Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Θήρας

   ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ    

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        
    ΘΗΡΑΣ               

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θήρα,   16 Δεκ  2014

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θήρας στην Έκτακτη ΓΣ που πραγματοποίησε στις 24 Νοε 2014, έλαβε την παρακάτω απόφαση: «Αποφασίζουμε να λάβουμε  μέρος στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ με την 1201/31-10-2014 απόφασή της  και να απέχουμε από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου  (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10), δηλώνοντας ότι δεν δεχόμαστε ούτε να αξιολογήσουμε ούτε να αξιολογηθούμε».

  Χαιρετίζουμε την αγωνιστική στάση των συναδέλφων Διευθυντών και Προϊστάμενων και των Συλλόγων των Διδασκόντων των σχολείων του Συλλόγου μας, οι οποίοι με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ και υλοποιώντας την απόφαση της Γεν. Συνέλευσης, απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης διαμορφώνοντας το συγκεντρωτικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία – αποχή στο 75%.

  Καλούμε τους συναδέλφους που υλοποιούν την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση, να σταματήσουν και να συνταχθούν, ακόμη και τώρα, με τις αποφάσεις του κλάδου και του Σωματείου μας.

   Καλούμε τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ των Κυκλάδων και τους Συλλόγους των Διδασκόντων σε συλλογικό επίπεδο καθώς και τους συναδέλφους/ισσες τον καθένα ξεχωριστά, σε συσπείρωση και συντονισμό δράσης για την δημιουργία ενιαίου μετώπου αντίστασης και αγώνα κατά της επιχειρούμενης εφαρμογής της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού. Αντιστεκόμαστε και συνεχίζουμε ατομικά και συλλογικά, με μαχητικότητα και δυναμισμό το δίκαιο αγώνα μας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

           Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το ΔΣ

        Ο Πρόεδρος                 Ο Γ. Γραμματέας

Χριστόφ. Παπαϊωάννου               Γιώργος Τόνας


Θέμα: «Ενημέρωση για την επίσκεψη της Σχ. Συμβούλου Προσχολικής αγωγής»

   Την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε το νησί της Θήρας η Σχ. Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Καζέλα Κατερίνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει στις 10 Δεκ 2014 παιδαγωγική συνάντηση με τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων με θέματα τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου και τρέχοντα παιδαγωγικά και διδακτικά ζητήματα, και στις 11 Δεκ 2014 επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο.

  Στην συνάντηση στις 10ης Δεκ η Σχ. Σύμβουλος πέρα από τα λοιπά θέματα είχε την πρόθεση να πραγματοποιήσει ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αναγραφόταν ξεκάθαρα στην πρόσκληση η οποία στάλθηκε στα Νηπιαγωγεία και αφορούσε στην εν λόγω συνάντηση.

   Όμως η σταθερή και αποφασιστική στάση των Προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων με την παρουσία και παρέμβαση μέλους του ΔΣ του Συλλόγου, δεν επέτρεψε στην Σχ. Σύμβουλο να υλοποιήσει την πρόθεσή της  για ενημέρωση σχετικά με την αξιολόγηση. Εκτός από μία Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου, η οποία ούτως ή άλλως υλοποιεί και την αξιολόγηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, σύσσωμες οι υπόλοιπες Προϊστάμενες αρνήθηκαν την ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα και δεν παρέλαβαν την έγγραφη πρόσκληση σε συνάντηση-συζήτηση αναφορικά με την επικείμενη αξιολόγηση.

  Οι συναδέλφισσες/φοι νηπιαγωγοί ξεκίνησαν πρώτες την αντίσταση κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουν σε όλη την Ελλάδα, και στο Σύλλογό μας, με τον ίδιο δυναμισμό συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

  Το ΔΣ του Συλλόγου χαιρετίζει τις/τους συναδέλφισσες/φους  νηπιαγωγούς  για την συμμετοχή τους στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και για την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης και καλεί ακόμα και τώρα, όσες/ους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία της αξιολόγησης να σταματήσουν, να συσπειρωθούν στις γραμμές του αντι-αξιολογικού κινήματος αντίστασης και να δηλώσουν συμμετοχή στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                    Ο Γ. Γραμματέας

Χριστόφ. Παπαϊωάννου              Γιώργος Τόνας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ        
 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ       
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ       
ΘΗΡΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση : Ακρωτήρι                                              
                            84700   ΘΗΡΑ
Πληροφ.: Χριστόφ. Παπαϊωάννου
Αρ. τηλεφώνου: 22860 81112
Αρ. τηλ/που: 22860 83412   
Ηλ. Δ/νση : [email protected]   
Ιστοσελίδα  : spethiras.blogspot.com

Θήρα,   16 Δεκ  2014

ΑΠ: 95

ΠΡΟΣ:  Μέλη Συλλόγου
                       
ΚΟΙΝ.:  1.  ΔΟΕ
               2.  Συλλόγους ΠΕ Κυκλάδων      
               3.  ΜΜΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

milk-bottles-3d-printing-728x484.jpg
Αγελαδινό γάλα: Βρέθηκαν ίχνη της νόσου των πτηνών
«Διαπιστώνουμε πλέον ότι αρκετά κοπάδια αγελάδων έχουν πληγεί σε αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών πολιτειών, κάτι το οποίο δείχνει ένα νέο στάδιο στην...
Αγελαδινό γάλα: Βρέθηκαν ίχνη της νόσου των πτηνών
istoria kai anthropologia
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές και τις προδιαγραφές των κτιριακών εγκαταστάσεων που θα αγοράσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
ΠΑΜΑΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 νέων κτιριακών εγκαταστάσεων - Οι προδιαγραφές
keraies_kinitis_0.jpg
Αγιος Δημήτριος: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία
Δήμαρχος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών μας»
Αγιος Δημήτριος: Ασφαλιστικά μέτρα από τον Δήμο για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία