Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ "Δ. Γληνός"

ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ   ΤΟΥΣ    

       Ας συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν οι συναδέλφισσες προϊσταμένες στην  Αλεξανδρούπολη που καλέστηκαν για να αξιολογηθούν αλλά παρουσιάστηκαν όλες μαζί  με το σύλλογό τους,  και δήλωσαν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση  ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή.

           Κάτι ανάλογο έγινε και στην Κατερίνη ,στη Δάφνη αλλά και σε άλλα σημεία της Ελλάδας που αντιστέκονται για να μην περάσει η αξιολόγηση.   

            Μαζικότατες συσκέψεις προϊσταμένων/διευθυντών σε συλλόγους που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να αξιολογηθούν και ότι έχουν πρόθεση ακόμα και  να παραιτηθούν.

Αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα που φτάνουν και από συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων  που απέχουν από όλη τη διαδικασία.

            Το τέρας  της αξιολόγησης δεν είναι ανίκητο. Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι συνάδελφοι έστειλαν τα πρώτα μηνύματα νίκης.

Συνάδελφοι -ισσες

          Την Τετάρτη 19/11 και  Πέμπτη 20/11   έχουν καλεστεί οι διευθυντές του συλλόγου μας από τους σχολικούς συμβούλους  (προφανώς στη συνέχεια το ίδιο θα γίνει και με τις προϊσταμένες) σε μια πρώτη επαφή για την αξιολόγησή τους. Καλούνται να παρουσιάζονται ένας ένας .

               Το Δ.Σ. του συλλόγου «Δ. Γληνός »

  • κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (08.00-11.00), την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου τα μέλη του να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ώρα 08.00), στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης,  για την αξιολόγηση που έχει προγραμματίσει η Σχολικός Σύμβουλος σε Διευθύντριες/Διευθυντές σχολικών μονάδων του συλλόγου.
  • Καλεί τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των σχολικών μονάδων να μην προσέλθουν στις προγραμματισμένες συναντήσεις για την αξιολόγησή τους από τους αξιολογητές τους.

               Η Δ.Ο.Ε  έχει εξειδικεύσει τα πρακτικά βήματα που πρέπει να γίνουν για την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων σε σχέση με τη συμμετοχή τους στην απεργία/αποχή. Για όλες τις ενέργειες υπάρχει γνωμοδότηση από τη νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας κυρίας  Τσίπρα.

             Σε ότι αφορά τους διευθυντές δημοτικών σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών

               Η απεργία/αποχή καλύπτει επίσης κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι με καταληκτική ημερομηνία 27 Νοέμβρη και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλύπτει με την απόφασή του για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

            Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).

          Πέρα από όλα αυτά μπορεί ακόμα οι συνάδελφοι –ισσες Διευθυντές –ντριες , Προϊσταμένες -ενοι να κάνουν αυτό που έκαναν οι νηπιαγωγοί στην Αλεξανδρούπολη. Δηλ.να παρουσιαστούν  μαζί  με το σύλλογό μας,  και να  δηλώσουν ότι δε θα πάρουν μέρος στην αξιολόγηση,  ενεργοποιώντας την απόφαση για απεργία/αποχή.

Η αξιολόγηση  γίνεται για να κατηγοριοποιήσει, να  τιμωρήσει , να  απολύσει, να καθηλώσει  μισθολογικά – βαθμολογικά, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!!!

Για το ΔΣ του Συλλόγου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
«Δ.. ΓΛΗΝΟΣ»
ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

τηλ.- fax : 210 26 14 214
[email protected]
http://syllogos-glinos.gr/
Ίλιον, 18/11/2014

Α. Πρ. : 107

Προς: Μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