Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Σερρών

 ΘΕΜΑ:« Πληρωμή συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων.»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 10-12-2014 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και ομόφωνα  αποφάσισε τα παρακάτω:

Η καθαριότητα των σχολικών χώρων πρέπει να αναδειχθεί σαν μείζον ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Κι αυτό με δεδομένες τις ελλείψεις σε υποδομές (π.χ. ασφυκτική κατάσταση με ελάχιστες τουαλέτες) και με δεδομένη επίσης την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει περαιτέρω τη συγκέντρωση μαθητικού πληθυσμού ανά σχολείο (π.χ. συγχωνεύσεις). Επιπλέον υπάρχει πρόβλημα με την προμήθεια υλικών (χλωρίνες, γενικά υλικά καθαριότητας, χαρτί τουαλέτας) λόγω υποχρηματοδότησης των λειτουργικών δαπανών των σχολείων . Με μαθηματική ακρίβεια θα ζήσουμε εξάπλωση ασθενειών. Γι΄ αυτό το ζήτημα της καθαριότητας πρέπει να αναδειχθεί σαν  πρόβλημα που αφορά τους πάντες.
Οι καθαρίστριες στο Νομό(κυρίως στο Δήμο Σερρών) παραμένουν 4 μήνες απλήρωτες. Μάλιστα όχι μόνο δεν είχαν καμία αύξηση αλλά αντίθετα υπέστησαν μείωση. Και αυτό όταν έχουμε μηνιαίους «μισθούς» της τάξης των 200-300 ευρώ το μήνα!!!
Οι περισσότερες έχουν υποχρεωθεί να υπογράφουν απαράδεκτες συμβάσεις έργου τις οποίες ανανεώνουν κάθε χρόνο, διάρκειας 10 μηνών, με βάση τις οποίες αμείβονται με εξευτελιστικά μεροκάματα, δε μπορούν να στοιχειοθετήσουν εργασιακά δικαιώματα, ενώ δε μπορούν οι περισσότερες να γραφτούν κατά τη διάρκεια της απόλυσής τους ούτε στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, μετά το κλείσιμο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) με τον οποίο υπέγραφαν τις συμβάσεις και τις εξελίξεις στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ) το οποίο μετονομάσθηκε  ΙΝΕΔΙΒΙΜ (που μεταβιβάστηκε η ευθύνη και που είναι σε διαδικασία κλεισίματος) αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών, είναι εντελώς «ξεκρέμαστες».
Η ομηρία των καθαριστριών ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις και τη δεκαετία.
Έχει ξεκινήσει η μετακύληση του κόστους στους γονείς; Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων που στήριξαν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει. Ζητούν από  τη νυν Δημοτική Αρχή, να μην συγκαλύπτει και να μη στηρίζει την πολιτική της απλήρωτης εργασίας. Διαρκείς είναι οι διαβεβαιώσεις για τις προσπάθειες, πάντοτε εμφανίζονται δήθεν τεχνικού χαρακτήρα εκκρεμότητες και το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται αλλά και διογκώνεται. Μάλιστα η κατεύθυνση είναι να συνεχιστεί ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, να ενισχυθούν με κάθε τρόπο τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των εταιρειών καθαρισμού.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητά:

Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται. Σταθερή ανά μήνα καταβολή των δεδουλευμένων. Πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο το χρόνο.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων, χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς κανέναν όρο.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και όλων των αντεργατικών μορφών δουλειάς.
Άμεση τροποποίηση των συμβάσεων ώστε να καλύπτουν το σύνολο του έτους και να υπηρετούν τη σταθερή εργασία με ουσιαστική αμοιβή.
Έξω οι εργολάβοι από τα σχολεία.
Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για την καθαριότητα των σχολικών χώρων. Να μην δεχτούν οι γονείς να γίνουν εργοδότες και να υποκαταστήσουν την ευθύνη του κράτους.
Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί ούτε να εξαναγκαστεί σε «παραίτηση».
Καλούνται τα σωματεία και οι φορείς των εργαζομένων (Εργατικό κέντρο ,Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ)οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων,  να κάνουν δική τους υπόθεση τα αιτήματα αυτά. Να πάρουν θέση τα πολιτικά κόμματα. Να πάρουν θέση οι αρμόδιοι (βουλευτές, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο κ.ο.κ.) για το πρόβλημα.

Ας αναλάβει η κυβέρνηση και κάθε αρμόδιος την ευθύνη του!!!

            Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος                              Η Γενική Γραμματέας

Στρίκας Κων/νος                            Δράκογλου Αναστασία   


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ          Σέρρες 11-12-2014

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ               Φ. ΕΞ/272

ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

«Ο Εμμ. Παπάς»

Κ.Σταμούλη 13Α          ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

  621 22 Σέρρες         ΔΟΕ, ΜΜΕ,ΔΗΜΟΥΣ

ΤΗΛ: 23210 - 26158

FAX: 23210- 24375

Ε-mail:[email protected]   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού