Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Περικλής"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.

«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242

Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318

http://www.syllogosperiklis.gr

[email protected]

Αγ. Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου  2014

Αρ. Πρωτ. 8

Προς: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας υλοποιώντας σχετική απόφασή του κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής κατά τη συνεδρίαση της 15/12/14, ψήφισμα ενάντια στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσας Ν. Ορφανοπούλου, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να το εγκρίνει και να συμμετάσχει σε παράστασης επίδοσής του στον ΓΕΔΔ κ. Λέανδρο Ρακιντζή από κοινού με τον Σύλλογο μας.

Η αναμονή για την εκδίκαση της παραπομπής της συναδέλφου μας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο συμπληρώνει ήδη 9 μήνες, κατά τους οποίους βρίσκεται σε αργία, στερούμενη του 1/3 του μισθού της αλλά και της δυνατότητας να δρομολογηθεί η διαδικασία συνταξιοδότησής της.

Ο Σύλλογός μας αντιμετώπισε εξ αρχής τη δίωξη της συναδέλφου μας, ως δίωξη εναντίον όλου του Συλλόγου μας, εναντίον ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κατά τη μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώθηκε τον περασμένο Μάιο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκευής εκτός από τη συμμετοχή σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των μελών των τριών συλλόγων της Β’  Αθήνας και εκπροσώπων της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλληλέγγυα στάθηκε και η τοπική κοινωνία με την ενεργή συμμετοχή  μελών δημοτικών παρατάξεων αλλά και την εντυπωσιακή απουσία  των εκπροσώπων της τότε Δημοτικής πλειοψηφίας.

Η Νατάσα Ορφανοπούλου διώκεται επειδή με εξώδικη επιστολή προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ ζήτησε να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικες και ανυπόστατες καταγγελίες  και το αίτημα της αυτό χαρακτηρίστηκε ως πειθαρχικό αδίκημα ενταγμένο στο πλαίσιο της « ανάρμοστης συμπεριφοράς υπαλλήλου εντός και εκτός υπηρεσίας »

Το ψήφισμα που κατέθεσε ο Σύλλογός  μας  στο Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από τη νέα Δημοτική  Αρχή, η οποία δεσμεύθηκε για την από κοινού με το Σύλλογό μας επίδοσή του στον ΓΕΔΔ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του πρώην Δημάρχου κ. Ζορμπά ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του Συλλόγου μας χαρακτηρίζοντας ως ΄΄θράσος΄΄ την πρωτοβουλία του ψηφίσματος και χρησιμοποιώντας στοιχεία της δικογραφίας της συναδέλφου Ν. Ορφανοπούλου, για τα οποία η προανακριτική διαδικασία  έχει εκδώσει απαλλακτικό πόρισμα.

Είναι άξιον απορίας και θέτει πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι στην κατοχή του πρώην Δημάρχου βρίσκονται στοιχεία μιας προανακριτικής διαδικασίας τρίτου προσώπου χωρίς ο ίδιος να έχει  έννομο σύμφορον.

Ο πρώην Δήμαρχος επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να αποπροσανατολίσει τα μέλη του Δημοτικού  Συμβουλίου από την αιτία της πειθαρχικής δίωξης, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του πνεύματος και του γράμματος του Νέου Πειθαρχικού Δικαίου που καταστρατηγεί το τεκμήριο της αθωότητας και ενοχοποιεί συλλήβδην δημόσιους λειτουργούς υπό την επίκληση τα ‘’ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός και εκτός υπηρεσίας.’’

Πρέπει να αναφέρουμε ότι υπήρξαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Παρατάξεων ‘’ Συμμαχία Ευθύνης’’ και ‘’ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, μια γενιά μπροστά’’ οι οποίοι καταψήφισαν το ψήφισμα υποστηρίζοντας ότι η δίωξη της συναδέλφου δεν σχετίζεται με το πολιτικό σκεπτικό του ψηφίσματος, το οποίο οι ίδιοι αρνούνται να υιοθετήσουν.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει  ότι θα  συνεχίσει τον αγώνα για την παύση της πειθαρχικής δίωξης και τη δικαίωση της συναδέλφισσάς μας και θα ανακοινώσει σύντομα το χρόνο συνάντησης με τον ΓΕΔΔ. 

