Thumbnail

Μαρούσι  14 – 09 – 2014

Αρ. Πρ.: 139

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε                   

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι

Τηλ. & Fax: 210 8020788

Πληροφ. Καββαδία Φ.

[email protected]

www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr

Προς: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κοινοποίηση: Δ. Ο.Ε.

Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αττικής 
 

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο δικός μας Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές!

   Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα-ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες, η δολοφονική τους βία περνά, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής. Ένα χρόνο μετά η πολιτική των Μνημονίων, της ανεργίας και του κρατικού αυταρχισμού συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ναζιστική ιδεολογία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό και ιδεολογικό συνεχές μεταξύ κράτους και παρακράτους. Ένα χρόνο μετά οι “αγανακτισμένοι γονείς” της Χ. Α. συνεχίζουν να επιδιώκουν να αποκλείσουν τα παιδιά των μεταναστών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και να καλλιεργήσουν το μίσος και την εθνικιστική υστερία.

     Ως εκπαιδευτικοί της δράσης ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ. Γι’ αυτό επιδιώκουν με κάθε τρόπο να εισβάλλουν στη συνείδηση της κοινωνίας και του λαού μας, να εισχωρήσουν στην εκπαίδευση, να ξαναγράψουν την ιστορία αυτού του τόπου απ’ την αρχή. Η Κατοχή, ο Εμφύλιος, το Πολυτεχνείο, η Μεταπολίτευση, οι αγώνες του εργατικού κινήματος, διαστρεβλώνονται και χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν. Έχουν στόχο να σβήσουν από τη μνήμη του λαού μας και να συκοφαντήσουν τους αγώνες για λευτεριά και δικαιοσύνη, ισότητα και πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση. Ως εργαζόμενοι και δάσκαλοι δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Ο φασισμός θα ηττηθεί από το οργανωμένο λαϊκό- εργατικό κίνημα και τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί, παιδεία και ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Οι φασίστες σπέρνουν το μίσος, τη βία και το αίμα. Η δική μας δουλειά προβάλλει την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα για την δημοκρατία και την ελευθερία. Για αυτό λέμε ότι ο ναζισμός δεν έχει καμιά θέση στο δημόσιο σχολείο. Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, συντονιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στην φασιστική παρουσία σε χώρους δουλειάς, συλλόγους, σχολεία, και γειτονιές. Απονομιμοποιούμε τους απογόνους του Χίτλερ στη λαϊκή συνείδηση και τη νεολαία. Προτάσσουμε τον κοινό αγώνα όλων των εργατών απέναντι στην φτώχεια ,την ανεργία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο, κάθε γειτονιά οργανώνουμε αντεπίθεση, λαϊκού πολιτισμού και ιστορικής μνήμης για να ξεριζώσουμε το φασισμό και τους φασίστες.

- Απαιτούμε την τιμωρία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Υψώνουμε το ανάστημά μας μπροστά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

- Χτίζουμε δεσμούς αλληλεγγύης και αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή, ελευθερία και πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα. Λευτεριά στο λαό! Θάνατος στο φασισμό!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

- Τετάρτη 17/9: Θεατρική Παράσταση, “Η Όπερα της Πεντάρας” του Μ. Μπρεχτ από το 5ο Λύκειο Νίκαιας, Κερατσίνι, Πλατεία Κύπρου, 7:00 μ.μ.

-  Πέμπτη 18/9: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, Κερατσίνι, Παναγή Τσαλδάρη, 6:00 μ.μ.

-  Παρασκευή 19/9: Συναυλία των «Φίλων του Παύλου Φύσσα» στο Σύνταγμα. 

-  Κυριακή 21/9: ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, Κερατσίνι, Πάρκο Σελεπίτσαρι, (Τουρνουά Μπάσκετ 3x3, Αντιφασιστική Συνέλευση, Θεατρική παράσταση «Μάμα Τόνι» του Ντάριο Φο), Συναυλία με Μποφίλιου – Encardia – Υπεραστικοί, workshop)

Η Πρόεδρος

Φ. Καββαδία

Ο Γραμματέας

Γ.Κοκκινομηλιώτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα