Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Μαρούσι  18 – 12 – 2014

Αρ. Πρ.: 184

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5 

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι 

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ

[email protected] 

www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Προς: Μέλη Συλλόγου μας

Κοιν.: Δ. Ο. Ε.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πολλοί σύλλογοι διδασκόντων των Σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας (όσες συνεδρίασαν και το μάθαμε) απείχαν από τη συζήτηση για την Αυτοαξιολόγηση, λόγω της συμμετοχής των συναδέλφων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που έχει κηρυχθεί. Παραδείγματα τα 1ο,  5ο, 6ο , 9ο Αμαρουσίου, 1ο, 2ο,3ο ,4ο Πεύκης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Πεύκης, 1ο, 2 ο, 3ο Μελισσίων, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 8 ο Κηφισιάς, 1ο Νέας Ερυθραίας, 2ο Νέας Ερυθραίας, 3ο Νέας Ερυθραίας κ.ά.

Εκφράζουμε τη μεγάλη ικανοποίηση του συλλόγου για την εξέλιξη αυτή και για τη συσπείρωση, την ενότητα και τη στήριξη των συλλογικών θέσεων του κλάδου από τους συναδέλφους σε αυτή τη μάχη.

Καλούμε το ίδιο να κάνουν και όσοι σύλλογοι διδασκόντων δεν έχουν συνεδριάσει ακόμα. Καλούμε όσους σύλλογους διδασκόντων  δεν ακολούθησαν την απεργία – αποχή, να συνεδριάσουν ξανά και να συνταχθούν κι αυτοί με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση. Συνεχίζουμε τη μάχη με αισιοδοξία και δυναμισμό, με ενότητα και αποφασιστικότητα. 

Επισημαίνουμε τα εξής:

1. Οι αποφάσεις αυτές δεσμεύουν το/τη διευθυντή/ντρια του σχολείου να μην αναρτήσει ΤΙΠΟΤΑ στο Παρατηρητήριο. Οτιδήποτε αναρτάται στο Παρατηρητήριο αποτελεί συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση.

2. Στο Παρατηρητήριο δεν μπορούν να αναρτηθούν ατομικές δράσεις ή απόψεις γιατί η «αυτοαξιολόγηση» με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία αποτελεί κατά πλειοψηφία αποτίμηση της σχολικής μονάδας και όχι ατομική άποψη. Οποιαδήποτε ανάρτηση που παραβιάζει την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι παράνομη (υπενθυμίζουμε και τη σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ).

3. Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι πιέσεις από το διοικητικό μηχανισμό της αξιολόγησης για να αλλάξουν οι αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και σε πολλές περιπτώσεις για να γίνουν παραβιάσεις στην πλατφόρμα. Ήδη έχουμε παραδείγματα σε κάποια σχολεία. Ο λόγος είναι προφανής! Το ΥΠΑΙΘ προτρέπει έμμεσα σε εκβιασμούς, θεωρώντας τη συμμετοχή ή όχι της σχολικής μονάδας στην αυτοαξιολόγηση, προσόν ή έλλειψη για την ατομική αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης! Εν ολίγοις, θα βρεθούν διάφορα πρόθυμα στελέχη εκπαίδευσης που θα προσπαθήσουν με εκβιασμούς, ακόμα και αναρτώντας στην πλατφόρμα της ΑΕΕ, διαφορετικά στοιχεία από αυτά που αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων να εξασφαλίσουν τους βαθμούς τους στην αξιολόγησή τους! Κάθε εκβιασμός και παραβίαση των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από όπου κι αν συμβεί θα καταγγελθεί επώνυμα.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν κάθε σχετικό περιστατικό. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς από όποια θέση κι αν βρίσκονται να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή σχετικά με την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση. Ο Σύλλογος μας και η ΔΟΕ  καλύπτουν πλήρως τη συμμετοχή σε αυτή. Τους καλούμε να ενημερώνουν το σύλλογο για όλα αυτά.

4. Σε πολλές περιπτώσεις οργανώνονται σεμινάρια διευθυντών για την αξιολόγηση. Οι τρόποι που χρησιμοποιεί η διοίκηση και οι σχολικοί σύμβουλοι είναι ιδιαίτερα ευφάνταστοι. Τους καλούν έναν έναν ή δύο δύο «εν κρυπτό» μέσα στη νύχτα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα προκειμένου να μην το μάθει ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου.  Τους καλούν για άλλα θέματα και τελικά συζητούν την αξιολόγηση. Καλούν τις νηπιαγωγούς σε συνάντηση ... «για όποιο θέμα θέλουν» κλπ. Φυσικά μόλις ανακοινώνει ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου κινητοποίηση ακυρώνουν τις συναντήσεις.

Καλούμε τους διευθυντές να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους, να ταυτιστούν με τον κλάδο, να απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης.

Η αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ  τους καλύπτει να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια αυτά.

Η Πρόεδρος

Φ. Καββαδία

Ο Γραμματέας

Γ. Κοκκινομηλιώτης




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.                    Μαρούσι  18 – 12 – 2014                                                                                                          

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                         Αρ. Πρ.: 191

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                           

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι                                                     Προς: Δ. Ο. Ε.

Τηλ. & Fax: 210 8020788                                                                    

Πληροφ. Καββαδία Φ.                                               Κοιν.: Μέλη Συλλόγου μας 

Email:[email protected]                                                     

Δικτυακός τόπος:http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Θέμα: «Αποτελέσματα συμμετοχής στην απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου».

Απαντώντας στο αίτημα της ΔΟΕ, για παροχή στοιχείων για την αξιολόγηση και την πορεία της «απεργίας – αποχής» στα σχολεία  της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας και «συνεχίζοντας» αυτή τη «στιγμή» τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, καταθέτουμε τα εξής :

1. Η πλειοψηφία των συναδέλφων ήταν και παραμένει ενεργητικά αντίθετη στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση.

2. Από τα τα 35 Δημοτικά Σχολεία του συλλόγου μας, τα 20 (ποσοστό 57%) αρνήθηκαν να μπουν στη διαδικασία της αξιολόγησης με αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, δηλώνωντας απεργία – αποχή ή ψηφίζοντας κατά της αξιολόγησης, κόντρα και ενάντια στην εκστρατεία φόβου και παραπληροφόρησης στην οποία επιδόθηκαν η διοίκηση και τα στελέχη εκπαίδευσης (Σχολικοί Σύμβουλοι και Δ/ντές Σχολείων).

3.  Στο σύλλογό μας ένας (1) Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου  τάχθηκε με την απόφαση της ΔΟΕ για απεργία – αποχή, ενώ όλοι οι υπόλοιποι Διευθυντές/Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, προτιμώντας να υιοθετήσουν αυτούσιες τις εντολές της διοίκησης, παρά τις εκκλήσεις του σωματείου, της ΔΟΕ, της ΑΔΕΔΥ κι όλου του κλάδου.

6. Αντίθετα, αρκετές  Προϊστάμενες των νηπιαγωγείων (12 από τις 39 συνολικά Προϊστάμενες) της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας, εφαρμόζουν την απεργία – αποχή, απέχοντας από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, portfolio, κλπ., ενώ 20 από τα 39 Νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας δεν συμμετέχουν στην εκπόνηση σχεδίων δράσης στο πλαίσιο της αυτοαξιολόγησης (ΑΕΕ).

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας  χαιρετίζει όλες/όλους τις/τους συναδέλφους που αντιστέκονται, ιδιαίτερα αυτούς που στα σχολεία τους αποτελούν τη «μειοψηφία» που απέχει και καταψηφίζει την αξιολόγηση.

Η μάχη της αξιολόγησης στη φάση αυτή κερδήθηκε  και στο Σύλλογο μας  και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η μάχη κατά της αξιολόγησης – χειραγώγησης συνεχίζεται, αφού η ΔΟΕ ανανέωσε την απόφαση για «απεργία – αποχή» από κάθε αξιολογική διαδικασία (Αρ. Πρωτ. 1297, 17/12/2014) με νέο εξώδικο που κατέθεσε και μας καλύπτει να απέχουμε μέχρι την 31-1-2015.

Η μαζική κι οργανωμένη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία είναι η εγγύηση ότι αυτή η καταστροφική πολιτική θα αποκρουστεί.

Η αξιολόγηση  - χειραγώγηση δε θα περάσει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

synaylia_allileggyis
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Εκπαιδευτικοί: Σήμερα Τρίτη 7 μμ στα Προπύλαια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών
club-party.jpg
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση
Tο δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοχή του κατηγορουμένου ο οποίος συνελήφθη σε ηλικία 18 ετών μετά από καταγγελία συνομήλικης του ότι στο...
Βόλος: Ένοχος 21χρονος για τον βιασμό κοπέλας σε πάρτι- Πέντε χρόνια φυλάκιση