Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.          Μαρούσι  8 – 11 – 2014

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ               Αρ. Πρ.: 172

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5         

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι               Προς: Μέλη Συλλόγου μας

Τηλ. & Fax: 210 8020788      

Πληροφ. Καββαδία Φ.                Κοιν.: Δ. Ο. Ε.

Email:[email protected]    

Δικτυακός τόπος:http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Θέμα: «Καταγγελία στο Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για ευθεία ανάμειξή του στα συνδικαλιστικά δρώμενα της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την ωμή παρέμβαση του Δ/ντή Εκπ/σης Π. Ε. Β΄ Αθήνας κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, με στόχο την ενίσχυση συγκεκριμένης παράταξης.

 Συγκεκριμένα ο κος Δ/ντής Π. Εκπ/σης Β΄Αθήνας  όχι μόνο πήρε θέση υπέρ συγκεκριμένης παράταξης η οποία έλαβε μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας, αλλά αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το παρακάτω σχόλιο: 

Πάρις Βεντήρης

5 Νοεμβρίου στις 10:43 μ.μ. · 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ
Α. Κ. ΣΥ. Α : 844
ΣΥΣΕΙΡΩΣΕΙΣ:725
ΠΑΜΕ:677
ΔΑΚΕ : 405
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ !!! ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ Α. Κ. ΣΥ. Α. ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ!!!

Με τις ενέργειές του αυτές ο κος Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας υπερέβη τα «εσκαμμένα», καταρρακώνοντας το κύρος του θεσμικού του ρόλου μετατρεπόμενος σε «κομματάρχη» συγκεκριμένης παράταξης.

Φαίνεται ότι ο κος Δ/ντής Π. Ε. Β΄ Αθήνας, ο οποίος σε παλαιότερες εποχές χρημάτισε Γενικός Γραμματέας της Δ. Ο. Ε. (προερχόμενος από την παράταξη της ΠΑΣΚ), ξέχασε ότι με βάση την απόφαση της 83ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (Ιούνιος 2014) οι Περιφερειακοί Δ/ντές Εκπ/σης, οι Δ/ντές των Δ/νσεων Π. Ε. και οι σχολικοί σύμβουλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. πλέον, εφόσον επέλεξαν να παίξουν το ρόλο των «αξιολογητών» των συναδέλφων τους εφαρμόζοντας την «Αξιολόγηση» - χειραγώγηση (ΠΔ 152/2013 κλπ.), ενάντια στις συλλογικές ομόφωνες αποφάσεις του κλάδου.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια στη βάση ποιας «κουλτούρας» αξιολόγησης (με την οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά οι σχολικοί σύμβουλοι – πλασιέ της αξιολόγησης – χειραγώγησης και οι υποστηρικτές της αξιολόγησης εν γένει, ότι δεν διαθέτει ο κλάδος και πρέπει να την αποκτήσει) θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων και των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων, αλλά και των συναδέλφων ο συγκεκριμένος Δ/ντής Εκπ/σης (αν καταφέρουν να περάσουν την αξιολόγηση – χειραγώγηση) και ποιο θα είναι το καθοριστικό κριτήριο για τη «βαθμολογία» όσων θα αξιολογήσει; Μήπως το τι ψήφισαν στις εκλογές αιρετών;

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να πάρει άμεσα θέση για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας και να τις καταδικάσει και καταγγείλει.

Καλούμε τις/τους συναδέλφους μέλη του Συλλόγου μας να γυρίσουν την πλάτη στα στελέχη της διοίκησης και να συσπειρωθούν στις τάξεις του σωματείου μας στον αγώνα που δίνουμε για να μην περάσει η αξιολόγηση – χειραγώγηση και ο νέος επιθεωρητισμός :

  • Για παιδαγωγική ελευθερία και

Δημοκρατία στα σχολεία μας και στις ζωές μας .

 Για το ΔΣ του Συλλόγου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.      Μαρούσι  8 – 11 – 2014   

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ              Αρ. Πρ.: 170

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5   

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι            Προς: Μέλη Συλλόγου μας

Τηλ. & Fax: 210 8020788      

Πληροφ. Καββαδία Φ.                        Κοιν.: Δ. Ο. Ε.

Email:[email protected]      

Δικτυακός τόπος:http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σύμφωνα με εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 10940/20-10-2014) του Υπουργού Παιδείας  ξεκινά:

α) την αξιολόγηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων (πρώην Σ.Ε.Κ.), των προϊσταμένων ολιγοθεσίων Δ.Σ., των προϊσταμένων Νηπιαγωγείων και β) των προϊσταμένων και υπευθύνων, όπως αυτοί ορίζονται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 152/2013 (περιπτώσεις ι΄ έως ιθ΄, κ΄ και κα΄).

β) Μέχρι 10/11/2014 κάθε Διευθυντής σχολικής μονάδας ή Εργαστηριακού Κέντρου (πρώην Σ.Ε.Κ.) και κάθε Προϊστάμενος ολιγοθεσίου Δημοτικού Σχολείου ή Προϊστάμενος/-η Νηπιαγωγείου καταχωρίζει και επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης (https://www.iep.edu.gr/evaluation) τα στοιχεία της οικείας σχολικής μονάδας, του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων από τους οποίους προβλέπεται να αξιολογηθούν, σύμφωνα με το Π.Δ. 152/2013.

Μέσα στην ίδια προθεσμία οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καταχωρίζουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης και επιβεβαιώνουν τους αξιολογούμενους και αξιολογητές των περιπτώσεων ι΄ έως ιθ΄, κ΄ και κα΄ της παρούσης εγκυκλίου, αφού προηγουμένως οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει τους Σχολικούς Συμβούλους – αξιολογητές της περίπτωσης ια΄ του άρθρου 4 του Π.Δ. 152/2013.

γ) Στη συνέχεια η Ομάδα εργασίας κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης επιβεβαιώνει στην πλατφόρμα αξιολόγησης το ορθόν όλων των καταχωρίσεων για τους αξιολογούμενους και τους αξιολογητές της οικείας Περιφέρειας.

δ) Κατόπιν ο κάθε αξιολογούμενος καταχωρίζει στην πλατφόρμα αξιολόγησης εκείνα τα στοιχεία του ατομικού του φακέλου που θεωρεί ότι θα πρέπει να θέσει υπόψη των αξιολογητών του (portfolio).

ε) Στη συνέχεια οι αξιολογητές είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως επικοινωνούν με όσους αξιολογούν και ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με την επικείμενη αξιολόγηση των δευτέρων και

στ) Τέλος οι αξιολογητές καταχωρίζουν στην πλατφόρμα αξιολόγησης τις αξιολογήσεις τους.

Το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από την ολιγοήμερη απόσυρση της εγκυκλίου που είδε το φως της δημοσιότητας στις 31 – 10 – 2014 λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών,  εντείνει τους ρυθμούς του  για την αξιολόγηση.
Καλούμε τους/τις Διευθυντές/-ντριες και τους/τις προϊσταμένους/-ες Νηπιαγωγείων να αξιοποιήσουν την απεργία - αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και να μην κάνουν καμία από τις ενέργειες που ζητά η  εγκύκλιος.

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κινητοποιηθεί από αύριο το πρωί ενημερώνοντας τα σχολεία και στηρίζοντας τους συναδέλφους στον αγώνα αντίστασης και ανυπακοής, ενθαρρύνοντάς τους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

 Για το ΔΣ του Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidimia_ilaras_ipa_2542019.jpg
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
«Ένα μολυσμένο άτομο με ιλαρά μολύνει 12-18 άτομα που είναι ανεμβολίαστα», λένε οι ειδικοί
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας