Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Ν. Σμύρνης

Ψήφισμα για τη δίωξη συναδέλφων στην Αγ. Παρασκευή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, έχουμε παρακολουθήσει με έκπληξη, αγανάκτηση και οργή, το σήριαλ των διοικητικών διώξεων των εκπαιδευτικών  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής με διενέργεια ανακρίσεων και ΕΔΕ  το οποίο ξεκίνησε με την αξιοποίηση αβάσιμων  και φαιδρών καταγγελιών δύο δικομανών γονέων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συλλόγου Π.Ε. ο Περικλής, η κατάσταση έχει πάρει πρωτοφανείς και εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις αφού, οι ενέργειες εναντίον της συναδέλφισσας Νατάσας Ορφανοπούλου θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη σωματική, ηθική και επαγγελματική της υπόσταση και τραυματίζουν σοβαρά  το απαραίτητο παιδαγωγικό κλίμα και την ηρεμία του σχολείου.

Η τελική(;) πράξη μέγιστης αναλγησίας και αυθαιρεσίας, είναι το γεγονός ότι η συναδέλφισσα Νατάσα Ορφανοπούλου δασκάλα 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία (!!!) αναδρομικά από 8/4 και παραπέμπεται ενώπιον του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής, με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου» ( ν. 4093/2012, υποπαράγραφος Ζ.3.) που ουσιαστικά έχει καταργήσει και το τεκμήριο της αθωότητας.

Ποια είναι τα παραπτώματά της;

 «Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής   το οποίο συνιστά παράλληλα «αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Η διωκόμενη συναδέλφισσα  «τόλμησε» και είχε το «θράσος» να αναφερθεί εξωδίκως προς τη Διοίκηση και τον ΓΕΔΔ κ. Ρακιντζή, προσκαλώντας τους να την προστατεύσουν « απέναντι σε κάθε αναφορά καταγγελία ή ενέργεια η οποία στρέφεται ή ήθελε  στραφεί στο μέλλον » εναντίον του προσώπου της, από πρόσωπα των οποίων οι καταγγελίες είχαν κριθεί αβάσιμες από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε.& Δ.Ε. Αττικής με την έκδοση αθωωτικού πορίσματος κατά την διενεργηθείσα προανακριτική διαδικασία.

Είναι φανερό ότι τα φαινόμενα επίδειξης αυταρχισμού και τρομοκρατίας τα γνωρίζει και τα βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας της, καθώς μεθοδεύουν τη φίμωση και την υποταγή του εκπαιδευτικού  και αγγίζουν πλέον ανοιχτά  τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Επιδιώκουν τη βίαιη υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, την ουσιαστική ακύρωση της μορφωτικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή και ηθική απαξίωση του εκπαιδευτικού. Ο φόβος και η τρομοκρατία είναι τα όπλα τους, απέναντι σε όλο τον κόσμο της εργασίας, για να εφαρμόσουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τυχαία. Ο ΓΕΔΔ, που διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, εμφανώς ευθυγραμμίζεται με την κυβέρνηση των μνημονίων στην επίδειξη τρομοκρατίας και σιδερένιας πυγμής απέναντι στους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου. Τα φαινόμενα του αυταρχισμού και της καταστρατήγησης στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων ταλαιπωρούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το Δημόσιο Σχολείο δεν θα ήταν δυνατόν να μείνει ανέγγιχτο ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η τρόικα και οι εντολοδόχοι της προσπαθούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών. Θέλουν τον δάσκαλο άβουλο, χειραγωγημένο, φιμωμένο  και υποταγμένο. Θέλουν το σχολείο παραγωγό μαθητών αμόρφωτων, ακαλλιέργητων, χωρίς ανεπτυγμένη κριτική σκέψη, αυριανών αναλώσιμων, ελαστικών απασχολούμενων.

                                                  Δεν θα το επιτρέψουμε!

Το Δ.Σ. του  Συλλόγου μας:

Δηλώνει ότι στηρίζει  συνδικαλιστικά τη συναδέλφισσά μας, αλλά και το σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. « Ο Περικλής» στον οποίο ανήκει.

Καταδικάζουμε τον παράλογο μηχανισμό και ΕΔΕ που έχει στηθεί εις βάρος των εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού σχολείου της Αγ. Παρασκευής.

Η δίωξη εναντίον της συναδέλφισσας και εναντίον των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής, πρέπει να αντιμετωπιστεί ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών.  

Απαιτούμε την άμεση παύση των διώξεων.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                 Ν. ΣΜΥΡΝΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2014

 Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ         

 « Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ »    ΑΡ. ΠΡΩΤ. 220

Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα  τηλ. 6977 885092                                                           

Πενταγιώτη Αλεξάνδρα τηλ. 6944 907547           

         ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου, Συλλόγους Π.Ε., ΕΛΜΕ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmakopoios
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
Εκτός λειτουργίας η ΗΔΙΚΑ την Κυριακή - Αδυναμία εκτέλεσης συνταγών
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...