Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

e-mail: [email protected]

http://www.sylaristotelis.com

Αθήνα, 25-2-2015

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Σχετικά με τη συμφωνία με το Eurogroup

Oι πρόσφατες διαπραγματεύσεις του Eurogroup διέλυσαν και τις τελευταίες αμφιβολίες όσον αφορά τους σκοπούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που είδαμε για άλλη μια φορά τις προηγούμενες μέρες ήταν μια ανελέητη συμμορία, η οποία απείλησε και εκβίασε αδίστακτα όλο το λαό.

Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τον δρόμο του «ρεαλισμού» εντός του ασφυκτικού πλαισίου του ευρώ και της ΕΕ, δεν τίμησε τις προεκλογικές υποσχέσεις της, αλλά υπέγραψε μια συμφωνία που ξαναδένει χειροπόδαρα το λαό και τα εργατικά συμφέροντα, αφήνει ανέπαφα τα μνημόνια και δίνει το δικαίωμα στη λαομίσητη τρόικα (με το νέο της όνομα «Θεσμοί») να ελέγχει πλήρως την ασκούμενη πολιτική.

Ως εργαζόμενοι και σωματείο που αντιπαλέψαμε για 5 χρόνια τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους 400 εφαρμοστικούς νόμους που συνοδεύουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην υπογραφή της νέας συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ανάγκες των εργαζόμενων, τα εργατικά δικαιώματα και συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς, των εκατομμύρια ανέργων και φτωχών, της νεολαίας, επιβάλλουν την ολοκληρωτική απόρριψη των μνημονιακών δεσμεύσεων και την άμεση ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων. Αντίθετα, η νέα συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή νέωv μνημονίων, ίσως με άλλο όνομα, αλλά με νέα αντιλαϊκά μέτρα και ακύρωση των αιτημάτων και διεκδικήσεων των συνδικάτων και του εργατικού λαϊκού κινήματος. Επίσης, η αποδοχή του συνόλου (όπως προβλέπει η υπογραφείσα συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ) ή ακόμα και μέρους του χρέους, αφαιρεί κάθε δυνατότητα να υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική ουσιαστικής βελτίωσης της κατάστασης των εργαζομένων.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως εκφράζεται για άλλη μια φορά με τις απαιτήσεις της, ισοδυναμεί με νέα κήρυξη οικονομικού και κοινωνικού πολέμου. Την ίδια στάση θα κρατήσει η ΕΕ στην προσπάθεια κάθε άλλου ευρωπαϊκού λαού να βάλει τις ανάγκες του πάνω από τα συμφέροντα των τραπεζών, των πολυεθνικών και των μεγάλων συμφερόντων. Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν θέση ούτε οι πιο στοιχειώδης ανάγκες των λαών, δεν υπάρχει θέση για δημοκρατία και δικαιώματα, πρώτα απ΄ όλα το δικαίωμα των ίδιων των λαών και των εργαζομένων να αποφασίζουν για το μέλλον τους στην κατεύθυνση που οι ίδιοι θέλουν. Οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη χρειάζεται να αντιπαλέψουν τις καταστροφικές πολιτικές και πρακτικές που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις των κρατών.

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας  τη νέα συμφωνία και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους που πάλεψαν και παλεύουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τα δικαιώματα και οι ανάγκες του κόσμου της δουλειάς είναι αδιαπραγμάτευτα.

Με την αντεπίθεση ενός δυνατού και ανεξάρτητου εργατικού και λαϊκού κινήματος, με νέους αγώνες, δεν θα «υπογράψουμε» τη νέα συμφωνία κυβέρνησης-ΕΕ, δεν θα υποστείλουμε τις σημαίες των αιτημάτων και διεκδικήσεών μας, δεν θα θυσιάσουμε τις ανάγκες μας και τη ζωή μας στις μαύρες απαιτήσεις και τα συμφέροντα της «Ιερής Συμμαχίας» της Ε.Ε., στο κεφάλαιο και την εργοδοσία. Δεν θα συναινέσουμε στην κυβερνητική πολιτική των υποχωρήσεων, του συμβιβασμού και της υποταγής. Θα αγωνιστούμε μέχρι τη νίκη ενάντια σε ότι μας κλέβει τη ζωή, ενάντια σε ότι και όποιον μας ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία.

ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.

Υπάρχει και άλλος δρόμος για το ξεπέρασμα της κρίσης αρκεί να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν:

  • Ανατροπή των μνημονίων, μεσοπρόθεσμου, δανειακής, -ΕΕ -ΔΝΤ και έξοδο από τον «μηχανισμό» στήριξης. Ανατροπή του Συμφώνου για το Ευρώ. Δε θα πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα

  • Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Κοινωνικοποίηση και εργατικός έλεγχος των τραπεζών και των παραγωγικών τομέων. Να επιστραφούν και να δοθούν τα δις -που χαρίστηκαν στις τράπεζες- για την εξυπηρέτηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Μείωση των στρατιωτικών δαπανών και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

  • Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά μας όπως αυτά έχουν εκφραστεί ως τώρα στις αποφάσεις των Γ.Σ. του συλλόγου μας για το μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία κ.λπ.

Κανένα νέο μνημόνιο-σύμβαση-αντιλαϊκό μέτρο

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, ο Λαός στους δρόμους!

Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες μπροστά!

Η Πρόεδρος

Ρέππα Ντίνα

Η Γραμματέας

Γράφου Ματίνα

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα