Thumbnail
ΕΛΜΕ Κ-Ι
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δεν θα επιτρέψουμε να τσακιστεί η μόρφωση των παιδιών του λαού

στις συμπληγάδες της ΕΕ – του ΟΟΣΑ - των μονοπωλίων

και των κυβερνήσεων που υλοποιούν μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Κεφαλονιάς – Ιθάκης, όπου και συναντήθηκε με το Διευθυντή κ. Δημήτρη Μαρκάτο.

Οι συνδικαλιστές κατάγγειλαν τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό για τα κανονικά σχολεία, την ειδική αγωγή και το ΚΕΔΔΥ, απαίτησαν τη λειτουργία τμημάτων με 20 το πολύ μαθητές, υλοποίηση τώρα των λεγόμενων υπηρεσιακών μεταβολών, δηλαδή την τοποθέτηση των συναδέλφων που δεν έχουν οργανική θέση, τις αποσπάσεις και τις προσλήψεις που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Απαίτησαν, ακόμη, τη λειτουργία πρόσθετης – ενισχυτικής διδασκαλίας παντού. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επιβάλλει τα αντιπαιδαγωγικά 27άρια και 30άρια τμήματα, πόσο μάλλον που στο Νομό μας ο αριθμός των μαθητών δένεται άρρηκτα με το θέμα της ασφάλειας από τους σεισμούς. Τόνισαν, το απαράδεκτο των υποδομών και την απουσία ακόμη και στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας που είχαν εξαγγελθεί (πχ απουσία εξόδων κινδύνου στους ορόφους, προαυλισμός σε δρόμους κλπ). Κατάγγειλαν το αίσχος του εξαναγκασμού των αναπληρωτών σε νέες αιτήσεις, ενώ σήμερα το ηλεκτρονικό σύστημα καν δεν λειτουργούσε. Επιπλέον, διεκδίκησαν να μη μείνει κανείς μαθητής χωρίς μεταφορά και να αντιμετωπιστούν προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια (πχ απαράδεκτο εσωτερικό οδικό δίκτυο στη σεισμόπληκτη Παλική και αλλού, εξαιρέσεις μαθητών λόγω αποστάσεων που προβλέπει η ΚΥΑ ή άλλων που μεταφέρονται με ταξί σε ειδικά σχολεία και ΕΠΑΛ, προβλήματα από την μεταφορά με τα ίδια λεωφορεία μαθητών δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου στις Κεραμειές κοκ).

Ο κ. Μαρκάτος είπε ότι αναγνωρίζει το βάσιμο των διεκδικήσεων αλλά υπάρχει συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ΔΔΕ. Είπε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει και θα στηρίξει τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, εφόσον αυτή αιτιολογηθεί και εφόσον υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό. Αντίστοιχα για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, είπε πως αναμένει την εξαίρεσή τους από την κυβέρνηση και, επομένως, μόνο άτυπα μπορεί να γίνει τώρα η όποια τοποθέτηση στα σχολεία. Αναγνώρισε ότι είναι αναγκαία κεντρική ρύθμιση για πρόσληψη προσωπικού ειδικής αγωγής, ώστε να λειτουργήσουν τα ειδικά σχολεία και το ΚΕΔΔΥ, ενώ μόνο επικουρικά μπορεί να συνδράμει η ΔΔΕ. Στα άλλα θέματα (πχ μεταφορές) επικαλέστηκε περιορισμένη αρμοδιότητα ή αναρμοδιότητα, ενώ κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να μη λειτουργούν μόνο με το γράμμα του Νόμου.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίστηκε ότι το κοινό πρόγραμμα όλων των δυνάμεων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, το μνημόνιο 3, που προβλέπει δραματικές περικοπές για την παιδεία, βρίσκει απέναντι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα: εκπαιδευτικούς – γονείς – μαθητές – εργαζόμενους. Βέλτιστες πρακτικές για το κεφάλαιο, την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ που καλούνται να υλοποιήσουν οι οποιαδήποτε κυβερνήσεις προκύψουν είναι τα υπερμεγέθη τμήματα, η στροφή στην κατάρτιση, η ανταποδοτικότητα για τους γονείς – πελάτες. Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τα τμήματα θα ρυθμιστούν με βάση το προσωπικό που (δεν) διαθέτει η υπηρεσία αλλά, αντίθετα, να γίνουν προσλήψεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες. Το ίδιο ισχύει και για την ειδική αγωγή. Οι πληγές του σεισμόπληκτου Νομού δεν έχουν κλίσει και είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι η αντισεισμική θωράκιση και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές παραπέμπονται στις καλένδες. Η δωρεάν – ασφαλής μεταφορά για το σύνολο των μαθητών είναι υποχρέωση του κράτους και καμία εξαίρεση δε μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί για μια ακόμη φορά το λαό και τα παιδιά του σε οργάνωση και δράση, σε μαζική καταδίκη των βάρβαρων πολιτικών κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης – ΕΕ – μονοπωλίων. Παλεύουμε κόντρα στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που ρημάζουν τα σχολεία και στερούν τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για να ενισχυθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Αργοστόλι 1/9/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος

Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Φαρακλός Βαγγέλης
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathitis-sxoleio.jpg
Λαμία: Ανήλικος επιτέθηκε σε μαθητή δημοτικού σε σχολική εκδρομή και του έσπασε το δόντι
Τα παιδιά πιάστηκαν στα χέρια με αποτέλεσμα ο ένας μαθητής να καταλήξει στο Νοσοκομείο Λαμίας, έχοντας σπασμένο δόντι
Λαμία: Ανήλικος επιτέθηκε σε μαθητή δημοτικού σε σχολική εκδρομή και του έσπασε το δόντι
ΕΚΠΑ
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Yπέρ της δημιουργίας παραρτήματος του ΕΚΠΑ η κοινωνία
Δημοσκόπηση στην Κύπρο: Η συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ
dimarxeio-trikalon.jpg
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία και ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα