Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Νησιών Αργοσαρωνικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Αίγινα

Αρ.Πρ.  41

ΠΡΟΣ :   ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΜΟΛΑΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ " Γ.ΡΙΤΣΟΣ"  , ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΔΟΕ .

     Πληροφορηθήκαμε  εδώ και ορισμένο χρονικό διάστημα τόσο την απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλου να θέσει σε  αργία τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου , πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε "Γ.Ρίτσος'' Μολάων Λακωνίας και αιρετού του ΠΥΣΠΕ Λακωνίας , όσο και την απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της Περιφερειακής Διέυθυνσης  Π.Ε και Δ.Ε Πελοποννήσου να την καταδικάσει στην εξοντωτική ποινή των έξι (6) μηνών στέρησης μισθού. Πρόκειται για ποινή που δικαιώνει το καθεστώς των διώξεων , του αυταρχισμού και των δοικητικών αυθαιρεσιών που ακολουθούν οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας (τωρινή και προηγούμενες) και η διοίκηση της εκπαίδευσης στη μνημονιακή περίοδο. 

    Ο αυταρχισμός , οι διώξεις , η φίμωση  κάθε διαφορετικής φωνής και η εξάλειψη της δημοκρατίας και της παιδαγωγικής ελευθερίας στο σχολείο είναι βασικά στηρίγματα της καταστροφικής (μνημονιακής - νεοφιλελεύθερης) πολιτικής που ασκείται στο χώρο της εκπαίδευσης. Μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί ν' αποδεχτεί την κριτική και τον δημόσιο έλεγχο των επιλογών της, γιατί στρέφεται εναντίον της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Ο δρόμος των διαθεσιμοτήτων , των απολύσεων , των συγχωνεύσεων σχολείων , των συμπτύξεων τμημάτων δεν έχει και πολλά περιθώρια να πείσει ότι αποτελεί κάτι το θετικό ή αναγκαίο για την  εκπαίδευση και την κοινωνία. Χρειάζεται γι' αυτό το λόγο το μαστίγιο της διοίκησης για να επιβληθούν οι αντικοινωνικοί στόχοι της.

   Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας φρόντισε από την πρώτη στιγμή να κάνει κατανοητό ότι όχι μόνο ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με την προηγούμενη αλλά ότι επιδιώκει την αναβάθμιση του διοικητικού αυταρχισμού. Σ'αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση του Υφυπουργού Δερμεντζόπουλου να υπογράψει τη θέση  σε αργία ένα μήνα πριν την έκδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου και ενώ δεν είχε τεθεί σε αργία  από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

    Το καθεστώς των διώξεων , του αυταρχισμού είναι πλέον μόνιμο για το Υπουργείο Παιδείας και τη μνημονιακή   συγκυβέρνηση. Η κατηγορία της '' αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας'', κατηγορία με την οποία διώχθηκε η Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι αόριστη , χωρίς να ορίζεται με συγκεκριμένο τρόπο η αντικειμενική της υπόσταση και προσφέρεται για παντός είδους διώξεις  για όσους κρίνονται ως ''ανεπιθύμητοι'' ή ''αντίπαλοι'' της εξουσίας. Είναι όπλο για συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις και καθαρά συνδικαλιστική και πολιτική είναι η δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Δεν στοχεύουν μόνο προσωπικά την ίδια αλλά  συνολικά τη συνδικαλιστική δράση και τη μαχόμενη και ζωντανή εκπαίδευση.

     Θέλουν να σπείρουν το φόβο μέσα στο εκπαίδευτικό σώμα, νομίζοντας ότι έτσι θα  σταματήσουν τις αντιδράσεις στην άθλια και αντικοινωνική πολιτική τους. Πιστεύουν ότι έτσι θα διαμορφώσουν άβουλους και υποταγμένους υπαλλήλους που άκριτα θα υλοποιούν μια ακραία αντικοινωνική πολιτική για την εκπαίδευση. Θέλουν να διαμορφώσουν εκπαιδευτικούς χωρίς καμιά κοινωνική συνείδηση του ρόλου τους, που θα λειτουργούν ως απλοί εκτελεστές των επιλογών της κρατικής εξουσίας και της διοικησης , άσχετα από το περιεχόμενο και τις κατευθύνσεις τους.

    Το μόνο ''παράπτωμα" της Ελισάβετ Παπαδοπούλου είναι ότι θέλησε να ελέγξει ουσιαστικά τις ενέργειες της Διέυθυνσης Π.Ε Λακωνίας για τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της.

    Με  την ψήφιση των μνημονιακών νόμων 4057/12 και 4093/12 , το  νέο πειθαρχικό δίκαιο που ρυθμίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της εκπαίδευσης , θέτει στο στόχαστρο θεμελώδη δικαιώματα  και ειδικότερα ανατρέπει το τεκμήριο της αθωότητας και το μετατρέπει σε τεκμήριο ενοχής. Αρκεί και η πιο ατεκμηρίωτη αναφορά ή να έχει κάποιος στοχοποιηθεί από τη δίοικηση για να βρεθεί σε καθεστώς αργίας. Αυτό που στην πραγματικότητα μ' αυτές τις διαδικασίες εξυπηρετείται  είναι η δημιουργία μιας δεξαμενής θυμάτων, διαθεσιμοτήτων και απολύσεων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Μνημονίου και της Τρόικας.

   Η άδικη δίωξη και η εξοντωτική ποινή που υπέστη η Ελισάβετ Παπαδοπούλου δεν θα μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι , δεν θα περάσει το καθεστώς του φόβου και της εργασιακής τρομοκρατίας. Δεν θα υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ούτε από την πάλη για την πλήρη απαλλαγή της συναδέλφισσας από κάθε κατηγορία. Αντιστεκόμαστε στο νέο καθεστώς διώξεων και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης, στη βιομηχανία διώξεων που έχουν στήσει στο χώρο της εκπαίδευσης οι μνημονικές ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και οι εγκάθετες διοικήσεις τους.   Με αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη - μνημονιακή βαρβαρότητα.

Ζητάμε την απαλλαγή της Ελισάβετ Παπαδοπούλου από κάθε κατηγορία.

Κατάργηση των μνημονιακών νόμων 4057/12 και 4093/12.

Δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο.

                                                         ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ

          Ο                                                                                                            Η

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                     ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ                                                                                          ΣΤ.ΛΑΓΙΑΚΟΥ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας