Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "ο Αριστοτέλης"

Θέμα: Να σταματήσει τώρα η νέα λεηλασία των αποθεματικών του δημοσίου για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι εκβιαστές της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει τα αποθεματικά των Οργανισμών του δημοσίου, των Δήμων και Περιφερειών στη μαύρη τρύπα του χρέους!

Με την πράξη αυτή μεταφέρονται υποχρεωτικά όλα τα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, και μάλιστα αναδρομικά, από 17/3/2015! Στην πραγματικότητα δεν αφορά καν μόνο τα αποθεματικά,  αλλά όλα τα χρήματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς, ακόμη κι αν πρόκειται για έργα σε εξέλιξη, για μισθοδοσίες κ.λπ. μια και συγκεκριμένα αναφέρεται: "Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται τα κεφάλαια που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους αναγκών για το επόμενο δεκαπενθήμερο".

Με την πολιτική επιλογή αυτή επιχειρεί να φανεί συνεπής στους δανειστές και να συνεχίσει να πληρώνει τις τοκογλυφικές δόσεις, στραγγίζοντας όχι μόνο τα κρατικά ταμεία αλλά και όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, μεταφέροντας όλα τα αποθεματικά υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η  κυβέρνηση επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» για να μαζέψει όλα τα ποσά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15νθήμερο υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καταφέρει να εξοφλήσει τους ξένους με χρήματα τα οποία αφαιρεί ουσιαστικά από τα λαϊκά στρώματα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχει τα χρήματα για να τα δώσει πίσω, αν η ΕΕ, το ΔΝΤ και ΕΚΤ συνεχίσουν τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Δε μας εξοργίζει μόνο η χρήση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά.

Η πράξη αυτή είναι τρομερά επικίνδυνη γιατί με την τακτική αυτή να αποπληρώνονται οι δόσεις σε ΕΕ-ΔΝΤ «στεγνώνοντας» τα χρήματα που υπάρχουν στο κράτος, κινδυνεύει να μην υπάρχουν χρήματα για τις εσωτερικές ανάγκες. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να απαντά στον οικονομικό εκβιασμό των «εταίρων» με αυτό τον τρόπο, οδηγεί στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου. Το ασταμάτητο σαφάρι για ρευστό, στραγγίζει όλα τα αποθεματικά και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέο δανεισμό με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χρήματα». Πώς να υπάρχουν όμως, όταν όλο το ρευστό του τόπου η κυβέρνηση το δίνει για τις δόσεις;

Η πολιτική αυτή το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχει είναι ανυπαρξία αποθεματικών για τις κοινωνικές ανάγκες, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα επιδόματα ανεργίας, αφού όλα θα έχουν χαθεί στην μαύρη τρύπα του χρέους.

Ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος και για έναν ακόμα λόγο: ένας ακόμα νόμος προστέθηκε στο οπλοστάσιο της κοινωνικής λεηλασίας ανοίγοντας το δρόμο να χρησιμοποιηθεί σήμερα αλλά και στο μέλλον με εξαιρετικά αντιδραστικό τρόπο για τα συμφέροντα της εργαζόμενης πλειοψηφίας!

Να σταματήσει τώρα αυτή η λεηλασία, η εσωτερική υποτίμηση, η οικονομική ασφυξία για να αποπληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός!

Να αποσυρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Πάνω από τα χρέη και τα κέρδη των τραπεζών, του κεφαλαίου, των συμφερόντων ΕΕ και ΔΝΤ, είναι οι κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες!

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: [email protected]

http://www.sylaristotelis.com

                      Αθήνα, 21-4-2015

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
Βασική προϋπόθεση είναι να δηλώσει με σαφήνεια ο υπάλληλος το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
απθ
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι συντελεστές της είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος...
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!