Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Χανίων

ΘΕΜΑ :  Άμεση απόσυρση της επικείμενης εγκυκλίου αναπληρωτών-ωρομισθίων ΤΩΡΑ!

Οι ελαστικά εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, ο κόσμος της επισφάλειας, είναι από τα πρώτα θύματα  του νέου μνημονίου, H κυβέρνηση αποσύρει το πολυνομοσχέδιο και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όπως διαρρέεται , θα γίνουν με το νομοθετικό πλαίσιο Λοβέρδου βάσει του οποίου:

  • Δεν αναγνωρίζεται συνολικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών συναδέλφων κατά την περίοδο 2010-2015 αλλά μόνο για το διάστημα 2012-2015, μοριοδοτώντας στο διπλάσιο (για δυσπρόσιτα) την προϋπηρεσία μόνο κατά την ίδια περίοδο.
  •  Oι συνάδελφοι θα καταταγούν παράτυπα στους πίνακες αναπληρωτών – εφόσον πέρα κι έξω από κάθε εκπαιδευτική νομοθεσία το ΥΠΟΠΑΙΘ κλέβει και καταστρατηγεί την προϋπηρεσία, επιφέροντας κατάφωρες αδικίες και ανατροπές, ενώ αλλάζει και ο τρόπος κατάταξης στους πίνακες με βάση το βαθμό πτυχίου εντός της εξεταστικής.
  • Διατηρείται ο τιμωρητικός διετής αποκλεισμός από τους πίνακες σε περίπτωση παραίτησης ή άρνησης ανάληψης υπηρεσίας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί συνάδελφοι αναπληρωτές ακόμα και μειωμένου ωραρίου οδηγήθηκαν σε αναγκαστική παραίτηση ή άρνηση ανάληψης υπηρεσίας, καθώς κατά κανόνα καλούνταν να εργαστούν σε απομακρυσμένα ή δυσπρόσιτα σχολεία στο μέσο της σχολικής χρονιάς, πέρα από κάθε οικογενειακό προγραμματισμό και όταν πολλές φορές ήδη ετεροπασχολούνταν ή αδυνατούσαν οικονομικά να επιβιώσουν συντηρώντας και την οικογένειά τους.

Το νέο μνημόνιο επιφέρει μορφωτικό κι εργασιακό μεσαίωνα στη δημόσια εκπαίδευση:

  • Μηδενικούς διορισμούς: Χρεοκοπία του δημόσιου σχολείου με πάνω από 25.000 κενά και 32.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς τα τελευταία χρόνια,με ελαστικά εργαζόμενους μόνιμους αναπληρωτές.Ένας αναλώσιμος εκπαιδευτικός με νέα μείωση μισθού και αβέβαιη την έγκαιρη καταβολή του.
  • Νέες μειώσεις λειτουργικών δαπανών, 30 μαθητές ανά τμήμα και σχολεία χωρίς χρήματα για θέρμανση, φωτοτυπίες και αναλώσιμα, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα επαναλειτουργίας των καταργημένων σχολικών μονάδων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
  • Απειλεί με απολύσεις των διαθέσιμων επαναπροσληφθέντων συναδέλφων των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ αν δε βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, δηλαδή πάγωμα νέων διορισμών, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών και αιματηρή λιτότητα.
  • Νέα όρια συνταξιοδότησης στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας,  διαρκής συρρίκνωση των προσλήψεων στο δημόσιο σχολείο για την επόμενη δεκαετία.
  • Νέο μισθολόγιο-ποινολόγιο με κεντρικό πυρήνα την αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση με τη σύνδεση μισθού απόδοσης.
  • Αξιολόγηση ως μηχανισμό μόνιμου φόβου-μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης και νέο χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με τη ρητή απαίτηση για επανεξέταση του πειθαρχικού δικαίου και της απαίτησης για «αποπολιτικοποίηση του δημόσιου τομέα»(!).
  • Αμφισβητούνται τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, καθώς θα μορφώνονται μόνο όσοι μαθητές μπορούν να αντέξουν το κόστος σε ένα σχολείο οξυμένων κοινωνικών ανισοτήτων και πεινασμένων μαθητών χωρίς αντισταθμιστικά προγράμματα (Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, Ενισχυτική Διδασκαλία)

 Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων καλεί τα μέλη του ,μπροστά στη συνέχιση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής, να παλέψουμε για το σύνολο των διεκδικήσεών μας, να συμμετάσχουμε μαζικά και αποφασιστικά σε όλες τις κινητοποιήσεις για να περιφρουρήσουμε και να κατοχυρώσουμε τα αναφαίρετα εργασιακά μας δικαιώματα, να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να βάλουμε φραγμό στον εργασιακό, μορφωτικό και κοινωνικό μεσαίωνα.Υποχρέωση όλων μας είναι να αντισταθούμε στις νέες επιθέσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  •  Οι αιτήσεις πρόσληψης των αναπληρωτών να γίνουν  με δημοσιοποιημένες όλες τις κενές θέσεις των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, με πλήρη διαφάνεια και μετά την ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών.
  • Καμιά σκέψη για νέες απολύσεις. Γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση μέσω κρατικού προϋπολογισμού και για το σύνολο των μονάδων και των βαθμίδων. Όχι στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.
  •  Άμεσους μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας και του χρόνου κτήσης πτυχίου με βάση τις πραγματικές λαϊκές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Άμεση κάλυψη των 10.000 συνταξιοδοτήσεων της τελευταίας 5ετίας με μόνιμους διορισμούς. Κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5
  •  Άμεσος διορισμός όλων των διοριστέων. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στις δομές ειδικής αγωγής (ΣΜΕΑΕ) για το επόμενο σχολικό έτος με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο.
  •  Προσλήψεις αναπληρωτών μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, αποκλειστικά για τα έκτακτα λειτουργικά κενά, με δωδεκάμηνες συμβάσεις και πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.Πλήρης υπολογισμός ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Μέτρα προστασίας της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους και υπολογισμού της προϋπηρεσίας. Έγκαιρες υπηρεσιακές μεταβολές (συνταξιοδοτήσεις – παραιτήσεις - αποσπάσεις) και πλήρης διαφάνεια στην καταγραφή των λειτουργικών κενών και τις συνακόλουθες προσλήψεις.Κανένας διαχωρισμός γενικής – ειδικής αγωγής, αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας σε όποια δομή του δημόσιου σχολείου κι αν έχει αυτή προσφερθεί.
  • ΟΧΙ σε νέο μισθολόγιο-ποινολόγιο. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από την εργασία μας. Παιδαγωγική ελευθερία και εργασιακή δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Όχι στην αξιολόγηση-χειραγώγηση.
  •  Ενιαίο δεκατετράχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών, κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. 15 μαθητές ανά τμήμα σε νηπιαγωγείο, Α΄ και Β΄ τάξη δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια για στοιχειωδώς καλύτερα παιδαγωγικά και μαθησιακά αποτελέσματα. Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.
  •   Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις . Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας τους.

Καλούμε τη ΔΟΕ να καταδικάσει την κατάπτυστη εγκύκλιο ζητώντας την άμεση απόσυρσή της, με βάση τις αποφάσεις του κλάδου στο συνέδριο του Ιουνίου.

Τo Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές χούντα
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο
Τη σχολική πραγματικότητα τον καιρό της χούντας εικονογραφεί με τον πιο πιστό τρόπο ένα μικρό κιτρινισμένο τετράδιο που έπεσε τυχαία στα χέρια μας.
Μαθητικές τιμωρίες τον καιρό της Χούντας: Το μαθητικό ποινολόγιο