Thumbnail
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου

Θέμα: « Επιστολή του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας προς τις/τους Σχολικούς Συμβούλους της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας». 

Κυρίες και Κύριοι

Σχολικοί Σύμβουλοι της Β΄Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας,

Τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, καθώς και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας  στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων τους για την υλοποίηση μέτρων ενάντια στην επιβολή της αξιολόγησης - χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, που επιχειρεί να υλοποιήσει το ΥΠΑΙΘ και ενόψη της διεξαγωγής των σεμιναρίων που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ για τους σχολικούς συμβούλους αναφορικά με την προώθηση της «αξιολόγησης» - χειραγώγησης και υποταγής των εκπ/κών σας καλούν να μη συμμετέχετε στα σεμινάρια της ντροπής, με τα οποία η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιχειρούν να προωθήσουν και να επιβάλλουν τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που υιοθετούν στο πλαίσιο της εφαρμογής των πολιτικών της ΕΕ στο χώρο της Δημόσιας Εκπ/σης.

Ιδιαίτερα στο θέμα της προώθησης της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου με βάση το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ, πολιτικές με τις οποίες κατηγοριοποιούνται τα σχολεία και χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν στη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση και την απόλυση, ο ρόλος των σχολικών συμβούλων μετατρέπεται από επιστημονικός και υποστηρικτικός στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών, σε ρόλο αξιολογητή – επιθεωρητή και σφαγέα των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων τους.

Με βάση τις θέσεις του κλάδου και αναλογιζόμενοι τις ευθύνες σας έναντι αυτού, σας καλούμε να συνταχθείτε με τον κλάδο των εκπαιδευτικών της Π. Ε. στον αγώνα που δίνουμε για την ανατροπή αυτών των πολιτικών με μαζικούς και συλλογικούς όρους και να μη συμμετέχετε στο σεμινάριο της ντροπής της 4 – 4 – 2014, διότι σε αντίθετη περίπτωση οι σχολικοί σύμβουλοι θέτουν εαυτούς εκτός οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και δεν θα έχουν πλέον τόπο για να πατήσουν στα σχολεία και νηπιαγωγεία μας.

 Επίσης αναφορικά με το έγγραφο – επιστολή που απέστειλαν οι σχολικοί σύμβουλοι του Βορείου Τομέα (Β΄  Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας)  προς τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε. της Β΄ Αθήνας με ημερομηνία 26 – 3 – 2014, που έχει ως εξής :

«Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης του Βόρειου τομέα Αθηνών δηλώνουμε ότι υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση στηρίζοντας παιδαγωγικά και επιστημονικά το εκπαιδευτικό έργο των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.

Επίσης απορρίπτουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ενέργεια (όπως οι πρόσφατες έγγραφες καταγγελίες των Δ. Σ.  των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π. Ε.) με συκοφαντικό προσβλητικό και απαξιωτικό περιεχόμενο που στέφεται κατά των σχολικών συμβούλων σε θεσμικό και προσωπικό επίπεδο», το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

  1. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την γενικότητα «υπηρετούμε τη δημόσια εκπαίδευση».
  • Θέλουμε να το «διαβάσουμε» σαν  ταύτιση με τα οράματα και τις ελπίδες των εκπαιδευτικών και των γονιών. Σαν επιδίωξη το σχολείο  να είναι χώρος μόρφωσης και γνώσης.
  • Αλλά φοβόμαστε ότι μια τέτοια γενική διατύπωση μπορεί και να υπηρετεί τα σχέδια του ΥΠΑΙΘ να γίνει το σχολείο χώρος κατάρτισης και δεξιοτήτων,  πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κατηγοριοποίησης.
  • Ελπίζουμε να συμβαίνει το πρώτο, αν και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι πολλοί σχολικοί σύμβουλοι έχουν παραμερίσει ακόμα και την επιστημονική τους υπόσταση προκειμένου να υπηρετήσουν τα σχέδια του προϊσταμένου τους υπουργείου.
  1. Αφού θεωρούν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ότι κάποιες ανακοινώσεις Δ. Σ. Συλλόγων έχουν περιεχόμενο «συκοφαντικό, προσβλητικό και απαξιωτικό», θα περιμέναμε να μας πουν ποιες είναι αυτές οι ανακοινώσεις και κυρίως για ποια θέματα. Ποιον/ποια σχολικό σύμβουλο  «συκοφάντησαν» οι Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και για ποιο λόγο; Πότε οι καταγγελίες των Συλλόγων ήταν άδικες;  Σε ποια περίπτωση οι καταγγελλόμενοι σχολικοί σύμβουλοι δεν έπραξαν αυτό για το οποίο καταγγέλθηκαν;
  2. Όμως θεωρούμε ότι πέρα απ’ αυτά, η συγκεκριμένη ανακοίνωσή των σχολικών συμβούλων είναι μνημείο στρουθοκαμηλισμού, αφού δεν περιέχει ούτε μια λέξη για τη μεγάλη μάχη που σήμερα δίνει ο κλάδος ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» και τις απολύσεις. Οφείλουν οι σχολικοί σύμβουλοι να τοποθετηθούν στα ακόλουθα:
  • Πώς καταφέρνουν να βγάλουν ανακοίνωση σήμερα που μαίνεται ο πόλεμος της αξιολόγησης, χωρίς να πουν έστω μια κουβέντα για το θέμα, έχοντας το θράσος και το θάρρος να εκδώσουν μια τέτοια ανακοίνωση ύστερα από την έκδοση της «αυταρχικού – φασιστικού» χαρακτήρα εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ της 24 – 3 – 2014 με την οποία ουσιαστικά επιστρατεύεται ο κλάδος για την υποχρεωτική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης;  Πότε θα μιλήσουν για την «ταμπακιέρα», που δεν είναι άλλη από την κατάργηση κάθε έννοιας παιδαγωγικής ελευθερίας και δημοκρατίας μέσα στο σχολείο, αλλά και κάθε εργασιακής κατάκτησης και δικαιώματος των εκπ/κών  μέσω της «αξιολόγησης» που επιχειρεί να επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση διαλύοντας το Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο;  
  • Πώς εκφράζεται η αντίθεσή τους στην αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση; Μήπως πρέπει έστω και τώρα τουλάχιστον να υπογράψουν τα κείμενα – αποφάσεις της Δ. Ο. Ε. που έχουν υπογράψει 60.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;
  • Πώς ταυτίζονται με το σύνολο του κλάδου που υποτίθεται ότι ανήκουν και τον υπηρετούν κι ο οποίος έχει ταχθεί ομόθυμα ενάντια στην αυτοαξιολόγηση (υπογραφές, πρακτικά, Γενικές Συνελεύσεις κλπ.);  
  • Τι θα κάνουν τα επόμενο Σαββατοκύριακο ( 4 έως 6 Απριλίου) που το Υπουργείο τους καλεί στα σεμινάρια της ντροπής, ενώ η ΔΟΕ, οι Σύλλογοί τους κι ο κλάδος τους καλεί να μην πάνε;

