Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Σωκράτης"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ενώ τα σχολεία υπολειτουργούν, τα ταμεία τους είναι άδεια, τα κενά παραμένουν, οι μαθητές στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πετάγονται στα γενικά σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ολοήμερα κλείνουν, τμήματα συμπτύσσονται, και εκπαιδευτικοί μετακινούνται καθημερινά, οι Σχολικοί Σύμβουλοι είναι άφαντοι!

Όταν πρόκειται όμως για την προώθηση του "νέου", "κοινωνικού¨ νηπιαγωγείου και σχολείου της ημιμάθειας, της ΕΕ και των επιχειρήσεων και την προώθηση του αντιδραστικού εργαλείου της αξιολόγησης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι πρώτοι και καλύτεροι «δίνουν το παρόν»! Ενώ γνωρίζουν την απόφαση του Συλλόγου και του Κλάδου για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, καθημερινά πιέζουν τους συναδέλφους να αναλάβουν "καινοτόμα" προγράμματα, που είναι βασικό κριτήριο αξιολόγησης, αλλά και να προχωρήσουν τις διαδικασίες της αξιολόγησης (να κρεμάσουν προγραμματισμό δράσης στο παρατηρητήριο, να φτιάξουν portfolio...).

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται η Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών  κυρία Περδικάρη, που τηλεφωνεί στις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, ακόμη και σε ώρες εκτός εργασίας, για να τις πιέσει να μπουν στην αξιολόγηση ή τις καλεί στο γραφείο της για προσωπική «συζήτηση» για την αξιολόγηση.

Στην ίδια κατεύθυνση των πιέσεων κινείται και η κυρία Σαλαγιάννη στις διάφορες συναντήσεις-σεμινάρια.

Την ίδια τακτική έχουν υιοθετήσει και  οι σχολικοί σύμβουλοι κυρία Παρδάλη, κυρία Κυριάκη, κύριος Καρβούνης και κύριος Ζεργιώτης  που καλούν  δυο-δυο τους διευθυντές των σχολείων στα γραφεία τους, για να τους πείσουν  να προχωρήσουν στην αξιολόγηση, υπενθυμίζοντάς τους πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη εξέλιξη της καριέρας τους ως στελέχη της εκπαίδευσης.

Βέβαια ο σχολικός σύμβουλος κύριος Κουμπιάς (που πρόσφατα καταγγείλαμε ότι πιέζει διευθυντές και εκπαιδευτικούς να αλλάξουν την απόφασή τους και να ταχθούν υπέρ της αξιολόγησης) ξεπέρασε κάθε όριο, καλώντας και αυθημερόν τους διευθυντές της περιφέρειάς του σε σεμινάριο για την αξιολόγηση! Τα καλέσματα άρχισαν στις 9:00  π.μ. για να πάνε σε σεμινάριο στις 11:00 π.μ. Μάλιστα - για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το τι φοβόταν κι από ποιον κρυβόταν - στο σχολείο (Συκάμινο) που έγινε  το ... «ξαφνικό σεμινάριο», απάλλαξαν  απ΄ το μάθημά του ένα δάσκαλο, για να φυλάει τσίλιες έξω απ΄ το σχολείο, μην τυχόν και το  πάρει είδηση ο Σύλλογος.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Σωκράτης» :

  • Θεωρεί ότι μ΄ όλα αυτά επιβεβαιώνεται η απόφασή του να διαγράψει απ΄ τη δύναμή του όλους τους σχολικούς συμβούλους.
  • Καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων να περιφρουρήσουν πρώτα απ΄ όλα την αξιοπρέπειά τους, που τραυματίζεται βαριά όταν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.
  • Τους καλεί να σταθούν δίπλα στον κλάδο που σύσσωμος αγωνίζεται μαζί μ΄ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για να μη περάσει η αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει πάγια 3ωρη στάση εργασίας, ώστε να διευκολύνει τη μη συμμετοχή των συναδέλφων διευθυντών-προϊσταμένων σε κάθε είδους σεμινάρια-συναντήσεις για την αξιολόγηση.

Φτάνει πια! Ως εδώ και μη παρέκει! Έξω οι αξιολογητές από τις σχολικές τάξεις και τα σχολεία! Η αξιολόγηση δεν έχει περάσει και δε θα περάσει! Όσοι βιάζονται να την εφαρμόσουν τους κάνουμε σαφή τα εξής και καλούμε τους συναδέλφους να τηρήσουν πρωτίστως οι ίδιοι τις συλλογικές μας αποφάσεις:

  • Έστω και καθυστερημένα ο Κλάδος στην 83η Γ.Σ., τον Ιούνη του 2014, αποφάσισε οι παραπάνω εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας να διαγραφούν από τους Συλλόγους. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και όσοι διευθυντές σχολείων γίνουν αξιολογητές.
  • Ο Σύλλογός μας και ο Κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία αποτροπής της αξιολόγησης και με συλλογική απόφαση δε συμμετέχουμε σε καμία ανάλογη διαδικασία. Με συγκεκριμένα μέτρα, που αναφέρονται αναλυτικά σε ενημερωτικά του Συλλόγου μας, συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή των ΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ, που σημαίνει ότι απέχουμε από οποιαδήποτε διαδικασία αφορά την αξιολόγηση.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να τηρήσουν συλλογική στάση,  ώστε να αποτρέψουμε τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης. Συγκεκριμένα όλοι εμείς οι εκπ/κοί μέλη του Συλλόγου:
  • Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.
  • Δεν παραδίδουμε προγραμματισμό και δε στέλνουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης (αν μας δοθεί σχετική φόρμα την παραδίδουμε στο Σύλλογό μας) και δεν παραδίδουμε φάκελο.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
  • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.
  • Με βάση τα παραπάνω δεν κρεμάμε στο παρατηρητήριο κανέναν προγραμματισμό δράσης νηπιαγωγείου ή δημοτικού και φυσικά δε συμπληρώνουμε ανάλογες φόρμες που στέλνουν οι ίδιοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι. Επίσης δε δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη. Ο Σχολικός Σύμβουλος είναι, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ο ένας από τους δύο αξιολογητές του εκπαιδευτικού (ο δεύτερος είναι ο διευθυντής). Άρα δε δεχόμαστε στην τάξη το Σχολικό Σύμβουλο, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή και στα μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!                                                                                                                         

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ                    ΤΡΙΜΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  
ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

Αχαρνές :   18/ 11 / 2014
Σπ. Κιουρκατιώτη  10  Αχαρνές   Τηλέφωνο-Fax : 210-2460973     

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος  Αποστόλης   

Τηλέφωνο : 6978896216  http://syllogos-socratis.gr/   mail: [email protected] Προς                                                                                                                                                                                           
Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ, ΜΜΕ           

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα