παραλία σε ιδιωτικά συμφέροντα.
 
Η ΕΤΑΔ για να έχουμε και μια εικόνα τι κάνει , τροφοδοτεί το χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ με περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Επειδή όμως η συγκεκριμένη παραλία είναι μικρή σε σχέση με το Ελληνικό  την  έχει προωθήσει  στο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.
 
Η παραλία για να συνεχίσει να είναι ελεύθερη και ανοικτή προς όλους , και  για να την απολαμβάνουμε,  χρειάζεται να ενισχυθεί η ομάδα των εθελοντών που απαρτίζουν την πρωτοβουλία και να γίνονται δράσεις και δρώμενα στο χώρο του κάμπινγκ.  
 
 
site της πρωτοβουλίας:  http://www.voulacamp.blogspot.gr/
 
loading...


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Α' πλαζ Βούλας: Μια ιστορία αποτυχίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Μια παραλία σε παρακμή συνεχίζει να είναι η Α’ πλαζ Βούλας, που μέχρι πέρσι ονομαζόταν South Coast

Τον σκότωσε στην Βούλα για μπετόβεργες αξίας 150 ευρώ

Παραδόθηκε χθες τη νύχτα ο δράστης που αναζητούνταν απ' την Αστυνομία για τη δολοφονία ενός ανθρώπου στη Βούλα. Η ομολογία του συγκλονίζει καθώς το έγκλημα έγινε για μια διαφορά αξίας... 150 ευρώ!

Παραχωρούνται στους δήμους οι παραλίες Αλίμου, Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας

Παραχωρούνται στους δήμους οι παραλίες Αλίμου, Βάρης-Βούλας, Βουλιαγμένης και Γλυφάδας