Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Δυτ. Αττικής

Ελευσίνα 28-5-2015

Αρ. Πρωτ. 37

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                     

Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                             

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΔΡΑ: 7ο Δημ.Σχολείο Ελευσίνας

Νικόλαου Νέζη 56                                                        

(πρώην Θεοτοκοπούλου)                                               

Πληρ. :Ιακώβου Νένα                                                   

Τηλ: 6948-566258, 6909-099055

http://syllogikadytatt.blogspot.com

[email protected]

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

ΔΟΕ, ΜΜΕ
Την Τρίτη 2/6, στις 18.00, στη ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα) καλούμε σε σύσκεψη τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, όλους τους αναπληρωτές και άνεργους συναδέλφους για το συντονισμό και την οργάνωση της δράσης μας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 14/5/2015 και την Τρίτη 26/5/2015 μετά από κάλεσμα του Δ.Σ πραγματοποιήθηκαν συνάντησεις αναπληρωτών/τριών της Δυτικής Αττικής. Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, πληροφορικής, γυμναστές, εικαστικών, αγγλικών)  από σχολεία της περιοχής και συζητήθηκαν τα προβλήματα της αδιοριστίας και ο τρόπος οργάνωσης και δράσης των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών για το επόμενο διάστημα.

Ένα μήνα πριν από τις απολύσεις του καλοκαιριού, οι αναπληρωτές/τριες ακούνε πως και του χρόνου οι διορισμοί θα γίνουν με το σταγονόμετρο, παρά τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις της τελευταίας πενταετίας. Για άλλη μια φορά οι δημοσιονομικοί περιορισμοί που προκύπτουν από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εντός των πλαισίων που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ και η πληρωμή του χρέους μεταφέρουν σε αόριστο χρόνο ή ακυρώνουν την ικανοποίηση λαϊκών συμφερόντων και αιτημάτων. Στις δηλώσεις του ΥΠΟΠΑΙΘ ότι οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο πιο εύρυθμα γίνεται τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη απαντάμε πως τα σχολεία διψούν για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να μπορούν οι μαθητές μας να έχουν ίσα μορφωτικά δικαιώματα, πρόσβαση σε υποστηρικτικές δομές και στο ολοήμερο σχολείο, για να αποσυμφωρηθούν οι σχολικές τάξεις. Απαντάμε πως οι άνεργοι ή ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί διψούν για μόνιμη εργασία για να μπει τέλος στην περιπλάνηση, την ανασφάλεια και την ανεργία.

Διεκδικούμε μαζί με άλλους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ:

  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών (γενική και ειδική), με μοναδικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Άμεση κατάργηση της μνημονιακής αναλογίας 1:5. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θεσμοθέτηση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα του σχολείου. Κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει τις σπουδές και τα πτυχία μας.

  • Πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή και κοινοποίηση των λειτουργικών κενών. Προσλήψεις αναπληρωτών μόνο όπου προκύπτουν έκτακτες ανάγκες. Προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Κατάργηση των προγραμμάτων πρόσληψης μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΕΣΠΑ. Κατάργηση της ωρομισθίας, του θεσμού των ΑΜΩ και της ελαστικής εργασίας. Πλήρη υπολογισμό ενσήμων σε ημέρες απεργίας, αναρρωτικές άδειες και άδειες εγκυμοσύνης. Προστασία της μητρότητας των αναπληρωτριών συναδελφισσών με πλήρη καταβολή του μισθού τους. Προσμέτρηση των αδειών στην προϋπηρεσία για τους εργαζόμενους με ΕΣΠΑ.

  • Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων ΠΥΣΠΕ -ΠΥΣΔΕ των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας. Άμεση κατάργηση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου για μεταφορά των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης.

  • Επίδομα ΟΑΕΔ στο ύψος του μισθού για το σύνολο του διαστήματος της ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλους.

  • Κατάργηση του Ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου). Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 και προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας για τα χρόνια εργασίας τους. Κατάργηση του ορίου της επταετίας στον υπολογισμό της προϋπηρεσίας και της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών.

  • Κατάργηση του Ν. 4024/2011. Άμεση αύξηση του μισθού του νεοδιόριστου. Επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2009. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

  • Καμία συζήτηση για ατομικό φάκελο προσόντων. Επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών με βάση τις ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

  • Κατάργηση της αξιολόγησης – χειραγώγησης - μισθολογικής καθήλωσης-απόλυσης. Ούτε κουβέντα για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.

  • Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή με πλήρη μόρφωση για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί εκτός εκπαιδευτικών δομών.

  • Επαναλειτουργία των αντισταθμιστικών προγραμμάτων  (Ενισχυτική Διδασκαλία κτλ)

-  Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων και στο μηχανισμό κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. 15 μαθητές σε νηπιαγωγείο και Α΄-Β΄ τάξη Δημοτικού, 20 μαθητές ανά τμήμα για τις υπόλοιπες τάξεις.

Η Πρόεδρος

Νένα Ιακώβου

Ο Γ.Γραμματέας

Κοσμάς Νικολάου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής