Thumbnail
Να σταματήσει τώρα η δίωξη κατά του Π. Βαϊνά.

Αρ. Εγγράφου: 49/A/2014

Αιγάλεω 21-10-2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                            

Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

Ρήγα Φερραίου 20                                         

Προς: - Το Δ.Σ της ΔΟΕ, τα μέλη του Συλλόγου μας, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.

 Ψήφισμα συμπαράστασης

στους αιρετούς Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη.

Να σταματήσει τώρα η δίωξη κατά του Π. Βαϊνά.

     Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο Παντελή Βαϊνά, αιρετό της Γ΄Αθήνας, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη την οποία θεωρούμε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Υπενθυμίζουμε ότι οι συναδέλφοι-αιρετοί της Γ΄Αθήνας Παντελής Βαϊνάς και Γιώργος Χρόνης έχουν μηνυθεί από υποψήφιους διευθυντές μετά από τις κρίσεις των διευθυντών του 2011. Ταυτόχρονα έχει ασκηθεί αγωγή – κατά τη διάρκεια των κρίσεων του 2011 - για "συκοφαντική δυσφήμιση" σε βάρος του Γ. Χρόνη από τον υποψήφιο, κ. Χ. Αλεξανδράτο, για συνδικαλιστικά φυλλάδια που είχαν μοιραστεί το 2009 και το 2010!      

    Ως λόγοι για τις μηνύσεις αναφέρονται η "παράβαση καθήκοντος" και η "κατάχρηση εξουσίας" και όλα αυτά γιατί βαθμολογήθηκαν με πολύ χαμηλό βαθμό από τους αιρετούς. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι αιρετοί είχαν όλο το δικαίωμα να πράξουν έτσι και τους τιμά που στην βαθμολόγησή τους πήραν υπόψη τους τις καταγγελίες που είχαν εις βάρος τους οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι για αυταρχική και αντισυναδελφική συμπεριφορά από Συλλόγους Α/θμιας Εκπαίδευσης της Γ΄Αθήνας. Στην περίπτωση του κ. Αλεξανδράτου οι κατηγορίες αφορούσαν μάλιστα την περίοδο που ήταν Δ/ντης Εκπαίδευσης στη Γ΄Αθήνας (χαρακτηριστικό παράδειγμα η προαναγγελία άσκησης άδικης, όπως αποδείχτηκε, ΕΔΕ σε βάρος νηπιαγωγού από το τηλεοπτικό παράθυρο του MEGA).

   Τονίζουμε ότι οι αιρετοί είχαν δεσμευτεί σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Π.Ε της Γ΄Αθήνας, να κρατήσουν αυτήν την στάση πολλούς μήνες πριν το 2011 και τις κρίσεις των διευθυντών και χωρίς να γνωρίζουν καν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι διευθυντές. Παρόμοια στάση κράτησαν και άλλοι συνάδελφοι/ισσες αιρετοί σε πολλά ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Άρα οι αιρετοί εφάρμοσαν την διακηρυγμένη θέση τους η οποία μάλιστα υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των συναδέλφων της Γ΄Αθήνας το Νοέμβριο του 2010 στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όπου εκλέχτηκαν ως αιρετοί. Είναι σαφές δηλαδή ότι οι υποψήφιοι διευθυντές βαθμολογήθηκαν με την χαμηλότερη βαθμολογία όχι επειδή υπήρχε κάποια "προσωπική διαφορά ή εμπάθεια" αλλά γιατί είχαν σε βάρος τους καταγγελίες από τα συνδικαλιστικά σωματεία της Γ΄Αθήνας.

     Το αστήρικτο των ισχυρισμών των μηνυτών αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών έκρινε ως αβάσιμη τη μήνυση του κ. Χαρ. Αλεξανδράτου και έθεσε το φάκελο στο αρχείο. Δυστυχώς όμως ο κ. Αλεξανδράτος συνεχίζει με νέες μηνύσεις και αίτηση ανάκλησης της απόφασης με την οποία μπήκε στο αρχείο η υπόθεση. Αποτέλεσμα αυτής της ανάκλησης είναι, ενώ δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο, ο Εφέτης Εισαγγελέας χρησιμοποιώντας ένα εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, να συντάξει κατηγορητήριο, να ασκήσει δίωξη κατά του αιρετού Παντελή Βαϊνά για "παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας" και να ορίσει τακτική δικάσιμο για τις 19 Γενάρη του 2015.

    Οι χειρισμοί και οι ενέργειες αυτές μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και δικαιώνουν τις καταγγελίες των Συλλόγων Π.Ε για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Είναι σαφές σε όλους πια ότι σε μια περίοδο διαρκούς ποινικοποίησης των αγώνων, σε μια περίοδο που εξαιτίας του νέου, απαράδεκτου, πειθαρχικού δικαίου έχουμε πολλαπλά κρούσματα άδικων διώξεων, οι μηνύσεις, οι αγωγές και οι διώξεις σε βάρος των αιρετών του κλάδου εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης.

     Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των αιρετών Π. Βαϊνά και Γ. Χρόνη, μέχρι την τελική απαλλαγή τους από κάθε δίωξη. Αυτό εξάλλου δηλώνουν οι χιλιάδες υπογραφές των εκπαιδευτικών (της Γ΄Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας) καθώς και τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από Συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικά-εργατικά σωματεία, πολιτικούς φορείς κ.α που έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπέρ των αιρετών.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θα θερίσουν θύελλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τσακίζουν εκπαιδευτικούς και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτιού γελιούνται. Το εκπαιδευτικό κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά θα βάλει κι ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

-              Ζητάμε να σταματήσουν τώρα οι μηνύσεις στους αιρετούς και η δίωξη κατά του Παντελή Βαϊνά. Να αθωωθούν οι συνάδελφοί μας.

-              Ζητάμε από τη Δ.Ο.Ε. να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ των αιρετών και να τους στηρίξει συνδικαλιστικά, οικονομικά και νομικά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Σάμιος

Η Γραμματέας

Στέλλα Τραγά

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
εκπαιδευτικος
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν
Τραγελαφικά περιστατικά σε γυμνάσιο των Χανίων
Απίστευτο: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός κλειδώθηκε με τους μαθητές σε τάξη για να αξιολογηθεί! Έκαναν… άσκηση σεισμού για να τους βγάλουν