Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ – ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 – 8 – 2014 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2014

Θέμα: « Συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 – 8 – 2014 για τη διεκδίκηση μόνιμων μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη του 2014 ».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της χώρας, καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και την κυβέρνηση αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της κάλυψης των τεράστιων κενών και ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό που παρατηρείται στα Δημόσια Σχολεία της χώρας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το σχολικό έτος 2014 – 2015.

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει το σχολικό έτος (2014 – 2015) χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο θα καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και πως θα λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία της χώρας, αφού για άλλη μια χρονιά το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση προχώρησαν στην πραγματοποίηση ελάχιστων (σχεδόν μηδενικών) μόνιμων διορισμών αφήνοντας ακάλυπτες χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ενώ την τελευταία τετραετία από την πρωτοβάθμια εκπ/ση έχουν συνταξιοδοτηθεί συνολικά 9.000 εκπ/κοί, στη θέση τους έχουν διοριστεί μόνιμα μόλις 278 με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπ/σης στους μαθητές της Π. Ε. των δημόσιων σχολείων της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης δεν τηρείται ούτε η αρχική μνημονιακή δέσμευση για διορισμούς στην αναλογία 1:5, αλλά ούτε καν και η τελευταία μνημονιακή δέσμευση της αναλογίας διορισμών στο 1:10.

Η κάλυψη των κενών – ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό γίνεται με την τακτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και τμημάτων, την κατάργηση – περικοπή των δομών υποστήριξης των μαθητών (ολοήμερο σχολείο, τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία, παράλληλες στηρίξεις), την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και τις μετακινήσεις (υποχρεωτικές) εντός Περιφερειακής Δ/νσης χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών, των οποίων διαλύεται η οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή προκειμένου να καλυφθούν «εκ των ενόντων» τα κενά και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τα οποία δημιουργούνται εξαιτίας των πολιτικών διάλυσης της δημόσιας εκπ/σης που ακολουθούνται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων υπό την επίνευση των δανειστών της τρόικα ( Ε.Ε. – Δ. Ν. Τ. – Ε. Κ. Τ.).

Η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, η οποία εγκαταστάθηκε μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό (Ιούνιος 2014) πιστή στην εφαρμογή των ίδιων πολιτικών διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, με επικοινωνιακά τερτίπια και επιστρατεύοντας την τακτική του ψεύδους προσπαθεί να πείσει την κοινωνία και τους εκπαιδευτικούς ότι «θέλει» να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των τεράστιων κενών και ελλείψεων στην εκπαίδευση με χιλιάδες προσλήψεις ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών (αναπληρωτών) μέσα από πιστώσεις του Γ. Κ. Π. και του Ε. Σ. Π. Α.  ανακοινώνοντας ότι θα χρειαστούν 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (συνολικά για την πρωτοβάθμια & δευτροβάθμια εκπ/ση), χωρίς να δεσμεύεται για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών και αποφεύγοντας να δεσμευτεί έστω για την έγκαιρη πρόσληψη των αναπληρωτών εκπ/κών, ώστε στις 11 Σεπτέμβρη να υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία και να μπορούν αυτά να λειτουργήσουν.

Επειδή η κοροϊδία και ο εμπαιγμός (από την πλευρά του ΥΠΑΙΘ) περισσεύει και ο κατήφορος της πολιτικής της διάλυσης – ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Σχολείου που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει και οι μόνοι που μπορούμε να τον σταματήσουμε είμαστε όλοι εμείς εκπαιδευτικοί και γονείς, απαιτούμε – διεκδικούμε την άμεση κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση με μαζικούς μόνιμους  διορισμούς εκπαιδευτικών και σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα (οργανικές θέσεις ειδικοτήτων στα Δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ) χωρίς δεύτερες αναθέσεις στη διδασκαλία μαθημάτων, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, κάλυψη όλων των θέσεων εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών με μόνιμους διορισμούς (ολοήμερα, τμήματα ένταξης, ειδικά σχολεία, θέσεις παράλληλης στήριξης κλπ.), μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα (15 νήπια ανά νηπιαγωγό, 20 μαθητές στο τμήμα στο Δημοτικό ανά δάσκαλο), κατάργηση της ελαστικής εργασίας και του θεσμού του αναπληρωτή – μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  29 – 8 – 2014 στις 11:00 στο ΥΠΑΙΘ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ – ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η Πρόεδρος

Φ.Καββαδία

Ο Γραμματέας

Γ.Κοκκινομηλιώτης


Μαρούσι 24 – 8 – 2014

Αρ. Πρ. : 131

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                   

 Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5                                       

 Τ.Κ.  15124 Μαρούσι

 Τηλ. & Fax: 210 8020788

  Πληροφορίες: κα Καββαδία Φ.                                                               

http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Προς: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Ενώσεις Γονέων

Αμαρουσίου

Κηφισιάς

Πεντέλης (Μελισσίων)

Πεύκης – Λυκόβρυσης

Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγείο
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
«Δεν έκανα κάτι κακό» - Τι λέει η καθαρίστρια που φωτογράφησε το κοριτσάκι στις τουαλέτες σχολείου
Σοκ! - Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε 5χρονη στις τουαλέτες σχολείου: «Δεν έκανα κάτι κακό», λέει
αστεγος
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξετάζει την προσφυγή που τιμωρεί τους αστέγους με πρόστιμο 295 δολαρίων αν κατασκηνώσουν σε δρόμους ή πάρκα, ενώ...
Ρίχνουν πρόστιμο στους άστεγους επειδή ... είναι άστεγοι!
taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής