Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Π. Φαλήρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ 

e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Βάσω Τζελά τηλ.6972896153         Αρ. Πρωτ :  60        10/11/2014

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 Η κυβέρνηση εντείνει την επίθεσή της για την εφαρμογή της αξιολόγησης, τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, όσο και στο επίπεδο της ατομικής αξιολόγησης. Οι δεσμεύσεις της απέναντι στην πολιτική της Ε.Ε. και της Τρόικας, είναι να ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση από τις αρχές Γενάρη.

Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την επίθεση με:

  • Το νέο μισθολόγιο, που θα προβλέπει νέες μειώσεις των μισθών.
  • Το νέο ασφαλιστικό, με στόχο την συμπίεση των συντάξεων και την δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας.
  • Το νέο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο την εξαφάνιση κάθε οργανωμένης αντίδρασης, τη διάλυση κάθε ζωντανού σωματείου.
  • Τις «ρυθμίσεις για δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές, με στόχο τους πλειστηριασμούς κατοικίας και γης.

 Είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο, που συνοδεύεται από την τεράστια κούραση μας μέσα στις σχολικές τάξεις, από τις τεράστιες δυσκολίες που έχουμε στη ζωή μας έξω από το σχολείο. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας ,τη δουλειά μας, το μέλλον που στερούν από μας και τα παιδιά μας.

Τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουμε ενωμένοι ,με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κλάδο, τα παιδιά του ελληνικού λαού, το μέλλον του Δημόσιου σχολείου. Να μη μας φοβίσουν. Να κάνουμε το φόβο μας οργή, να αντλήσουμε δύναμη από τη σκληρότητα και την αναλγησία, την αλαζονεία και την επίδειξη δύναμης που στόχο έχουν να μας τρομοκρατήσουν και να κουρελιάσουν όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει. Οι πρόσφατες εξαγγελίες για πρόσληψη εθελοντών αναπληρωτών με δέλεαρ τα μόρια (τι να τα κάνουν άραγε;) εάν υλοποιηθούν θα έχουν συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων. Να μην το επιτρέψουμε .Οι νέοι συνάδελφοι που τους υπολογίζουν για δούλους είναι τα παιδιά μας, οι νέοι αυτού του τόπου που περιμένουν από μας να τους διδάξουμε πίστη σε ιδανικά και αξίες ,αγωνιστικότητα και θάρρος, με το παράδειγμά μας καθημερινά και όχι μόνο στους εορτασμούς των επετείων.

Πόσα ΟΧΙ είμαστε έτοιμοι να πούμε εμείς σήμερα τιμώντας ουσιαστικά και όχι μόνο με γιορτές τους προγόνους μας;

Για ποια ΠΑΙΔΕΙΑ είμαστε πρόθυμοι να αγωνιστούμε; Των αγορών και της ανταγωνιστικότητας; Των ημιμαθών, χειραγωγίσιμων, αυριανών ευέλικτων εργαζόμενων, των σχολείων που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης και που ο ένας θα ανταγωνίζεται τον άλλο για να επιβιώσει στην αξιολόγηση ;

Το επόμενο διάστημα στους Συλλόγους Διδασκόντων που θα πραγματοποιούνται,  κάνουμε το πρώτο βήμα, αποφασίζουμε την αποχή του σχολείου από τις διαδικασίες αξιολόγησης, μετέχοντας στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ.

Το ΔΣ της ΔΟΕ με νέο εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών, κήρυξε ΞΑΝΑ απεργία-αποχή ως 23/12/2014 από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

Επίσης, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εκδώσει ειδική επιστολή για το θέμα της αξιολόγησης όπου :

α) Καλούν σε απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία. Η απεργία – αποχή είναι μορφή απεργίας όχι με χρονικά χαρακτηριστικά, αλλά αποχή πάνω σε συγκεκριμένα καθήκοντα.

β) Αναφέρουν ότι οι βαθμολογικές προαγωγές είναι παγωμένες.

 

Συνάδελφοι

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί Διευθυντές /ιες και Προϊστάμενες να απέχουν από την επιβεβαίωση των στοιχείων στην πλατφόρμα αξιολόγησης.

 Συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε ο Σύλλογός μας στο ζήτημα της αξιολόγησης ως τώρα, καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους,  χωρίς φόβο, να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του  κλάδου και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά κι οργανωμένα:

  1. Καλούνται τα εκπαιδευτικά στελέχη να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:
  • Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.
  • Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.
  • Να μην αναρτήσουν προγραμματισμό δράσης και να μην προγραμματίσουν σχέδια δράσης.
  • Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.

 

Β. Οι εκπαιδευτικοί :

  • Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.
  • Δεν δηλώνουμε σχέδιο εργασίας και δεν παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της  εκπαίδευσης, το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Δεν υποχωρούμε απέναντι σε πιέσεις που τυχόν ασκούνται, στην κατεύθυνση υλοποίησης της αξιολόγησης.

Θυμίζουμε ότι, ο Σύλλογός μας, πέρσι, μέσα από επίπονες διαδικασίες έντονων συζητήσεων και προβληματισμού κατάφερε, να σταθεί ενιαία και ενωτικά απέναντι στην αξιολόγηση συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ. 1201 Αθήνα 31/10/2014

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Ξενοφώντος, αριθμός 15 Α, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ

  1. Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο,
  2. Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, που εδρεύει στην Αθήνα
  3.  

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Δ.Ο.Ε. , σε συνεδρίασή του στις 22-10-2014, ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ:

1. Το γεγονός ότι τα νομοθετήματα των τελευταίων τριών χρόνων (ν.3848/2010, 4024/2011 και προσφάτως π.δ.152/2013) αναφορικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, συνδέοντας τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη με την αξιολόγηση μέσω αυθαίρετων ποσοστώσεων, υποβαθμίζουν την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης, οδηγούν σε κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και τελικώς οδηγούν σε απολύσεις, όπως απέδειξε το πρόσφατο παρελθόν των εκπαιδευτικών, που υπηρετούσαν στην τεχνική εκπαίδευση.

2. Το γεγονός, ότι το Υπουργείο παρά την πλήρη, ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έκθεση των απόψεων της Δ.Ο.Ε. αναφορικά με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων, δεν έχει μέχρι σήμερα, αναλάβει καμία πρωτοβουλία, προκειμένου να εισάγει ένα πλαίσιο ανατροφοδοτικής, γνήσιας παιδαγωγικής διαδικασίας ουσιαστικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου, όσο και συνολικά της εκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και τον σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του δημοσίου σχολείου.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Την προκήρυξη Απεργίας – «Αποχής»:

Από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου        (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

Η απεργία θα εκκινήσει την 2η Νοεμβρίου 2014 και σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων μας θα συνεχιστεί μέχρι την 23-12-2014.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδοτώ νομίμως την παρούσα προς ους αύτη απευθύνεται προς γνώσιν τους και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»