Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής

Να καλυφθεί άμεσα το κενό στο 18ο Δ.Σ.Αχαρνών

Για τρίτη φορά από την έναρξη του σχολικού έτους προκύπτει κενό δασκάλου στο 18ο Δ.Σ. Αχαρνών. Για άλλη μια φορά η Διοίκηση και η Σχολική Σύμβουλος ρίχνουν το μπαλάκι στο Σύλλογο Διδασκόντων, για να αποφασίσουν πώς θα καλύψουν το κενό, αποδιοργανώνοντας το πρόγραμμα όλων των τάξεων του σχολείου.

«Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή μου»! Σε προηγούμενες ανακοινώσεις έχουμε τονίσει πού οδηγεί αυτή η πάγια πλέον τακτική να εκμεταλλεύονται το φιλότιμο του δασκάλου για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας. Ας αναλογιστούμε όμως οι εκπαιδευτικοί αν πράγματι, επί της ουσίας καλύπτεται το κενό ή χρησιμοποιείται το φιλότιμό μας για το «φαίνεσθαι», για να μην υπάρχουν αντιδράσεις και η Διοίκηση να μην αναστατώνεται. Ως παιδαγωγοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι συνεπάγεται η παραπάνω πάγια πια τακτική για τη λειτουργία των τμημάτων και το παρεχόμενο παιδαγωγικό έργο. Στην ίδια λογική, στα χρόνια που έρχονται, είναι σα να δεχόμαστε το γεγονός ότι τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν με ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν την παραπάνω λογική κάλυψης των κενών, να μη «βάζουν πλάτη» στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με το ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Υπενθυμίζουμε βέβαια ότι η Διοίκηση αποφάσισε τη μετακίνηση συναδέλφου αναπληρώτριας στην Α΄ Αν. Αττικής, ενώ είχε διοριστεί στη Β’ Αν. Αττικής, μετά την επιστροφή της από άδεια τοκετού και παρά την προτίμησή της να επανέλθει σε σχολεία της περιοχής των Αχαρνών. Καλούμε τη Διοίκηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, να καλύψει το κενό που προέκυψε στην περιοχή μας, επανατοποθετώντας την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό, η οποία, ως μητέρα νεογέννητου, έχει εκδηλώσει την προτίμησή της να παραμείνει σε σχολεία της περιοχής των Αχαρνών αφού κατοικεί στους Αγίους Αναργυρους.

Ωστόσο, ακόμα και αν γίνει η παραπάνω τοποθέτηση, το πρόβλημα δημιουργίας κενού Δασκάλου παραμένει σε όποια σχολική μονάδα και αν αφορά. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι για να εμποδίσουμε τη συνεχή απαξίωση και «κατρακύλα» της παρεχόμενης εκπαίδευσης είναι μονόδρομος οι εκπαιδευτικοί, σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαζικούς φορείς, να απαιτούν την άμεση κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς, και να μην δέχονται μοιρολατρικά την απάντηση της Διοίκηση ότι δεν έχει διαθέσιμους εκπαιδευτικούς τη στιγμή που χιλιάδες είναι άνεργοι!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος              Η Γραμματέας

    ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εκπαιδευτικών  Π.Ε.  

ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

     Αχαρνές :   20/05/ 2015

Σπ. Κιουρκατιώτη  10  Αχαρνές               Τηλέφωνο-Fax : 210-2460973

Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος      Αποστόλης             Τηλέφωνο : 6978896216

  http://syllogos-sokratis.gr/ 

 mail: [email protected]

                        ΠΡΟΣ

                      ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ,  Δ.Ο.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

                      Μ.ΜΕ   

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης