Thumbnail
ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 12/9, των

αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 [email protected], και           

αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, [email protected],

εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από:

τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗΣ σύλλογος «ΣΩΚΡΑΤΗΣ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ σύλλογος «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σύλλογος «Α. Δελμούζος»

τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ σύλλογος Γλυφάδας/ Βάρης/ Βούλας/ Βουλιαγμένης

και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Σχετικά με τις αποσπάσεις, τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων και των αναπληρωτών, τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και της Δ/νσης.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 12/9 δε συμμετείχε η διευθύντρια εκπαίδευσης λόγω κολλήματος και προήδρευσε ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ.

Στην αρχή της συνεδρίασης θέσαμε, τα εξής ζητήματα:

Για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ:

Διαμαρτυρηθήκαμε για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και την τακτική του παροπλισμού των αιρετών. Ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί στη συνεδρίαση της Τετάρτης 10/9 ΔΕΝ υπήρχε ανακοινωμένη ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητούνταν στο ΠΥΣΠΕ (ο νόμος προβλέπει την ανακοίνωσή της 2 μέρες πριν από τη συνεδρίαση). Τη μέρα της συνεδρίασης ενώ βρεθήκαμε οι δύο αιρετοί από τις 11π.μ. που είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση και περιμέναμε μέχρι τις 2μ.μ. να ενημερωθούμε και να ξεκινήσει η συνεδρίαση,  σε κανένα θέμα δεν ήταν έτοιμη η εισήγηση. Παρόλα αυτά μετά την έντονη διαμαρτυρία μας και την αποχώρησή μας, την επόμενη μέρα διαπιστώσαμε ότι το ΠΥΣΠΕ και συνεδρίασε και συζήτησε όχι 1, όχι 2, αλλά 7 θέματα!!! Ανάμεσα στα θέματα ήταν οι αποσπάσεις ΠΕ60 (δεν είχαμε ενημέρωση ότι θα συζητιόταν) καθώς και οι οριστικές τοποθετήσεις αναπληρωτών ΠΕ60 (Τακτικού Προϋπολογισμού και ΕΣΠΑ), ΠΕ70 ΕΣΠΑ – η μόνη ενημέρωση που είχαμε προηγούμενα ήταν η επιμονή της διευθύντριας να τοποθετήσει μόνη της με δική της απόφαση – προσωρινά τους αναπληρωτές(!), γεγονός για το οποίο είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας.

 Τα διορισμένα μέλη του συμβουλίου δεν έδωσαν καμία εξήγηση στο γιατί δεν ενημερώθηκαν οι αιρετοί και περιορίστηκαν στο ότι έκατσαν μέχρι τις 10 μ.μ. για να ετοιμάσουν τις αποφάσεις.

Θεωρούμε απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο οι αιρετοί ενώ θεωρούμε ότι η σπουδή να συζητηθούν 7 θέματα τα οποία δεν ήταν από πριν γνωστά μετά την αποχώρηση των αιρετών αποτελεί μεθόδευση για να αποφευχθεί η παρουσία τους στη συνεδρίαση και να διευκολυνθούν αυθαιρεσίες όπως αυτές που καταγγείλαμε σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Για τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Εκφράσαμε την έκπληξή μας για το γεγονός ότι ενώ η δηλωμένη πρόθεση της διευθύντριας ήταν να τοποθετήσει με απόφασή της, προσωρινά, τους αναπληρωτές μόλις οι αιρετοί αποχώρησαν οι αναπληρωτές τοποθετήθηκαν με απόφαση ΠΥΣΠΕ (εκτός από τους αναπληρωτές ΤΠ ΠΕ70) και μάλιστα οριστικά.

Στη συνέχεια δηλώσαμε ότι είχαμε καταγγελίες για τοποθετήσεις αναπληρωτών (νηπιαγωγών και δασκάλων) σε σχολεία που δεν είχαν δηλωθεί από τους εκπαιδευτικούς. Μας απάντησαν πως αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο, εκτός από τους αναπληρωτές ΤΠ ΠΕ70 που τοποθετήθηκαν προσωρινά με πράξη της διευθύντριας.

Επισημάναμε ότι έχουν ήδη κατατεθεί κάποιες ενστάσεις και θα πρέπει να τις συζητήσουμε και να επανορθώσουμε όπου οι αιτιάσεις των συναδέλφων είναι βάσιμες.

Καλούμε τους συναδέλφους που θεωρούν ότι αδικήθηκαν να κάνουν ενστάσεις άμεσα ώστε να συζητηθούν αυτές στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Επισημαίνουμε ακόμα (το έχουμε θέσει και στο προηγούμενο ενημερωτικό) ότι υπάρχει μείζον ζήτημα για τον τρόπο με τον οποίο  διαχωρίζονται τα κενά για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και του Τακτ.Πρ. Δεν αποδεχόμαστε το διαχωρισμό των κενών και την απαγόρευση να έχουν πρόσβαση σε όλα τα κενά όλοι οι προς τοποθέτηση συνάδελφοι γιατί αυτό προστάζει  η ΕΕ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ – πάγια θέση μας είναι να προσλαμβάνονται όλοι οι αναπληρωτές από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακόμα οφείλει η διοίκηση να δώσει εξηγήσεις στο πως διαχωρίζονται ως κενά για ολοήμερο και για κλασσικό τμήμα τα κενά των νηπιαγωγείων όταν αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα του νηπιαγωγείου και μπορεί να πάει η αναπληρώτρια και να της δοθεί το ανάλογο τμήμα σε όλα τα νηπιαγωγεία. Δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα αν μέσω του χαρακτηρισμού των κενών των νηπιαγωγείων μπορούν να κρατηθούν κάποια κενά μόνο για ορισμένες νηπιαγωγούς και να αμφισβητηθεί η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις με έμμεσους τρόπους.

Για τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων ΠΕ70

Τονίσαμε για μια ακόμα φορά ότι έπρεπε να γίνει σεβαστή η δήλωσή τους με τις προτιμήσεις τους με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από τα ΠΔ 50 και 100 και να τοποθετηθούν, εκτός της ίδιας ομάδας σχολείων,  στις πρώτες τους επιλογές και όχι στην 20η!!! Η απάντηση ήταν ότι από τη στιγμή που η συγκεκριμένη επιλογή ήταν σε σχολείο της ίδιας ή όμορης ομάδας επιλέχθηκε αυτή, χωρίς άλλη εξήγηση! Θεωρούμε αυτονόητο ότι το ΠΥΣΠΕ πρέπει να αποδεχτεί το νόμιμο δικαίωμα των συναδέλφων και στην επόμενη συνεδρίαση να συζητήσει και να κάνει δεκτές τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι και να λυθεί η εκκρεμότητα ώστε να προχωρήσουν οι αποσπάσεις εντός των ΠΕ70 μαζί με τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκτός. Σε διαφορετική περίπτωση οι συνάδελφοι έχουν δικαίωμα να επιμείνουν με κάθε νόμιμο μέσο.

Για τις αποσπάσεις :

Θέσαμε την απαίτηση όλων των συναδέλφων να προχωρήσουν οι αποσπάσεις εντός των ΠΕ 70 και όλων των υπολοίπων χωρίς άλλη καθυστέρηση και χωρίς τις μεθοδεύσεις για το ψαλίδισμά τους, που αναλυτικά αποκαλύψαμε στο προηγούμενο ενημερωτικό μας. Ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ δεσμεύτηκε ότι οι αποσπάσεις θα εξεταστούν στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 15/9.
 

Σχετικά με τη λειτουργία της Δ/νσης

εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους υπαλλήλους της διεύθυνσης και χαιρετίζουμε τη διαμαρτυρία τους. Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ακόμα και στη διάρκεια του καλοκαιριού σε ενημερωτικά μας ότι η κατάσταση στη λειτουργία της διεύθυνσης είναι στο απροχώρητο. Το βάρος πέφτει σε εξαιρετικά λίγους διοικητικούς υπαλλήλους και ορισμένους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, αντί η περιφερειακή διοίκηση να ενισχύσει με προσωπικό τη διεύθυνση, με πρόσφατη απόφασή της ζητάει να φύγουν και οι λίγοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί για να επιστρέψουν στα σχολεία τους και να καλυφθούν έτσι τα κενά εκπαιδευτικών!!!

Έτσι οδηγούνται οι υπάλληλοι σε κατάρρευση με την καταστρατήγηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους και η διεύθυνση σε πλήρη αδυναμία να λειτουργήσει για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί της Αν Αττικής αλλά και να γίνουν με αντικειμενικότητα και χωρίς λάθη οι υπηρεσιακές μεταβολές που είναι στο ζενίθ της δουλειάς αυτή την περίοδο.

Θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επιτέλους τέλος στις περικοπές των Μνημονίων, κυβέρνησης και  ΕΕ και οι σύλλογοι να απαιτήσουμε μαζί με τους υπαλλήλους της διεύθυνσης να μη φύγει κανείς αλλά αντίθετα να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό. Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και θα στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις τους απέναντι στην εντατικοποίηση και την παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων που βιώνουν.

Σημείωση :

Με το «πέσιμο» της ιστοσελίδας και την έλλειψη προσωπικού υπήρξαν συνάδελφοι αναπληρωτές που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για την τοποθέτησή τους. Διευκρινίζουμε ότι ο χρόνος υπηρεσίας μετράει από την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας στη Διεύθυνση και όχι στο σχολείο τοποθέτησης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση (ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της δ/νσης) ήταν τα εξής:

Αποσπάσεις εκπ/κων ειδικοτήτων κλ. ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ06

Τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπ/κων ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ 71 Β΄ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α΄ φάση

Τοποθετήσεις Αναπληρωτών Νηπιαγωγών ΕΑΕ - ΠΕ61 (Α΄ Ανατ. Αττική) Α΄ Φάση

Τροποποίηση τοποθέτησης αναπλ. εκπ/κου ΕΣΠΑ κλ. ΠΕ 60

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε 12 συναδέλφους

Γνωμοδότηση υπέρ της χορήγησης συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε 2 συναδέλφους.

 

Σημείωση: σε περίπτωση που επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση στο προσωπικό σας email μπορείτε να το στείλετε στον αιρετό.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή
Δειτε τα αντικείμενα διατριβών που περιλαμβάνονται - Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30/05/2024 και ώρα Ελλάδος 16:00
ΙΚΥ-ΕΥΔΑΠ: Υποτροφίες 1.000 ευρώ το μήνα σε υποψήφιους που εκπονούν διδακτορική διατριβή
σχολεία
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουμε την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για απειλές πειθαρχικού σε συναδέλφους
Τι καταγγέλλουν οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Θεσσαλονίκης
Αγωνιστικές Παρεμβάσεις: Καταγγέλλουμε την ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για απειλές πειθαρχικού σε συναδέλφους
agori-viasmos-sad.jpg
Σεξουαλική παρενόχληση: Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου - «Είμαστε δίπλα σου!»
, «Μην ντρέπεσαι για επιλογές άλλων», «Δεν φταις εσύ!» είναι μερικά από τα μηνύματα που άφησαν οι μαθητές της Νισύρου για τα θύματα των περιστατικών...
Σεξουαλική παρενόχληση: Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου - «Είμαστε δίπλα σου!»