Όσο δεν απαντούν σ’ αυτά τα ερωτήματα, θα μας επιτρέψουν να ανησυχούμε για τη στάση τους και να καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα στελεχών της εκπαίδευσης να επιβάλλουν την «αξιολόγηση» και την «αυτοαξιολόγηση». Δεν είναι δυνατόν να περάσουν μέσα απ’ το «τσουνάμι» της αντίδρασης των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση, χωρίς να … «βραχούν». Δεν είναι δυνατόν να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων ενάντια στην αξιολόγηση και να μην εφαρμοστούν απ’ την πλευρά μας οι αποφάσεις των Γ. Σ. των Συλλόγων μας που μιλούν για διαγραφή των αξιολογητών απ’ τα σωματεία.

 Για ύστατη φορά το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας καλούμε τις/τους σχολικούς συμβούλους της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να απόσχουν από τα σεμινάρια της ντροπής της 4ης έως 6ης Απριλίου 2014 που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ, υπερασπιζόμενοι τον παιδαγωγικό και επιστημονικό ρόλο των σχολικών συμβούλων, όπως ακριβώς τον σχεδίασε και τον εγκαθίδρυσε ο κλάδος αντικαθιστώντας τον επιθεωρητισμό και τον αυταρχισμό άλλων εποχών.

Καλούμε ακόμα τις/τους σχολικούς συμβούλους να συνταχθούν με τις αποφάσεις του κλάδου αναφορικά με το θέμα της ανατροπής της εφαρμοζόμενης «αξιολόγησης» που θα οδηγήσει τα σχολεία σε κατηγοριοποίηση και τους εκπ/κούς σε μισθολογική και βαθμολογική στασιμότητα και απολύσεις, καταθέτοντας ακόμα και τις παραιτήσεις τους από τη θέση των σχολικών συμβούλων.

Την Παρασκευή 4 – 4 – 2014 ο κλάδος ΑΠΕΡΓΕΙ ενάντια στην εφαρμογή της «αξιολόγησης» και μπλοκάρει τα σεμινάρια της ντροπής που διοργανώνει το ΥΠΑΙΘ για τους σχολικούς συμβούλους της Π. Ε. και όποιος/όποια δε συνταχθεί με τις αποφάσεις του κλάδου  και τολμήσει να διαβεί την πύλη του ΥΠΑΙΘ να γνωρίζει από τώρα ότι θα μας βρει μπροστά του και την Παρασκευή 4 – 4 – 2014, αλλά και κάθε μέρα στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία μας.                            

                                 Τα αιρετά Μέλη του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας

Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Αικατερίνη Λεμπέση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.     30 – 3 – 2014  

          ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ     

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5             Αρ. Πρ.: 89   

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι      

Τηλ. & Fax: 210 8020788        

Πληροφ. Καββαδία Φ.           

Email:[email protected]           

Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

daskaloi_yper_aa
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
Ένα δάσος από σηκωμένα χέρια στις πιο μαζικές Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων δεκαετιών: Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών
Πρωτοφανείς σε μαζικότητα συνελεύσεις εκπαιδευτικών ψηφίζουν για απεργία - αποχή στα μέτρα του υπουργείου Παιδείας
sxoleio
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»
Σοκάρει ο τραυματισμένος μαθητής: «Δεν ξέρω πόσες φορές με χτύπησε, έτρεχα να ξεφύγω»
Κυψέλη: Μητέρα 19χρονου δράστη – «Ο γιος μου δεν μπορεί να μιλήσει, είναι σε κατάσταση σοκ»