Επισυνάπτεται το ψήφισμα που κατατέθηκε.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας                              

Μαρία Κολόζη      Άννα Μάγια Σταυροπούλου 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.

«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242

Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318 

http://www.syllogosperiklis.gr

[email protected] 

Αγ. Παρασκευή,  8 Δεκεμβρίου 2014

Αρ. Πρωτ. 3

Προς: Δήμαρχο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγ.Παρασκευής, Δ/ντή Π.Ε. Β΄΄Αθήνας,

Κοιν: Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου  μας, Ενώσεις- Συλλόγους Γονέων, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ

ΜΜΕ

Ψήφισμα συμπαράστασης στη διωκόμενη δασκάλα Ν. Ορφανοπούλου

Η συναδέλφισσά μας  Νατάσα Ορφανοπούλου δασκάλα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής. Ταυτόχρονα τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία αναδρομικά από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου» ( ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ζ.3.) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας,  με το παράπτωμα της άσκησης κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής   το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά»!

Η βιομηχανία άδικων διώξεων εναντίον των λειτουργών του Δημόσιου Σχολείου καλά κρατεί. Προσπαθούν να  τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας και τον εκπαιδευτικό της τάξης, γιατί θέλουν αδιαμαρτύρητα και υποταγμένα να εφαρμόζεται η αντιεκπαιδευτική  και αντεργατική κυβερνητική πολιτική. Μια πολιτική που διαλύει το Δημόσιο Σχολείο, ακυρώνει  τη δυνατότητα παροχής μόρφωσης και παιδαγωγικής αντιμετώπισης  για τον μαθητή, απαξιώνει ηθικά και εργασιακά  τον εκπαιδευτικό, στρέφεται ενάντια σε ολόκληρη  την εκπαιδευτική κοινότητα, ενάντια στην ίδια την κοινωνία. 

Η διωκόμενη εκπαιδευτικός   «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί με εξώδικη επιστολή προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν απέναντι σε κάθε άδικη καταγγελία, η οποία στρέφεται εναντίον της και η οποία ήδη είχε κριθεί « αβάσιμη » με την έκδοση απαλλακτικού  πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.

Είναι βεβαίως γνωστό ότι στην Ελλάδα των μνημονίων, της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, των ληστρικών φορολογικών μέτρων, της πελατειακής  τακτικής στη λειτουργία του δημόσιου τομέα όλα τα προβλήματα διαφθοράς και κακοδιοίκησης έχουν λυθεί! Έτσι λοιπόν ο ΓΕΔΔ θεώρησε ότι οφείλει να ασχοληθεί με τις περιπτώσεις των δασκάλων που «αυθαδιάζουν», με την «προδήλως εκτός των επιτρεπτών ορίων διατύπωση απόψεων» και την «παντελή έλλειψη του προσήκοντος σεβασμού προς το πρόσωπο του ΓΕΔΔ και το θεσμό τον οποίο υπηρετεί».

Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον δάσκαλο άβουλο, χειραγωγημένο, φιμωμένο  και υποταγμένο. Θέλουν το σχολείο παραγωγό
 

μαθητών αμόρφωτων, ακαλλιέργητων, χωρίς ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, αυριανών αναλώσιμων, ελαστικών απασχολούμενων.

  Καλoύμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής να   υιοθετήσει  το παρόν ψήφισμα και να πραγματοποιήσει  από κοινού με το Σύλλογό μας παράσταση επίδοσης του ψηφίσματος στο γραφείο του ΓΕΔΔ κ. Λ. Ρακιντζή.   

Απαιτούμε  την άμεση παύση της πειθαρχικής δίωξης της Ν. Ορφανοπούλου και την επιστροφή της στο σχολείο.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας                              

Μαρία Κολόζη            Άννα Μάγια Σταυροπούλου

         

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sivitanidios4112018.jpg
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) στη...
Εγκύκλιος για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου - Δείτε αναλυτικά
ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»