Thumbnail
Για να συντονιστούμε με το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα,  να προσανατολιστούμε άμεσα στην προοπτική της απεργίας διαρκείας και για να πάρουμε για αυτό όλα τα απαιτούμενα αναγκαία μέτρα:
 
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6:30μμ, στο 3ο-4ο Δ.Σ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, 
ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ
 
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» παίρνοντας υπόψη του:

Την απόφαση της τακτικής μας Γ.Σ για την ανάγκη  σκληρής αναμέτρησης με την κυβερνητική πολιτική με την έναρξη της νέας χρονιάς με απεργία διαρκείας της μορφής των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που θα αποτιμώνται και θα ανανεώνονται από τις Γ.Σ.  Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού και εργατικού μετώπου, που θα χτίζεται στην ανάγκη ενός πανεργατικού- παλλαϊκού ξεσηκωμού και εξέγερσης και την εκδήλωση γενικής πολιτικής απεργίας διάρκειας ή συντονισμένων διακλαδικών απεργιών διάρκειας, για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής των μνημονίων.

• Τις ζοφερές εξελίξεις που έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι, την ένταση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων, τις χιλιάδες μετατάξεις εκπαιδευτικών, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, σχολείων, δημόσιων υπηρεσιών, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και την περιστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών, εξελίξεις που προέκυψαν σε ένα περιβάλλον αναστολής μαχητικών αγώνων και αντιστάσεων.
• Την επικείμενη νέα επέλαση στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στο δικαίωμα στη δουλειά, το τελειωτικό χτύπημα της δημόσιας υγείας, τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και εγκατάλειψη  του Δημόσιου σχολείου, τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και  καθαρίστριες, την απόλυση των σχολικών φυλάκων, τη βαριά επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων και τις νέες απολύσεις που σχεδιάζονται. Τη σχολική χρονιά που ξεκινάει με χιλιάδες κενά, εκτεταμένες συμπτύξεις, μαζικές μετακινήσεις, μηδενικούς διορισμούς και ελάχιστες αποσπάσεις-εξελίξεις που μαυρίζουν τον οικογενειακό και εργασιακό βίο των συναδέλφων, κατάργηση πλευρών του δημόσιου σχολείου και των δομών ανισταθμιστικής εκπαίδευσης, σωρεία πιέσεων, εκβιασμών, αυθαίρετων εντολών και παραβιάσεων των εργασιακών δικαιωμάτων, εφαρμογή της αξιολόγησης και της εργασιακής τρομοκρατίας.
• Τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στο εργατικό και εκπαιδευτικό κίνημα για την ανάγκη συντονισμένων αγώνων για τη ρήξη και την ανατροπή των κυβερνώντων και της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και όλων των αντεργατικών-αντικοινωνικών μέτρων και τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Γ.Σ των ΕΛΜΕ για απεργία διαρκείας  με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών από 16 Σεπτεμβρίου. Διεργασίες που, σε συνδυασμό με απαίτηση  του συλλόγου μας όσο και άλλων συλλόγων της Π.Ε, συνέβαλαν στο να καλέσει η ΔΟΕ  εσπευσμένα τον κλάδο σε κύκλο Γ.Σ και σε ολομέλεια προέδρων τις επόμενες μέρες.
 
ΚΑΛEI ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/9,  ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ, 
 ΣΤΟ 3Ο-4Ο Δ.Σ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
Για να συντονιστούμε με το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα,  να προσανατολιστούμε άμεσα στην προοπτική της απεργίας διαρκείας και για να πάρουμε για αυτό όλα τα απαιτούμενα αναγκαία μέτρα: συντονισμός με άλλους χώρους, επιστολή σε γονείς, απεργιακές επιτροπές. Για να πάρουμε κάθε μέτρο που θα απαιτηθεί, σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για να βρεθεί ο κλάδος και το εκπαιδευτικό  και εργατικό κίνημα, σε τροχιά νικηφόρων αγώνων, κόντρα στην αδράνεια, την υποταγή και την ήττα!
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά